Kütahya’daki Türkiye Sampiyonasi seçmelerinde Cihangir Taekwondo Spor Kulübü sporculari Hayrevsan Sakar 36 kg minik bayanlarda, Havva Burçe Göçmez ise 40 kg minik bayanlarda sampiyonluk kazandilar. Berk Dermialp de 30 kg minik erkekler kategorisinde besinciligi elde etti.
17-20 Temmuz tarihleri arasinda Kütahya’da yapilan Taekwondo Bati Gurubu Minikler Türkiye Sampiyonasi seçmelerinde Kirklarelili sporcularimiz 2 altin madalya kazandi. Elde edilen bu basariyla sporcularimiz sehrimizi Çanakkale yapilacak olan Türkiye Sampiyonasi’nda temsil etmeye de hak kazandilar. Milli Antrenörümüz Yasar Cihangir nezaretinde sampiyonaya katilan taekwondocularimiz ilimizi basariyla temsil etmenin ve aldiklari madalyalarin sevinciyle hakli bir gurur yasadilar.
Cihangir, yaptigi açiklamada “17-20/07/2008 tarihleri arasinda Kütahya’da 37 il ve 860 minik taekwondocunun katilimi ile yapilan sampiyona ilk defa böylesine büyük bir turnuvaya katilmanin heyecani içerisinde zorlu maçlara sahne oldu. Sporcularim iyi mücadele ederek 2 sampiyonluk almasini bildiler. Bu madalya sayisi daha fazla olabilirdi ama bu da iyi bir basaridir. Bu sampiyonada 10 tane birinci çikti. Bunlarin 2 tanesi ilimizden ve benim yetistirdigim sporcu olmasi beni ayrica mutlu etti. Madalya alamayan sporcularimin da bazilari çok iyi mücadele ettiler. Bazilari da heyecanini yenemeyerek basarili olamadilar. Her maç her turnuva bir tecrübedir. Benim için madalyadan çok sporcularimin gösterdigi performans önemlidir. Basari er ya da geç gelir. Önemli olan antrenmanda ögrendiklerini maça yansitmalaridir. Iyi mücadele etmeleridir. Benim sporcum yenilebilir. Benim için iyi mücadele etmesi yeterlidir.
Sporcularimdan Hayrevsan Sakar katildigi ilk resmi turnuvada sampiyon oldu. Bu kizimiz devam ettigi sürece ileride daha büyük basarilar kazanacaktir. Havva Burçe Göçmez ise bu yil katildigi okullar arasi yildizlar Türkiye Sampiyonasindan ve Bati Gurubu Yildizlar Türkiye Sampiyonasi seçmelerinde 3. olarak bronz madalya aldi. Kütahya’daki sampiyonada iyi bir performans göstererek tecrübesiyle sampiyon oldu. Ayrica 30 kg minik erkeklerde ilk defa mücadele eden Berk Demiralp 3 maç kazanmasina ragmen madalya alamadi. Ancak ilerisi için umut oldugunu gösterdi. Mücadelesi ve azmi beni mutlu etti. Sporcu velilerinin de en az çocuklari kadar azimli olmalarini yilmamalarini ve cani yürekten çocuklarini desteklemelerini bekliyorum. Basari, yapilan fedakarliklardan sonra geliyor. Pes etmemek lazim. Sporcu+ sporcu velisi+ antrenör esittir basari. Bunlardan biri eksik olursa basari gelmez. Artik önümüzde minikler ve yildizlar sampiyonasi var. Hedefimiz oradan da madalyalarla dönmek. Çalismak yetmiyor çok çalismak zorundayiz. Sicak yaz günlerinde herkes tatil yaparken sporcularim salonda ter akitiyor, emek sarf ediyor. Iste bu zorluklardan sonra elde ettigimiz madalyalar bizim yorgunlugumuzu alip bizi dinlendiriyor” dedi.
Çalismalarini hafta içi pazartesi, çarsamba, persembe günü saat 16.00-18.00 sali ve cuma ise 18.00-20.00 saatleri arasi Atatürk Kapali Salonu Antrenman Salonu’nda sürdüren Milli Antrenörümüz Yasar Cihangir, “Çocuklarimizin saglikli bir vücuda sahip olabilmeleri için mutlaka spor yapmalari gerekmektedir” dedi.
Bizler de ilimize bu madalyalari getiren çocuklarimizi ve onlari yetistiren hocalari Milli Antrenör Yasar Cihangir’i kutlar, basarilarinin devamini dileriz.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol