Türkiye Taekwondo Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ve 29 Temmuz 02 Ağustos tarihlerinde yapılan ve halen devam eden minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına katılan İlimiz taekwondocuları Şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptılar. 2. Günde 36 Kg Sporcumuz Hasan Arık yaptığı yedi maçta da rakiplerini farklı yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.
Hasan Arık Türkiye Şampiyonu
Miray Aktağ Türkiye Üçüncüsü
İlimizi Temsilen Şampiyonaya Antrenör Yaşar Cihangir Yönetiminde katılan Kırklareli Spor Kulübü Sporcuları yaptıkları güzel maçlarla dikkatleri üzerlerine çektiler ve ilerisi için birer umut olduklarını gösterdiler.
Şampiyonada ayrıca babasının işi gereği Rize'ye tayinleri çıkıp Rize adına maça katılan sporcularımızdan Miray Aktağ Türkiye Üçüncüsü olarak onları yetiştiren hocaları Yaşar Cihangir'i gururlandırdılar.
Turnuvanın devam etmesi sebebiyle halen maçta bulunan Yaşar Cihangir gazetemize yaptığı açıklamada; "Türk Taekwondosu'na ve ilime hizmet etmenin huzuru içerisindeyim.
Çanakkale'de 2200 sporcunun katılımı ile yapılan turnuvada bir şampiyon daha çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Sporcum Hasan Arık bir tur atlayıp yaptığı yedi maçı da farklı kazanarak şampiyon oldu. Kendisini kutluyorum. Her zaman söylediğim gibi bir kişinin çabası ile bu işler olmuyor.
Antrenör+Sporcu+Aile= Başarı. Formül bu. Bunların birinin aksaması başarıyı etkilemektedir.
Dolayısıyla çocuklarını destekleyerek hep yanında olduklarını hissettiren ailesini kutluyorum. Çalışmalarımızı günde çift antrenmanla sürdürdük. Zorlu bir süreçten geçtik ama zoru başardık. Mutluyuz. Şampiyona öncesi ve sonrası bizlere olan güvenlerini belirterek desteklerini esirgemeyen Kırklareli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Sayın Taner Özgüven'e, Spor Şube Müdürümüz Sayın Hacı Bekir Bardak Beye , Kırklareli Spor Kulübü Başkanımız Sayın Volkan Can'a Kırklareli Spor Kulübü Taekwondo Sorumlusu Ömer Topuz kardeşime teşekkür ederim.
Şampiyona sonunda daha detaylı açıklamalarım olacak. Önümüzdeki maçlara konsantre olmalıyız" dedi.
"Tüm sporcularıma inancım tam"
Açıklamasının devamında tüm sporcularına güveninin tam olduğunun altını çizen Cihangir; "Bizim antrenörler olarak tek hedefimiz, sporcularımızı en donanımlı hale getirmektir.
Hem günlük hayatlarında, hem de spor hayatlarında topluma faydalı birer birey olabilmeleri adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.
Bu bağlamda çocuklarımızın emeklerini, gösterdikleri çabayı görmezden gelemeyiz.
Hepsi en iyi olabilmek adına var güçleriyle çalışıyor ve bunun karşılığını bizlere gurur, ilimize ise kupa ve madalya olarak döndürüyorlar. Tüm sporcularıma olan güvenim tam ve eksiksizdir."
"Her yıl Kırklareli farkını gösteriyor"
"İlimizde taekwondoya olan ilginin günden güne artmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi, Hasan Arık gibi şampiyonların Kırklareli'den çıkmasıdır. Kırklarelili sporcuların her geçen gün çıtayı yükseltmeleri, başarılarına sürekli bir yenilerini eklemeleri ilgi ve alakayı fazlasıyla arttırdı.
Bu doğrultuda ilimiz gün geçtikçe biraz daha dikkat çekmeye başladı. Artık ülke genelinde farklı bir yerde, farklı bir konumda olduğumuzun bilincindeyiz."
"Hepsi birer YILDIZ olacak"
"Genç sporcularımızın hepsi adlarını, başarılarını dünyanın her noktasında duyurmayı başardı. Küçük yaşta azimleri sayesinde elde ettikleri başarı, çalışma alışkanlığı, hırs ve azim, onların iyi noktalara gelmesinde büyük rol oynadı.
Bizler de onları en iyi şekilde işleyerek geleceklerini aydınlatmak adına ter döktük. Şimdi bu gençlerimizin hepsi geleceğin yıldız adayları. İnşallah hepsinin yolu açık olur" diyerek sözlerini sonlandırdı. Bizlerde Hocamızı kutlar, başarılar dileriz.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol