Cihangir Hocadan bir Milli Sporcu daha

11-16 Ocak 2014 tarihinde Alanya'da yapılan Taekwondo Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olan Seray Oğuz 17-18 Ocak 2014 tarihlerinde yine Alanya'da yapılan Milli Takım seçmelerinde tüm rakiplerini yenip birinci olarak milli formayı giymeye hak kazandı. İsveç'te yapılacak olan Uluslar arası maçta ülkemizi ve bayrağımızı temsil edecek olan Seray Oğuz'dan yeni başarılar ve madalyalar bekleniyor.

11-16.Ocak 2014 tarihlerinde Alanya'da yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katılan Yaşar Cihangir Hocanın çalıştırdığı Kırklarelispor Taekwondo takımından Seray Oğuz, Türkiye üçüncüsü olarak Kırklareli'ne madalya kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.74 il ve 1620 sporcunun katıldığı şampiyonada 52 kg Genç Bayanlar kategorisinde 110 sporcu ile kıyasıya mücadele veren Oğuz,  yaptığı tüm maçları kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde önde götürdüğü maçın son anlarında verdiği puanla maçı kaybederek Türkiye Üçüncülüğünde kaldı. Milli Takım seçmelerine katılma hakkını kazandı. Kırklareli Anadolu Lisesi birinci sınıfında öğrenim gören Seray Oğuz 'un 2 Türkiye Şampiyonluğu ve 2 Türkiye Üçüncülüğünün yanında bir de Milli Takımla Uluslararası şampiyonluğu bulunuyor. Milli Antrenör Yaşar Cihangir ile çalışmalarını sürdüren Seray Oğuz, hedefinin milli forma ile Türkiye'yi Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda temsil etmek olduğunu belirterek bu hedefime ulaşabilmek için hocasının yaptığı program kapsamında haftanın altı günü antrenman yaptığını ve hedefine ulaşmak için canla başla çalıştığını ifade etti.
Cihangir Hoca maçla ilgili yaptığı açıklamada, bundan önceki açıklamalarda hedefinin 2013 yılı olduğunu ve şampiyon çıkartmak olduğunu ifade etti. 2013 yılında 2 Türkiye Şampiyonu çıkartıp daha sonra 2014 yılı hedefinin Milli Takıma sporcu vermek olduğunu vurguladı. Seray Oğuz'u 2014 yılının başında Milli Takıma göndererek sözünü yerine getirmenin huzuru içerisinde olduğunu söyledi. "2014 yılının ilk şampiyonasına madalya ile başlamak güzel bir duygu ama bana yetmez. Yıllardır ilime ve Taekwondoya hizmet ediyorum. Gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasına ilimi en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisinde oldum. Kırklarelispor Taekwondo Takımı olarak altı sporcu ile şampiyonaya katıldım. Sporcularım ellerinden gelen gayreti gösterdiler güzel maçlar yaparak ilimizi en iyi şekilde temsil ettik tüm sporcularımızı kutluyorum. Ben yıllarca boş hayaller peşinde koşmadım gerçekleştirebileceğim hedefler koydum sporcularımı yanlış yönlendirip hayal kırıklığına uğratmadım. Hele hele mazeretlere hiç sığınmadım ne gördüysem onu söyledim koyduğum hedeflere bir bir ulaştık eğer ortada bir başarı varsa bu disiplinli ve düzenli bir çalışmanın ürünüdür. Bu başarılar bizim doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır. Gittiğimiz maçlarda diğer takım antrenörleri bana hep sorarlar hocam ne yapıyorsun da böyle başarılı sporcular yetiştiriyorsun diye. Ben de onlara ben sadece işimi yapıyorum. Sporcumdan ve maçlardan başka şeylerle uğraşmıyorum. Benimle uğraşanlara cevap verme gereği bile duymuyorum, ben cevabımı Türkiye Şampiyonalarında, Milli Takım Seçmelerinde ve Tatamide alnımın teriyle kazandığım madalyalarla veriyorum. Onun için herkese tavsiyem işlerine odaklansınlar. Teferruatlara takılmadan işlerini yapsınlar. Mazeretlere sığınıp kendilerini ve etrafındakileri kandırmasınlar, boş hayaller peşinde koşmasınlar. Hedefleri varsa, o hedefe ulaşmak için canla başla çalışsınlar benim tavsiyem budur" dedi. Ayrıca Cihangir, Kırklareli Takımı olarak bu maça gitmelerinde kendilerine destek olan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Taner Özgüven'e, Spor Şube Müdürü Ümmühan Bulut'a yardımlarından dolayı minnettar olduklarını ifade etti.  Başarıya uzandıkları yolda, destek vermekten vazgeçmeyen Kırklarelispor'un Başkanı Volkan Can ve Taekwondo sorumlusu Ömer Topuz'a da bu başarıdaki önemini vurguladı. Cihangir, "Bizler antrenmanlarımızı haftanın üç günü Gençlik hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Ayşenur Taşbakan Antrenman Salonu'nda yürütmekteyiz. Antrenmanlarımız ücretsiz olup kapımız spor yapmak isteyen herkese açıktır" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol