Çiftçiye, 5 Milyar TL kredi

Şubat ayında Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirilen, 343 Sayılı Kırklareli Tarım Kredi Kooperatifinin, 4 yıllık dönemi kapsayan yeni Başkanı Berahattin Balcı ve Müdürleri Ahmet Atlı ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirleri ile bir araya geldi. Çiftçilerin durumu ve yeni dönem hizmetlerinin konuşulduğu buluşmada, Çiftçiye ayrılan toplam kredi tutarının 5 Milyar TL olduğu belirtildi

Yeni bin yılın gelişi ile, değişen sadece gelişen teknoloji ile birlikte ihtiyaçlar ve gereksinimler paketinin içinde yer alan kamusal etkileşimi şekillendirirken  kullandığımız şeyler olmadı. Tarımdan, hayvancılığa  bir çok sektör ciddi anlamda gelişerek, makineleşti. İnsan gücünün yerini alarak zamandan kazanmasını artı olarak yazdığımız bu süreçte, değişen mevsimsel özellikler, karaların ürün alışkanlıklarını değiştimeye zorlayarak çiftçileri ve tarm ile alakalandırılan kurum ve kuruluşları aktif bir şekilde çalışılması gereken önemli bir konunun olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.
Kırklareli'nin maruz kaldığı lokal yağışlar, uzun zamandır kar yağışının etkin olmadığı ilimizde kalıcı olduğunu vurguladı. Değişen mevsimler ile birlikte değişmek zorunda olan tarlalarda boyvermeye başlayan mahsul içinde, ya tamam ya devam günleride başlamış oldu.

Dünyanın tahıl ambarı olarak işaret ettiği bütünün bir parçası olan Kırklareli'de ise, tarım işçisini, tarımsal alanları, Çiftçilerin daha güzel şartlarda, çalışabilmesi daha fazla kazanabilmesi için Kooparatifler aktif bir şekilde görevlerini hem finasal hemde bilgilendirme konularında yerine getiriyor.
343 Sayılı Kırklareli Tarım Kredi Kooperatifi, 23 Şubat tarihinde gerçekleştirilen Olağan genel kurul sonrası kapılarını ÖNADIM MEDYA GRUBUNA açtı. Haber muahbirlerimiz ile bir araya gelen, Kooparatif başkanı Berahattin Balcı ve Müdürleri Ahmet Atlı hem 4 yılı kapsyacak olan yeni dönem hedeflerini hemde çiftçilerin içinde bulundukları durumu anlattı.
"Çiftçilerimizin yanındayız"
"343 Sayılı Kırklareli Tarım Kredi Kooperatifi olarak 23 Şubat tarihinde olağan genelkurulumuzu gerçekleştirdik. Önümüzdeki 4 yıllık süreyi kapsayan yeni yönetimimiz ve yeni yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte görevimize aynı heyecanla devam etmekteyiz." Diyerek sözlerine başlayan Balcı, "Kırklareli Merkez İlçeye bağlı olan 17 köy bizim kooparatifimiz ile birlikte tarım konusunda yollarına devam etmekteler. Bizlerin tek amaçları topraktan geçimini sağlayan insanların yanlarında yer alarak gelişmesini sağlamak."dedi.
Her yıl artış içerisinde olan bir meblağı, çiftçi kayıt sistemine üye olan vatandaşlara isteğe bağlı olarak yapılandırdıklarını belirten Balcı, "Hedefimiz Kooparatif olarak daha verimli ve tarım ile var olmaya çalışan insanın hayatını kolaylaştırmak." Diyerek, 4 yıllık yeni dönem için hizmet heyecanında olduğunu gözler önüne serdi.  
2013 yılından sonra, 2014 yılındada çiftçilere Milyarlarca TL değerinde kredi ayırdıklarınıda belirten Balcı, "Arkamızda bıraktığımız yıl, 4 Milyar TL kredi tutarını çiftçimiz ile buluşturduk. Bu yıl 5 Milyar TL değerinde bir payı çiftçimize sunmaya hazorlanıyoruz. Toplamda 512, faal olarak çalışan 212 delegemiz ile birlikte, bize bağlı olan Kırklareli Merkez İlçeye bağlı olan 17 köyde çalışmalarımızdan faydalanmak isteyen tarım işçisi ile bir şeyler yapmaya, onları daha güzel şartlarda, daha fazla üretmeye ve kazanmaya doğru teşvik ediyoruz." Bu sözleri ile 5 Milyar TL'lik kredi tutarının Kırklarelili çiftçilere ayrıldığını belirtti.
"Babadan kalma çiftçilik düzeni tarih oldu"
343 Sayılı Kırklareli Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Atlı ise, "Yeni dönemimiz tüm Kırklareli ve bölge çiftçisine hayırlı olsun. ÇKS, yani Çiftçi Tarım Sistemine kayıtlı olan ve çiftçilik yapan herkesi bünyemize davet ediyoruz. Amacımız ilk atapta yeni hizmet binası ve depomuzu yenilemek. Bunlarla birlikte daha verimli hizmetlere kavuşacağız. Amacımız ilk öncelikle budur." Diyerek sözlerine başladı.
Atlı konuşmasının devamında, Kırklareli'nin tarımsal kullanım alanlarının mevsimsel özelliklerin değişime uğraması sonucu etkilendiğini belirterek, toprak tahlilinin önemine vurgu yaptı. "Daha fazla mahsul alabilmek için topraklarımızı artıramayacağımız için, toprak tahlili yapmalıyız." Sözleri ile konuşmasına devam eden Atlı, "Yaz mevsimi ile birlikte kuraklık, daha sonraki dönemlerde ise sulaklık çiftçinin nasıl hareket ediceği konusunda ciddi handikaplarla çıktı karşımıza. Bu sebepten bahar ekimleri ni çiftçimiz otomtik olarak erteleme yapmaya itti."dedi.
Çiftçilik konusunda herkesin kendisini eğitmesi gerektiğini belirten Atlı, "Çiftçilik artık babadan kalma bir şekilde idare edilemeyecek kadar değişti. Kullandığımız araç gereçlerden, tohuma, toprak kalitesinden mevsimsel etkilere kadar bir çok konuda değişim hissedilir bir şekilde var. İnsanların çiftçilik konusunda bilgilendirilmesi ve eğitimlesi bu bakımından önem arz etmektedir." Sözleri ile yeni dönem için eğitimin önemli olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol