Çevreci Başkan'dan Doğa Katliamı

Kesimoğlu'nun, 5 Haziran Dünya Çevre gününe özel, onlarca billboarda altın harflerle yazdırdığı, "Çevreyi hor gören geleceği zor görür" Sözü ve sonra çevresel anlamda, İçme suyu barajı havzasını içine alan mevkide verdiği FRİKİK, "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" deyiminin ne denli doğru bir tespit olduğunu hatırlattı

"Hafriyat sahası Eriklice yolu 3'ncü kilometresine taşınacak" diyerek, temizlik ve çevresel konularda, Kırklareli'nin sağlığını 2004 sonrasında tehlikeye atan CHP'li Kırklareli Belediyesi'nde 10 yıl sonra yaşanan değişimin sadece isimler üzerinde olduğu dün itibari ile idrak edildi.
Bahsedilen bölgede tarım arazilerinin, uzunca zamandır çöp birikintileri ve moloz yığınları ile dolduğunu gören vatandaş, "Katranı kaynatmışlar olmamış şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker." Sözleri ile, çevresel anlamda Kırklareli'ni zor bir sürecin beklediğini belirtti.
Kırklareli'nin en gözde tarım arazilerini ve yakın zamanda yatırımın gözdesi olması beklenen iç ve dış sermayenin gözünü diktiği çiroz mevkisi ne yazıkki son 10 yıllık süreçte olduğu gibi yine hayal kırıklığı ve sağlığı tehdit eden hali ile karşımıza  çıkmaya devam ediyor.
"5 Haziran Dünya Çevre gününde Kırklareli'nin bir çok billboardına dev gibi resimlerini konuşlandırarak; kendisinden içme suyu, kapalı pazar yeri, kapalı otopark, alt yapı eksikliği, yağmur suyu kanalı gibi eksiklik ve sorunlarında çözüm bekleyen Vatandaşa, "ÇEVREYİ HOR GÖREN GELECEĞİ ZOR GÖRÜR" Diyerek her hattı ile Kırklareli'nin sorumluluğunu aldığını vurgulayan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun;
Sağlıklı bir gelecek ve çevresel anlamda büyük kayıpların yaşandığı "HARFİYAT ALANI" ve bu alana giden yol üzerindeki tarım arazilerinin, Başkanı olduğu Kırklareli Merkez İlçe Belediyesinin sorumluluk alanında olduğunu bilip bilmediği konusunda taşıdığımız endişe ve çevre konusunda yapılacakların Kırklareli'nin köyleşen görüntüsünün içine söylenenlerle yapılanların çeliştiği sözlerinin yazılı olduğu billboardlarla sınırlandırılmasının korkusu ile karşıladığımızı söylemek istiyoruz" diyen tarım arazilerinin halini gören Kırklareli'nin yerli halkı herkesi göreve davet etti.
Uzunca yıllardır Kırklareli'nin çiroz mevkisinde yaşanılan bu sıkıntının çözüme kavuşmamış olmasını, "BÜYÜK AYIP" "BECERİKSİZLİK" "BOŞVERMİŞİLİK" olarak yorumlamak, 30 Mart yerel seçimlerinde Babaeskili olduğunu için Kırklarelili olmayışı ile tepki alan Kesimoğlu'nun, Kırklareli Merkez ilçenin bir çok yerini henüz bilmiyor olmayışı düşünüldüğünde haksızlık olacağı kanaatindeyiz.
"Kırklareli'nin daha yaşanabilir bir yer olması için çalışılıyor"
"Kırklareli için ilk öncelikli hedefimiz çevresel temizlik."
"Kırklareli'de en son ben uyuyacağım, ilk ben uyanacağım" gibi seçim öncesi ve sonrası cümleleri ile;
Belediyecilik anlamında yaşadığı sıkıntılarla,  3'ncü dünya ülkelerinde açlıkla mücadele eden insanların su ve gıdaya özlemi gibi hizmete özlem duyan binlerin desteğini alan Mehmet Siyam Kesimoğlu söylediği ve yaptıkları değerlendirildiğinde 2000'li yılların siyasetçileri gibi  "ÇOK LAF AZ İŞ" politik stratejisini benimsediği görülüyor.
İlimiz adına kaybedilen 10 yılın ardından, "ÇEVREYİ HOR GÖREN GELECEĞİ ZOR GÖRÜR." Deyip, daha sonra, insan sağlığını ve tarım arazilerinin geleceğinin Kırklareli Belediyesi tarafından tehlikeye atılmasının nedeninin ise,  "BAŞI BOŞLUK" yada "ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ" deyimlerinin hangisinin halk tarafından Kesimoğlu'na yakıştırılacağı sonrası netleşecek.
Önadım Medya Grubu olarak Kırklareli'nin daha yaşanabilir ve diğer iller ile hem kültürel hem de Ekonomik anlamda yarışabilmesi için verdiğimiz mücadele devam ediyor.  "İşte Kırklarelili şehrimize verilen değer bu" diyerek gözler önüne serdiğimiz fotoğraflardan bir çoğu, İlimizin hafriyat sahası olan sahanın etrafındaki 100 dönülük arazide gözler önüne serildi.
Çiroz mevkisinde hafriyat sahası yakınında bulunan yaklaşık 40 ile 60 dönüm arasında ki tarımsal arazisi hakkında, "Kırklareli Belediyesinin yeni çöplüğü burası mı?" sorusunu soran HALK, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ve Çiftçi Mallarını Koruma Derneğini göreve davet etti.
Çiroz mevkisinde ki hafriyatın sahasına giden yol boyunca  tarım arazilerini çöplüğe dönüştürülerek  kirletilmesi, bölgedeki canlıların sağlığını tehlikeye sokması Kırklarelili vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.
"Bir yıl önce taksim gezi olaylarında birkaç ağaç yüzünden, sokaklara dökülen, kendi devletinin güvenlik güçleri ile çatışan, günlerce caddelerde ateşler yakan insanların bu tür beceriksiz yerel yönetimlerin yok ettiği doğa için neden sessiz kaldıklarını merak ediyoruz." Şeklinde cümleleri ile HALK, bu olaylarda yargılanma süreci geçirenlere geçtiğimiz günlerde madalya dağıtan Kesimoğlu'nun, Başkanı olduğu Kırklareli'deki yeşile ve doğaya neden değer vermediğini sordu.
Kırklareli için büyük önem arz eden ve içme suyu barajı havzasını içine alan bölgedeki sağlıksız görüntünün  bir an önce giderilmesi için gereken çalışmaların yapılmasını, dünyadaki kanser vakalarının % 145 oranında arttığı 2014 dünyasının da, Kırklareli'nin en iyi şekilde hizmet görmesini isteyen ÖNADIM MEDYA GRUBU olarak istiyoruz.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yerel yönetimlerde isimler değişince keşke zihniyetler de değişse ama bu pek mümkün değil.Sayın Başkan Kırklareli'ne hala alışamadı gibi bir izlenim veriyor.Hala vekil gibi hissediyor olabilir ama yerel yönetim hizmeti öne koymasını gerektirir.Bunun yansımalarını hayatta görmeyince vatandaş elbette söylenenlerle yapılanları sorgular. Vekillik slogan siyasetini gerektirebilir ama belediye başkanlığı onu hayata geçirme yeridir. Çevre günündeki bilboardlar da böylesi değerlendirilebilir."hangi özel gün geliyor ona göre bir kelam edelim" diye halkla ilişkiler yürütülerek bu mümkün olmaz. Onun hayatta yansımalarını göstermektir önemli olan.