Çarsamba Pazari'na canlilik geldi

Kirklareli Çarsamba Pazari bu haftayi oldukça hareketli bir sekilde geçirdi. Sonbahar mevsiminin kendisini göstermesinin yaninda erken gelen kar yagisiyla alt üst olan Kirklarelililer, yagislarin bitmesinin ardindan gelen sicaklarla rahat bir nefes aldi. Günesin çikmasi ve havalarin isinmasini firsat bilen vatandaslar Çarsamba Pazari'na akin etti. Soguk havalarin Kirklareli'nden ayrilmadigi son günlerde vatandas evinden çikamaz oldu. Kar yagisinin da erken gelmesiyle zor duruma düsen Kirklarelililer soguklara hazirliksiz yakalandi. Havalarin 1 derecenin altina kadar düstügü günlerin ardindan bu hafta hava sicakliklari birden yükselis gösterdi. Sicakliklarin artisini firsat bilen vatandas ise solugu Çarsamba Pazari'nda aldi. Havalarin isinmasinin Çarsamba gününe denk gelmesi ise pazarci esnafina yaradi.
Vatandasin pazara akin etmesiyle hemen hemen bütün tezgâhlarin doldugu Çarsamba Pazari'nda en çok balikçilarin yüzü güldü. Geçtigimiz haftalarda yasanan siddetli yagislarin ardindan fiyatlarin birden yükselmesi ve vatandasin alim gücünü sinirlamasi balikçi esnafini üzerken vatandasin da balik yemekten vazgeçmesine neden oldu. Öyle ki balik sezonu açildiginda sofralara 6 liraya gelen hamsi, yagislarin yasandigi günlerde 10 liraya kadar çikmisti. Fiyatlarin bu derece yükselmesini yagislardan dolayi avlanmaya çikamayan avcilara baglayan balikçi esnafi satislar konusunda sikinti yasamisti. Fakat bu hafta havalarin isinmasinin ardindan balikçi esnafinin yüzü güldü. Isinan havalar baliklarin tezgâhlara yansiyan fiyatlarinda etkili oldu.
Çarsamba Pazari'nda isinan havalarla birlikte satilan balik çesidi artarken tezgâhlarda fiyatlar vatandasa su sekilde ulasti, Hamsi 7,00 TL (kilo), Somon 10,00 TL (tane), Çinekop 15,00 TL (kilo), Balkaya Alabalik 3,00 TL (tane), Levrek 6,00 TL (tane), Igneada Palamut 8,00 TL (tane)
Kis mevsiminin yaklasmasinin ardindan mevsim yiyeceklerinin de ortaya çiktigi Çarsamba Pazari'nda hararetli bir alisveris ortami vardi. Havalarin sicakligini kaybetmeden alisverisini tamamlamak isteyen vatandaslar tüm tezgâhlari doldurdu. Çesitliligin de bol olmasindan dolayi alacaklarina karar vermeye çalisan vatandaslar pazarci esnafinin rahat bir nefes almasini sagladi. Çarsamba Pazari'nda tezgâhlara yansiyan bazi fiyatlar ise su sekilde, elma 1,00 TL - 1,50 TL arasi, erik 1,50 TL, üzüm 1,50 TL - 4,00 TL arasi, armut 2,00 TL, fasulye 2,50 - 3,00 TL arasi, biber 2,00 TL - 2,50 TL arasi, sogan 0,75 TL - 1,00 TL arasi, marul 1,00 TL, pirasa 1,50 TL, mandalina 2,00 TL, patates 0,50 TL - 1,00 TL arasi, domates 1,00 TL - 1,50 TL arasi, nar 2,00 TL, seftali 2,00 TL, ispanak 2,00 TL olarak vatandasa sunuldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol