Kirklareli Belediyesi'nin Åzubat ayi prog- ramlari içerisinde yer alan Carpe Diem "Alfa Frekansi ile Yaraticilik" semineri 19 Åzubat Cumartesi günü Kirklareli Il Halk Kütüphanesi'nde gerçeklestirildi. Saat 14.00 itibari ile baslayan program Yasam Koçu ve Carpe Diem danismani Åzebnem Özkan tarafindan tertiplendi.
Beynin kapasitesini genisletmek, çok daha fazla sayida yaratici fikir üretebilmek adina yardimci olmayi planlayan programa katilim oldukça fazlaydi.
Carpe Diem ve Kirklareli Belediyesi isbirligi ile düzenlenen seminerde, 2008 yilinda Carpe Diem Gelisim Merkezi'ni kuran Özlenen Deniz Uzun'da yer aldi.
Åzebnem Özkan sunumunda beyin frekanslarinin Beta, Alfa, Teta, Delta olmak üzere dört bölümden olustugunu, bunlar arasinda insanin en saglikli düsünme aninin Alfa frekansinda gerçeklestigini vurguladi.
Alfa frekansinin verimli olabilmesi için beynin sag ve sol tarafini orantili olarak kullanmak gerektigini söyleyen Özkan, "Beynin sag kismi sol kismina göre daha yaygin ve hayalperest düsünüyor, bu seminerin amaci ise beynimizin hem sag kismini dogru bir sekilde, hem de sol kismini gerektigi gibi kullanmayi ögretmektir" dedi.
Ardindan dikkat mekanizmasi ile ilgili açiklamalarda bulunan Åzebnem Özkan, " Dikkat mekanizmasi genel olarak beynin sol kisminda yogunlasiyor. Sol kisimdaki odaklanma özelligi ayri bir avantajken, beyinin sag tarafindaki daginik (yaygin) dikkatin avantajlari da ön plana çikiyor. Odaklanma sistemi ile çalisan beyin tek bir nesneye odaklanirken, daginik dikkat ayni anda birden fazla nokta üzerinde yogunlasabiliyor. Ancak bu özellik Alfa frekansi ile kullanilirsa verimli olabiliyor" diyerek, mutlak olarak beynimizi çift tarafli kullanmamiz gerektigini vurguladi.
Ayrica Özkan, genis dikkat avantajlarinin bunlarla da sinirli olmadigini, daginik (yaygin) dikkatli olarak verilen kararlarin daha verimli olabileceginin altini çizdi.
Daginik dikkati ise, "Çalistiginiz konuya ara vererek baska faaliyetlerle ugrastiginiz zaman çözüm bulabilirsiniz. Buna kuluçka dönemi denir. Bilinen birçok bilim adami, örnegin Albert Einstein, Edison sürekli olarak bu yöntemi kullanmis ve savunmuslardir" diyerek açikladi.
Åzebnem Özkan seminerin sonuna dogru, Abraham H. Maslow'un "Eger bilerek gerçekte oldugundan daha küçük olmayi planliyorsan, o zaman seni uyariyorum, yasaminin geri kalaninda mutsuz olacaksin" sözüyle, düsünceden önce duygu hislerinin var oldugunu söyleyerek semineri sonlandirdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol