Spor Toto 2. Lig 2013-2014 Sezonunu 11'nci sırada tamamlayarak yeni sezonda da bu ligde mücadele etme hakkı kazanan temsilcimiz Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, geride kalan ligde yaşanan sorunlara rağmen yeniden mücadele etme hakkı kazanmanın şampiyonluk kadar önemli olduğunu, birçok takımın böyle sorunların altından kalkamayarak çok kötü şeyler yaşadığı ifade etti
Pazar günü itibariyle sona eren 2013-2014 sezonunun ardından, 2. Ligde dördüncü defa mücadele etme hakkını kazanan temsilcimiz Kırklarelispor, zorlu bir sezonu yine Trakya'da tek olarak sonlandırmayı başardı. Bölgenin tek profesyonel takımı olmayı hala sürdüren ve her geçen gün başarılarına bir yenisini ekleyerek çıtasını yükselten yeşil beyazlı temsilcimizde yeni sezon için farklı düşünceler var. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, geride kalan ligin zorlu geçmesine rağmen ligde kalmanın kendileri açısından çok önemli olduğunu, kazanılan tecrübelerin her geçen gün arttığını ifade etti. Can; "Bu ligde ilk mücadele ettiğimizde, takım olarak çok fazla profesyonel deneyimimiz yoktu. Aradan üç sezon geçti ve biz bu ligde daha tecrübeli bir hale geldik. Belki bu sezon yaşadığımız sıkıntıları ilk sezon yaşasaydık, bugün küme düşmüş bile olabilirdik. Bu sezon ligde kalmamızın en büyük nedeni inancımız ve tecrübelerimizdir" dedi.
"Sorunlarla daha soğukkanlı şekilde
mücadele ediyoruz"
Sezon hakkındaki değerlendirmelerini aktaran Can, sözlerine şöyle devam etti; "Kırklarelisporumuz, geride bıraktığımız sezonu kötü bir yerde bitirmedi. Bizim sıkıntımız daha iyisini yapabilecek güce ve potansiyele sahip olmamıza rağmen, yaşadığımız sorunlardan dolayı bunu başaramamış olmamız. Ligde her açıdan bakıldığında, birçok takımın boy ölçüşemeyeceği bir güce sahibiz. Kendi evimizden uzak olmamız, rakiplerimiz karşısında bunu gösteremememize neden olmuş olsa da, yeni sezonda başka bir Kırklarelispor doğacağına inanıyorum. Gerek takımda mücadele eden futbolcu kardeşlerimiz gerek teknik kadromuz gerek yönetimimiz gerekse taraftarımız elinden gelen gayretin en iyisini gösterdiler. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Kırklarelisporumuzla birlikte çıktığımız bu yolda, el birliğiyle birçok sıkıntıyı geride bıraktık. Tüm bu saydığım parçalar, bir bütünü oluşturuyor. Dolayısıyla bir parçanın eksik olması takımın motivasyon olarak düşmesine neden oluyor. Bir aile olan Kırklarelispor, tüm bu parçaların birleşimiyle varolmuş bir takım. Geride bıraktığımız yıllarda, sorunlarla mücadele etmeyi, nerede ne yapmamız gerektiğini en iyi şekilde öğrendik. Artık yaşadığımız sıkıntılar karşısında daha soğukkanlı davranıyoruz. Buda bize birden fazla çözüm yolu bulma imkanını sunuyor. Kırklarelisporumuz yaşadığı her ne olursa olsun, üstesinden gelmeyi başarabilecek bir yapıya bürünmüş durumda" şeklinde belirtti.
"Eksiklerimiz olmasa iddiamız çok büyük olur"
Geçen sezonda takımın hangi konularda sıkıntı yaşadığına değinen Can; "Kırklarelispor Trakya'da profesyonel anlamda mücadele eden tek takım. Bu, takımımızın kurumsallaşma açısından daha fazlasına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Ligde mücadele ettiğimiz takımların neredeyse hiçbirinin alt yapı anlamında bir eksiği yok. İmkanları ve olanakları bize göre çok üst seviyelerde. Buda bizim lige aslında 1-0 geride başlamamıza neden oluyor. Birde bu sezon sahamızdan uzak oluşumuz, bizim maça çok geride başlamamız anlamına geliyor. Sezon boyunca antrenmanlarımızı farklı yerlerde yapmamız, haftasonuna hem fiziksel hem de zihinsel anlamda yorgun girmemize, maçta tam anlamıyla konsantre olamamamız anlamına geliyor. Tüm bu sıkıntılar bir araya geldiğinde, çığ gibi büyüyen ve takımın neredeyse tek gündemi haline gelebilecek sorunlara neden olabiliyor. Geride kalan sezonda, bunların yanı sıra takımın geçmişten gelen borçlarının da ödeniyor olması, aslında ligde kalmanın bizim açımızdan şampiyonluk kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kırklarelispor, kötünün de kötüsü olmasına sebep olabilecek sorunlarla bile mücadele ederek, profesyonel bir ligi rahat bir şekilde bitirebiliyorsa, tüm bu sıkıntıların giderilmiş olup, maça eşit şartlarda başladığımızı düşünürsek aslında yapabileceklerimiz gün gibi ortaya çıkıyor. Eksikliklerimizin olmadığı, kendi antrenman sahamız ve kendi stadımızın olduğu bir sezonda, borçlarından arınmış bir Kırklarelispor zaten iddiasını en başından ortaya koyacaktır. Yeni sezonda bu saydığımız sıkıntıların birçoğu olmayacak. Buda Kırklarelisporumuzun hedefini fazlasıyla yükseltecektir" şeklinde vurguladı.
"Taraftarımız bizim için çok önemli"
Aksiliklerin üst üste geldiği bir sezonda, takım olarak taraftardan da uzak kaldıklarına değinen Can; "Kırklarelispor, taraftarıyla bir bütün olmuş ve arasında kurduğu manevi bağ çok fazla olan bir takım. Dolayıyla bizim onlara uzak olmamız demek, sahada çok fazla eksik olmamız anlamına geliyor. Geride bıraktığımız sezonda bunu fazlasıyla yaşadık. Kırklarelisporumuz tüm maçlarına birçok taraftarından uzakta çıktı. İnşallah yeni sezonda kendi sahamızda mücadele edersek, onlarla tekrar buluşacağız. Maçlarımıza tüm halkımız ve taraftarımızla birlikte çıkarak, çok daha iyi sonuçlara imza atarak şehrimizi gururlandırmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer veren Can, sözlerini emeği geçen herkesi tekrar tebrik ederek sonlandırdı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol