Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, 9 haftadır ligde namağlup olarak devam eden Giresunspor'un galibiyet serisini biz bozacağız dedi. Can, güçlü rakiplere karşı daha iyi konsantre olduklarını, Kırklarelispor'un birçok güçlü rakip karşısında çok iyi sonuçlar alarak herkesi yanılttığını söyledi
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve son haftalarda aldığı başarılı sonuçlar ile ligin 9'ncu sırasına kadar yükselen temsilcimiz Kırklarelispor, bu hafta evinde ikinci yarının en formda ekibi olan Giresunspor'u konuk edecek. Ligde oynadıkları son 9 maçtan 27 puan çıkarmayı başaran ve iki puan farkla ligin 2'nci sırasına yerleşen Giresunspor, ligin en iddialı takımı olarak gözüküyor. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can takım olarak zorlu rakiplere karşı her zaman daha iyi adapte olduklarını, maça hazırlanma sürecini çok iyi değerlendirdiklerini ve Kırklarelispor'un gücünün sınır tanımadığını vurguladı. Can; "Kırklarelisporumuz her zaman çıtasını yükselterek yoluna devam etti. Bunu bu sezon birkez daha anladık. Ligin özellikle ilk yarısında yaşadığımız sıkıntılar ve çalkantılı dönem, birçok puan kaybı yaşamamıza ve düşme hattına kadar gerilememize neden oldu. Kırklarelisporumuzun bu sıkıntılı dönemi, takımın kendi içindeki aile ortamının yanı sıra, taraftarıyla olan güçlü bağları sayesinde atlatıldı. Futbolcularımızın bireysel yeteneklerini hiçbir zaman sorgulamadık. Onlar her maçta ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Göğüslerindeki formanın hakkını vermek için tüm çabalarını gösterdiler" dedi.
"Kırklarelispor'un yaşadığı talihsizlikler geride kaldı"
Ligin ilk yarısında birçok badire ile karşılaştıklarını ve bunları tek tek aşmasını bildiklerini söyleyen Başkan Can; "İlk yarıda düşme hattına kadar gerilediğimiz dönemler oldu. Her maçta birçok sıkıntıyla birden karşılaşınca maçın kötü kaderi kaçınılmaz oldu. Bunun akabinde toparlanmayı bilsekte, bu seferde şanssızlık yakamızı bırakmadı ve hakkımız olan puanları kaybetmeye devam ettik. Tabiî ki yaptığımız transferlerimizin takıma uyum sürecinin böyle sancılı geçeceğini en başında daha biliyorduk. Bizim hedefimiz bunu ikinci yarı başlamadan atlatıp, ligin ikinci yarısına en iyi şekilde başlamaktı. Nitekimde böyle oldu ve Kırklarelispor toparlanmasını bilerek, düşme hattı yakınlarından fırlayarak birden ligin 9'ncu sırasına kadar yükseldi" şeklinde ifade etti.
"Rakibimizin 9 maçlık serisini biz bozacağız"
Rakip Giresunspor'un çok formda olduğunu, 9 maçtır yenilmediğini bildiklerini söyleyen Can, Kırklarelispor'un birçok zorlu engeli en iyi şekilde atlattığının altını çizerek; "Rakibimiz her kim olursa olsun, takımımızın gücünün sınırlarını kestirmesi mümkün değil. Birçok maçta bunu yaşayarak öğrendik. Kırklarelisporumuzun kimse tarafından tahmin edilemeyen bir manevi gücü var ve bu güç rakiplerimiz üzerinde büyük baskı yaratıyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi takım olarak güçlü rakiplere karşı daha iyi konsantre olmayı başarıyoruz. Bunun en yakın örneğini lig liderini 3-1'lik net skorla geçtiğimiz maçta gördük. Her karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlanıyor, işin ciddiyetini asla yitirmiyoruz. Buda bizim eksiksiz bir çalışma dönemi geçirmemizi sağlıyor" şeklinde belirtti.
"Evimizdeki her maç, bizim için bir final"
Evlerinde oynadıkları her maça final gözüyle baktıklarını vurgulayan Can; "Evimizde oynadığımız maçlar bizim için ayrı bir önem teşkil ediyor. Ligde toparlanma kararı aldığımız ve birçok toplantı yaptığımız dönemde, herkesin ortak fikri ve parolası, evimizde oynadığımız maçlarda "Mutlak Galibiyet" oldu. Bunu bugüne kadar elimizden geldiğince uygulamaya çalıştık ve başarılı olduk. Bu yüzden Kırklarelisporumuzun iç sahada oynadığı her maç bir finaldir. Dolayısıyla biz bundan önce yaptığımız gibi, bu maçada final gözüyle bakarak en iyi şekilde hazırlanacağız. Ligin son haftalarında aldığımız iyi sonuçlar, takımımızın moralinin üst seviyelere yükselmesini sağladı. Bunun avantajını kullanmayı başaracağımızı düşünüyorum" şeklinde konuşan Can, sözlerine son vermeden önce taraftarında bu önemli karşılaşmada takımının yanında olması gerektiğini belirterek; "Taraftarımızın, takımımız üzerinde varolan gücüne herkes şahit oldu. Kırklarelispor taraftarı, takımıyla arasında manevi bir bağ olduğunu herkese ispatladı. Buda bize konuk olarak gelen takımların her zaman daha fazla baskı ve stres yaşamasına neden oluyor. Buna karşılık olarak Kırklarelisporumuzda taraftarının gücü ve desteğiyle birlikte maçta çok daha rahat hareket ediyor. Evimizde oynadığımız her karşılaşmada, rakibimiz üzerinde üstünlük kurmayı ve sahanın her noktasını hakimiyetimiz altına almayı başardık. İnşallah bu haftada taraftarımız bizi yalnız bırakmadığı takdirde, aynı şeyi yaparak sahadan gülen yüzlerle ayrılacağız. Taraftarımızın desteği ne kadar çok olursa, futbolcularımızın sahada yapacağı baskılar o kadar fazla olur" şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol