Adalet ve Kalkinma Partisi (Ak Parti) Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam Camiler ve Din Görevlileri Haftasi dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi. Milletvekili Sariçam mesajinda sunlari kaydetti;
“1986 yilindan beri her yil Ekim ayinin ilk haftasi "Camiler Haftasi" olarak kutlanirken yerinde bir kararla 2003 yilindan itibaren bu hafta "Camiler ve Din Görevlileri Haftasi" olarak kutlanmaya baslamistir. Çünkü içinde Din Görevlisi ve cemaati olmayan bir cami sadece bir binadan ibarettir.
Din görevlisi ve cemaat bu binaya ruh verir, caminin binasini sadece estetik, gelisigüzel toplanilan bir yer hüviyetine çikarir.
Bir toplum içinde doktor, ögretmen mühendis, savci, polis… ne kadar önemliyse dogumdan ölüme kadar sosyal hayatin her alaninda yer alan hep iyilik ögütleyen toplumdaki unsurlari birlestirici din adamlari da en az bu kadar önemlidir.
Camilerimiz dua ve ibadetlerin topluca Allah'a arz edildigi, gönüllerin arindirildigi, elem ve sevincin paylasildigi kutsal mekânlardir.
Bilmediklerimizi ögrendigimiz ilim ve irfanimizi yükselttigimiz yerlerdir. Islam toplumlarinda o toplumun Müslüman oldugunun en güzel ve en bariz simgeleridir. Camiler Islam beldelerinin tapu belgeleridir. Gayrimüslim beldelerde yasayan Müslümanlarin kimliklerinin de bir parçasidir. Bir cami cemaati olmak, gurbette yasayan bir ölçüde yalnizlik ve hasret duygulari içinde olan insanlara güçlü bir kimlik ve mensubiyet duygusu kazandirmaktadir. Islam'in simgesi olan camilerimiz sehrin estetigine de güzellikler katar.
Camiler birlik ve beraberligimizin saglandigi kutsal mekânlardir. Huzur iklimi ve manevi siginaktir. Manevi hastaliklarimizin sifa kaynagi, ilahi çagri ve davetin yapildigi yerlerdir.
Bizde öyle bir cami anlayisi var ki içinde dünya kelaminin konusulmadigi, namazin kilinip cemaatin dagildigi bir mekân… Oysa Resulullah SAV'in uygulamasindaki gibi mescit, ev ve egitim ögretim yeri olarak fonksiyonlari olmalidir camilerin. Mademki Resulullah SAV. bizlere örnektir yapilan camilerde çok amaçli hizmet sunmayi hedef edinmelidirler. Okuma salonu, spor salonu, misafirhane, Kur'an Kursu, elisi kurslari, asevi gibi hizmetleri sunabilmelidir. Yani tam anlamiyla bir kültür merkezi haline gelmelidirler.
Bu kutsal mekânlari belirlenen isleri etkin bir sekilde ifa etmesi için samimi ve özverili hizmet eden din görevlisi imamin payi büyüktür. Imam bilgili, becerikli, hosgörülü, paylasimci, sosyal ve kültürel aktivitelerde yer alan cemaate ve çevresine örnek bir kisi olmalidir. Zengin-fakir, isçi-memur, kültürlü-cahil her kesime hizmet ettiginin bilincinde olmalidir. Hizmetinde sevgiyi esas almalidir.
Din görevlileri gerek söz ve davranislariyla ve gerekse insanlarla olan iliskilerinde mütevazi ve alçak gönüllü olmali, tatli dil ve güler yüzle davranip, kolaylastirici ögütlerle, toplumdaki dayanismanin temelindeki harç vazifesinde oldugunu bilmelidir. Bu da toplumda sosyal barisi, uzlasmayi, dayanismayi ve ortak amaçlar etrafinda toplanip birlik ve kardeslik duygularinin güçlenmesini saglayacaktir.
Zaten Diyanet Isleri Baskanligi Din Görevlilerinin en güzel sekilde yetismesi için çok çalismaktadir. Yapilmakta olan Camilerin estetik anlayisa uygun sekilde yapilmasi için de gereken önlemleri almaktadir.
Camiler ve Din Görevlileri haftasinin insanimiz ve toplumumuz için ve din hizmeti veren Din Görevlilerimiz için hayirlara vesile olmasini Cenabi Allah'tan niyaz ediyorum.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol