CUMARTESI GÜNCEMDEN NOTLAR

Arastirmaci yazar NAZIF KARAÇAM agabey 05.12.2009 günü: “Ölümden korkmuyorum. Yazi yazmaktan ayrilacagim için korkuyorum. Çünkü yazacagim çok seyler var. YAZI YAZMAK YASAMAKTIR... Böylece düsüncenin ve olaylarin içine girmektir. Gerçekler olaylarin içindedir” dedi.

Her Cumartesi günü Nazif Karaçam agabeyle yakin tarih ve edebiyattan, güncel olaylardan söz ederiz. Kendisi 1930 Poyrali köyü dogumludur. Yazi yazmayi seven kültür insanlarimiza ihtiyacimiz var...

04.12.2009 günü Kirklareli Belediye Baskan Yardimcisi ÜNAL BASKUR: “Belediye Baskanimiz Cavit Çaglayan’la beraber Bulgaristan’in Burgaz iline günü birlik gittik. Burgaz Belediye Baskaniyla, Sivil Toplum Örgütleriyle görüsmeler yaptik. Bulgaristanla aramizdaki sinir kapisini, su kaynaklarimizi, festivali konustuk” dedi. Ayni gün Çakir MUAMMER KOÇTÜRK’LE ASIK ALI TANBURACI’yi konustuk.

“Asik Ali Tanburaci sazini alip bazen benim kahveye gelirdi. Çok severdim baba dostunu” dedi. Çakir’in kahvesi çamliga çikarken ögretmenlerin ugrak yeriydi. Eski güzel günleri anariz bazen. 04.12.2009 cuma günü Vize’de fotograf sanatçisi LAFOD üyesi OYKUN ÖZALP: “2007 yilindan beri fotograf çekiyorum. Vize’de Tamer Arda ile fotograf sergisini açtik. Vize’nin bütün köylerini fotografladik. Vize köylerinde iki bayan çoban var. Çövenli ve Kizilagaçli köylerinde yasiyorlar. Onlarin gündelik yasamini fotografliyoruz.

Fotograf sanatinin güçlü ismi ARA GÜLER’in Istanbul Ünüversitesindeki sempozyumunda bulundum. Fotografçilikta çekim tekniklerini, kompozisyon nasil kurulur, isigin dogru kullanimini anlatti. LAFOD fotografçilik grubunda olmaktan keyif aliyoruz” dedi. Fotograflarina bakarken güzel kompozisyonlar yakalamis. Dag basinda iki sevgili doga ile basbasa, odun kömürü üreten isçinin bakisi çok güzel. Benim emektar fuji fotograf makinam var. Bazen eski terzileri, esnaflari çekerim. Çektigim resimlerden onlarada veririm. Vizeli emekli ögretmen Aslan Arda boks ve güres ile ugrasmis. Spor insani genç gösteriyor. Bizim için en iyisi yürüstür.

Vize Çövenli köyünden UMUT MOKUM: “Selanikliyiz hocam” dedi. Hayati gülümseyerek bakanlardaniz. Yazi yazmak, kitap okumak insana umut veriyor. pahaliligin, siddetin, terörün sevgisizligin olmadigi bir dünyanin hayali vardir gözlerimizde. Asin, isin, ekmegin olsun. Gençlere istihdam yaratan hareketleri özlüyoruz. Il Halk Kütüphane sayilari arttirilmalidir. Gençler teröre yönelirken analar aglamasin topluma yararli gençler yetistirelim. Çok çocuklu ailelerde yoksulluk vardir. Egitimi noksan issiz gençlere istihdam yaratmak çok önemlidir. Emekli memur, isçi Bag-kur’lu 100 binlerce insan çok zor durumdadir. 05.12.2009 günü Vatan gazetesinde emekli isçi ve Bag-kur’luya müjde vardi. 100 lira seyyanen verilirken küçük bir zamda olacakmis. Emekli ögretmen ve Bag-kur emeklisi arkadaslar bu habere çok sevindiler. Yoksul halkin umudu eksik olmaz. Devleti baba sayar. Bazen üzülür isyan eder. Sosyal patlamalar olacak derler. Ögretmenler 25 Kasim 2009 günü bir günlük derslere girmeme boykotu yapti. Ücretli ögretmenler, dersane ögretmenleri, sözlesmeli ögretmenler hayatlarindan memnun degillerdir. Sehit ögretmenlerin, Mehmetçiklerin isimleri okullara, caddelere, sokaklara verilir. Anneler sehitliklerde çocuklarina agit yakarlar.

Aksam haberlerinde siyasetçiler bangir bangir konusur. Açilimlar çoktur. Halk ekmek kavgasindan yorgun düsmüstür. Istanbul Caddelerinde molotoflar, havai fisekler birbiri ardina patlar durur. Halk, esnaf bu durumdan çok rahatsizdir. Yoksulluk ve cehalet dört bir yanimizi sarmistir. Sevginin unutuldugu zamanlarda yasamak kolay degildir.

selahattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol