Geçen gün Çorludayken Tekirdağ yolunda Çorlu Belediyesi Kültür Merkezinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı ile tanıştım. Kısa bir söyleşi yaptım. KEMALETTİN AVCI: "Çorlu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünden sorumluyum. Kültür gezileri düzenliyoruz. Çanakkale, Edirne, Ankara, Hacı Bektaş Veli, Konya…
Hz. Mevlana Haftasında Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine katılıyoruz. Ankara'da Anıtkabiri ziyarete Cumhuriyet Bayramında, 10 Kasımda gidiyoruz. Eylül ayında Çorlu Kültür Sanat Festivalimizi yapacağız. Festival günlerinde resim, heykel, cam sanatı sempozyumlarını canlı olarak yapıyoruz. (Eski Çorlu fotoğrafları Sergisini Yapsanız ne güzel olur.)
Çorlu'nun eski fotoğraflarından oluşan bir sergi açmıştık." "Hangi kursları açtınız?"
KEMALETTİN AVCI: "Dikiş nakış, Satranç, Gitar, Keman, Bağlama, Halk oyunları, Tiyatro… Bulgaristan'da Uluslararası Festivalde "Yalancı Aranıyor" tiyatro oyunuyla birinci olduk" dedi.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Yeni bir Çorlu inşasında çok yoğun oluyor. Trakya'da Balkan Muhacirleri Anılarıyla yaşıyor. Belediyelerin her yıl yaptıkları festivaller toplumun kaynaşmasına kültürel sanatsal yaşamın pozitif hareketine katkıda bulunuyor. Belediyelerin açtığı kurslarda halkın sanatsal ruhunu olumlu yönde etkiliyor.
Büyük Atatürk: "Türkiye Cumhuriyetinin Temeli Kültürdür" demiş. Bu güzel söz hayata geçmelidir…
Edebiyata olan tutkum ortaokul ve lise yıllarında başlar. Kütüphanenin sakin ortamında sevdiğim romanları arayıp okumak çok hoşuma giderdi. Türk klasikleri edebiyatımızın temelidir. Victor Hugo'nun Sefilleri'ni, Orhan Kemal'in Hanımın Çiftliği kitabını, Nihal Atsız'ın ilginç romanlarını, Fransız romancı Michel Zevaco' nun Pardayan serisini okumuştum. Roman okumak hele tarihi romanları okumak çok hoşuma giderdi.
Bir Kentin Ruhu Vardır. Sosyal kültürel etkinlikler kentin romantik ruhuna iyi gelir. Her ulusun yerel tarihi, kültürü farklıdır. Klasik Türk müziği, halk müziğimiz eşsizdir.
Eski şarkılar insanı hüzünlendirir. Gençlik günlerine götürüverir… Kavak yellerinin estiği gençlik yılları bir filmin hikayesi gibidir. Halk oyunlarını oynayan Kırklareli'den Tuzlu Mehmet ağabeyle eski evinin bahçesinde söyleşi yapmıştım. Anılar Denizi Kırklareli kitabımın sayfaları arasındadır. (2002)
Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı sayısız kurslar İş-Kur'la irtibatlıda oluyor. Kursa katılanlara maddi manevi katkı yapıyor. Halkın ekonomik durumunu yükseltecek sosyal faaliyetler yararlı oluyor. Trakya gezi turlarımda bölgenin sosyal, kültürel, göçlerin hikayelerini Önadım-Kırklar Haber gazetelerinde yazdım. Trakya'nın, Anadolu'nun uzak tarihi olayları, yakın tarihin hikayeleri çarpıcıdır.
Çorlu'nun Tarihi Kale kalıntıları Restore edilmelidir. Çorlu gelişen sanayi tesisleriyle Trakya'nın kalbidir. Çok göç alan Tekirdağ'ın en büyük ilçesidir. Tekirdağ sahiline yakındır. Çorlu havaalanı var. Silivri'ye Doblo arabalarıyla Kırk beş dakikadır. Çerkezköy, Kapaklı da sanayi merkezleridir. İnsanlığın dostluğuna kültürel sanatsal faaliyetler katkı yapıyor…
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol