21.12.2015 günü Çorlu'da Emlak Konut Akbank Md. ADNAN YOLCU'ya uğradım. Kendisini Uzunköprü Akbank Müdürü'yken tanımıştım. Güler yüzlü, efendi bir insandır. ADNAN YOLCU: "Kırklarelili Muhterem Bahçıvanoğlu arada yanıma uğrar" dedi. Muhterem Bahçıvanoğlu'nun babası çok sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Muhterem Bahçıvanoğlu'nun sınıfı çok çalışkandı. Basketbol takımında oynardı.
Akbank Emlak Konut'ta RAMAZAN UYAR: "Mübadele zamanında Selanik'ten gelen ninemler Şarköy'ün Yeniköy'üne iskân edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk mübadeleyle Selanik Türklerini Türkiye'ye iskân etmiştir" dedi. Trakya'da Yugoslavya'dan, Selanik'ten, Bulgaristan'dan gelen mübadele göçmenleri yaşar.
Çorlu Emlak Konut Ziraat Bankası'nda ALİ HACI SÜLEYMANOĞLU: "Dedem Ali Osman Çelebi 1980 yılında Çorlu Belediye Başkanlığı yapmıştı. Onun torunuyum. Dedem Selanik göçmenlerindendir. Babam Rize Ardeşenli'dir. Annemler çok eskiden Selanik'ten gelmişler" dedi.
Çorlu Endüstri Meslek Lisesi'nden Recep Akgün'le yıllardır tanışırız. Elektrik, Elektronik Bölüm Başkanı'dır. "Okulda hangi bölümlerde eğitim yapılıyor?"
RECEP AKGÜN: "Elektrik, Elektronik Bölümü, Metal, Motor, İnşaat Bölümü, Makine Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Tesisat ve İklimlendirme, Bilgisayar, Endüstriyel Otomasyon atölyelerde uygulamalı eğitim öğretim yapılmaktadır.
Bizim Elektrik Elektronik bölümünde Tesisat, Pano yapımı, Kontrol sistemleri, Elektrik makineleri, Kumanda, Elektronik sistemler, Bilgisayarlı Proje çizimi vs. gibi bölümler vardır" dedi. Lüleburgaz çıkışında Çorlu'ya yakın pek çok fabrika vardır.
Bu fabrikalarda Endüstri Meslek Lisesi mezunları çalışıyor. Köyden kente göçü durdurmak için köyleri kalkındırma projeleri uygulanmalıdır. Küçük aile işletmeleri desteklenmelidir. Sanayinin yanında modern tarım uygulamaları da (iyi tarım uygulamaları) desteklenmelidir.
Trakya peynirini, koyun kaşarını çok severim. Hayvancılık ve Tarım, Sanayi tesisleri sosyal yaşamın gerçeğidir. Türkiye'm, Trakya'm sevgiyle çok çalışacak gelişip kalkınacaktır. 67'lerin sanayide gelişip kalkınması teknolojinin, bilimin önemsenmesiyle olmuştur. İslam dünyası da bilime, teknolojiye önem vererek gelişecektir.
22.12.2015 günü Babaeski'de Topçu Tarım'ın Sahibi NİHAT TOPÇU: "Şimdi ve Martta meyve ağaçlarına bordo bulamacı ilacı atılır. Donmaya karşı bordo bulamacı faydalı olur. Sırt pompasıyla meyve ağacının her tarafına bordo bulamacını atacaksın" dedi. Karaman'da meyve ağaçlarının üzerine yeşil file tente yapmışlar. Karaman elması çok güzeldir. Atatürk'ün arkadaşı KAZIM DİRİK Trakya'nın kalkınmasına çok büyük hizmetler yapmıştır. Örnek köyler, çiftlikler, bahçeler meydana getirmiştir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol