18 Mart günü Çorlu'daydım. Çorlu eski Belediye'de Çanakkale Savaşları sergisini gezdim. Çanakkale'de savaşan kahramanların, Albay Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ruhu şad olsun.
Çorlu Özel İdare İlkokulu Md.Yrd. Osman AYAZ: Çorlu General Basri Saran Stadı’nda 18 ve 19 Mart 2015 günü puanlı atletizm küçükler ve yıldızlarda il birinciliği yarışması var."dedi. Okul Md. Necati Turan’la yıllardır tanışırız. Çok efendi kardeşimizdir. Atakent İlkokulu Eski Müdürü İlhami Ersoy'a "Dedeler nereden gelmişler" diye sordum. İLHAMİ ERSOY: "Dedemler Bulgaristan Malkoçlar köyünden Saray'ın Beyaz köyüne 93 harbinde (1877) gelmişler."dedi.
NECATİ TURAN: "Bizimkilerde 93 harbinde Bulgaristan Filipe'den Lüleburgaz Karamusul köyüne gelmişler. Vali Şenol Engin ilkokul müdürü Zehra Hanım Kırklarelilidir. Md.Yrd. Turgut Beydir."dedi.
Öğretmen MURAT YILMAZ: "Anne tarafım Gümülcine'den Çorlu'nun Karamehmet köyüne gelmişler. Baba tarafım 93 harbinde Bulgaristan'dan gelmişler."dedi. Trakya'da Balkan göçmenleri yaşıyor. Çorlu'da Mali Müşavir ÖZGÜN ÇAKIR: "Dedeler Deliorman'dan 93 harbinde Çorlu'nun Yulaflı köyüne yerleşmişler. Çorlu Trakya'nın, Tekirdağ'ın en büyük ilçesidir. Tekirdağ büyükşehir olduktan sonra Tekirdağ'ın ilçeleri daha hızlı gelişecektir. Çorlu'da sanayi olduğu için çok göç alan bir ilçedir."dedi. Havalar ayaz gidiyor. "Çorlu'nun kırında kalasın" diyen birisi Çorlu ayazının çok sert olduğunu söylemek istemiştir.
Avukat TUNCAY YAVUZ: "Bu yıl Çorlu kışı fazlasıyla hissetti. Kışlık yakacağı, odunu kömürü olmayanlar kışı zor geçirdiler.
Çanakkale şehitleri ölümsüzdür. Çanakkale şehitlerini saygıyla anıyoruz."dedi. Çorlu’da Halkbankası’nda yönetici olarak çalışan hemşerimiz ve eski halk oyuncularından NURCAN SAİTOĞLU: 29 Mart 2015 Pazar günü Kırklareli Kapalı Spor Salonunda Halk Oyunları Yarışmaları yapılacaktır. LÜLEBURGAZ GEZİ NOTLARI: Lüleburgaz Ing Bank Müdürü Sezgin Yavaşoğlu ile sohbetten notlar: SEZGİN YAVAŞOĞLU: "Lüleburgaz Potansiyeli olan bir şehirdir. Trakya'nın orta yeridir. Trakya'nın merkezidir. Keşan'da güzel dostluklarımız oldu. Güzel işler yaptık. Çorlu'da dokuz yıllık tecrübenin ardından yolumuz şube müdürü olarak Keşan'a düşmüştü. Şimdi Lüleburgaz'dayım. Dedeler Bosna Hersek göçmenidir. Keşan'daki, Çorlu'daki bütün dostlaraselamlar."dedi.
Lüleburgaz belediyesinden emekli YALÇIN EKŞİLER: "Lüleburgaz Belediyesine yirmi altı yıl hizmet ettim. Yirmi bir yıl itfaiye müdürü olarak Lüleburgaz'da yaşayan tüm insanların canını ve malını korumak için günün yirmi dört saati hizmet ettim. Lüleburgaz'da Arsamiea Çiğköfte salonu açtım. Yunanistan Selanik göçmeniyiz. İstasyon caddesinde yapılan yeni itfaiye binasında son model teknoloji kullanılmaktadır. Kırklareli eski milletvekili Ahmet Sezal Özbek Kırklareli'nden Ankara'ya gelen hemşerilerin bütün işlerini takip etmiştir. Onlara yardımcı olmuştur."dedi.
Lüleburgaz Belediyesi girişinde Çini eserler sergileniyordu.
Lüleburgazlı avukat Sefer Kral: Puşki'nin Erzurum yolculuğu ve Biyelki'nin öykülerini Cumhuriyet yayınlarından almıştım. Güzel bir kitap. Tolstoy hepimizin sevdiği bir romancıdır. Sizin şiirlerinizi çok severim."dedi. Aleksandr Puşkin (1799-1837) Çorlu'dan Kırklareli'ne gelirken Puşkin'in Erzurum Yolculuğu hikâyesini okudum. Çarlık orduları 1828-1829 savaşlarında Erzurum'u işgal etmiş. Çok güzel bir kitap. Puşkin yaşamın sosyal gerçeğini en güzel yalın bir şekilde anlatan bir yazardır. Bizim sevilen romancımız Yaşar Kemal gibi bir yazar.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol