7 Nisan 2014 Günü Çorlu'da çok değerli arkadaşım Emlak Konut Akbank Md. ADNAN YOLCUYA "Çorluyu seviyoruz. Çorluyu konuşalım." ADNAN YOLCU: "Her geçen gün büyüyen Çorlu'yu çok seviyoruz. Yine bahar geldi. Ağaçlar çiçek açtı. Baharın güzelliği Çorlu'nun üzerine çöktü. Ne içersiniz?" dedi. Sekiz yıldır Trakya gezi turlarımı gazetede yazıyorum. Pek çok insanla tanıştım. Yarınlarımızda iyilik, saygı, hürmet olsun. Trakya'mda, Türkiye'mde barış içinde yaşasın insanlar.. Çorlu Emlak Konut Garanti Banka Md. Kırklareli Atatürk Lisesinden öğrencimiz SERKAN KARASLAR:
"Çorlu'ya Uzunköprü'den geldim. Çorlu'yu seviyorum. Kırklareli de gelişip büyüyor. Çorludaki fabrikalar ekonomik canlılık sağlıyorlar. Çorlu Trakya'nın her tarafından göç alıyor. İnşaat sektörü canlı. Kırklareli Atatürk Lisesi 1990 yılı mezunuyum."dedi. Çorlu Yeni Sanayi Kooperatif Bşk. Zeki Dobrucalı arkadaşa uğradım. Kısa bir sohbetimiz oldu. Çorlu Yeni Sanayi Çarşısında Trakya Teknik Tarım yedek parça makine imalatı olan Erdim Gökçenin mekanında titizlikle üretilen makine parçalarını gördüm. 29.08.2013 günü Muratlıda Mavi Köşe köfte lokantasında tanışmıştım. Hayrabolu da İrtem Tarım, Kurt Tarım, Özgül Tarım, Zimer Tarım, Durmazlar firmalarına çeşitli işler yaptığından bahsetmişti. Kendisiyle güzel bir söyleşi yapmıştım. Çorlu Yeni Sanayide Öztürk Branda da Bilgin Öztürk'ün arkadaşı YAHYA MUTLU:
"Deli orman bölgesinde bulunan KİLİKADI köyünden gelip Çorlu'ya yerleştik. Köyümüz Türk köyü idi. Köyde hiç Bulgar yoktu. Çorludaki fabrikalarda çalışıp emekli oldum. Çorlu Balkan Türkleri Derneğinde Yöneticiyim. Kili'den çekilen Osmanlı halkı Deliorman bölgesine yerleşmişler. Köylerinin adıda Kilikadı olmuş. Kadı hakim demektir. Kadının yetkisi eskiden çok büyükmüş."dedi. Çorlu Yeni Sanayi Çarşısının çok yakınında yeni Çorlu Devlet Hastanesi yapıldı. Çorlu Belediye arabaları her yere hizmet veriyor. Belediye Başkanı yine ÜNAL BAYSAN oldu. "Çorlu Türkiye'dir Türkiye Çorlu'dur."gibi afişlere rastladığım oluyor. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu Lüleburgaz, Çorlu Silivri arasında büyük fabrikalar var.
Trakya'ya İstanbul'dan gelen fabrikalar ekonomik ve ticaret açısından büyük bir ivme kazandırdılar. Trakya Avrupa'ya açılan büyük bir ticaret kapısıdır. Yollarda vızır vızır taksileri, kamyonları, tırları, otobüsleri, dolmuşları görüyoruz. Trafik kazalarının nedenleri arasında hatalı sollamalar, ağır yüklü tırların hız sürat yapmaları ve trafik kurallarına uymamalarıdır. Tırın bir lastiği geceleyin patlasa ışıklı bir aleti bile yola koyacak durumu yok. Yola lastik koymuşlar gecenin erken saatlerinde.. Kazalar olmuş. Kamyon, tır şoförleri uzun yollarda direksiyon sallarken şoförlerin uykusu geliyor. Dinlenme tesisine çekilip biraz uyusalar trafik kazaları olmayabilir. İnsanlarımız çok hızlı arabalara binip bozuk yollarda sürat yapınca, trafik kurallarına uymayınca olanlar oluyor. Uzun yolda araba bozulunca yol kenarına çekilen arabada kazayı önleyecek hiçbir levha, ışıklı bir alet olmazsa kazalar oluyor. Trafik polislerimiz kazaları önleyecek önlemlere de dikkat etsinler. Televizyonlar da daha fazla eğitici filmler olsun… Ulaştırma bakanlığımız duble yol yapıyor. Lakin şoförleri eğitmek gerek. Avrupa'dan gelen, Avrupa'ya giden arabaların trafik kurallarına uymaları önemlidir. İnsan yaşamına değer verelim…
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol