Türk Sanat Müziği'nin eşsiz nameleri insana huzur veriyor. Eski sevda şarkılarının namelerinde yaşar gibi oluyorsunuz. Klasik Türk Sanat Müziği'nin güfte ve besteleri eşsizdir. TRTName'deki sabah şarkılarını kahvenin bir köşesinde köşe yazılarımı yazarken dinlemek ruhuma iyi geliyor…
İnsanın ruhundaki yalnızlıklar, fırtınalar, soyutlanan yaşamın ıstırapları kalpleri yorarken, ekonomik krizlerin yarattığı büyük acılar içinde yaşayan insanlık alemi huzursuzdur. Çocukluğumuz Anılarla Güzeldir… Neşeli insan Mimar Aydın Boysan iki arkadaşıyla Beyoğlu Çiçek Bar'da muhabbet ederken gazete muhabiriyle söyleşi yapmıştı. AYDIN BOYSAN: "Hiç anlamadan 91 yaşına bastım. Hastalıklar, ölümler olurken moralini, neşeni bozmayacaksın. Kitaplarımı Okuyan Bankacı Bayan: "Kitaplarınız çok güzel, yazmaya devam ediniz."
Bu güzel sözden sonra yazmaya devam ettim. Mimar Aydın Boysan'ın İstanbul anılarıyla dolu bir kitabını geçen sene okumuştum. Anılar yaşanan tarihin belgeleridir…
Anılar Denizi Kırklareli (2002), Zamanın Durduğu Kırklareli (2006) kitaplarım yoğun bir Kırklareli'yi anlatır. Gazhane Sokağı Çocuklarının Yaşları Kemale Ererken İnsancıl Kalpleri Atmaya Devam Ediyor…
Gazhane Sokağı'ndaki Bahçeli Eski Evler Yıkılıp Apartmanlar Yapıldı… İnnaplı, iğdeli, elmalı, bahçeli eski evler… Eski komşular… Kıran kırana top oynayan muhacir insanların çocukları anılarıyla yaşıyorlar. Geceden kar yağardı lapa lapa. Kardan adam yapardık… Kartopu oynardık… Bayırdan aşağıya kızakla kayanlar vardı…Her şey doğaldı… Organikti… Tereyağlı ev ekmeği mis gibi kokardı…
Bakkal Şerif Şenpazar'ın evinin önünde cicili oynardık… Uçurtma uçururduk… Babam çok güzel uçurtma yapardı. Kırklareli Stadı'nın bir kenarında babamla uçurtmayı göklere salıvermiştik…
17 Kasım 2012 Günü "TÜYAP KİTAP SANAT FUARI'NDA ÇOCUKLUĞUM YURDUMDUR" Çocuk Ve Gençlik Edebiyatı'nın Onur Konuğu Sevilen Romancı GÜLTEN DAYIOĞLU'YDU… Onunla yapılan bir söyleşiyi okudum. Kitabının dili ve üslubu güzel ve akıcıydı… Kitap okuyan bir toplum uygar bir toplum olabilir. Sanatçıyı, edebiyatçıyı seven toplumlarda huzur olur. Ailede başlayan temel kültür okulda desteklenirse yeşerir. Gelişmiş ülkelerde kitap okumak desteklenir. Çocukluğum Anılarla Güzeldir…
Süper beyinler, dahi insanlar, bilim adamları Amerika'ya, Avrupa'ya giderken hayallerini gerçekleştirmek isterler. Yeni buluşlar bilime, teknolojiye yatırımla olabiliyor. Felsefe, sosyoloji, tarih, edebiyat adamları batıda yeni ufuklar açmışlardır… Üsküplü, Makedonyalı hemşerim Yahya Kemal Beyatlı Avrupa'nın tarihe verdiği önemi görmüştür. Osmanlı'nın Yükseliş Dönemiyle; İstanbul'un muhteşem tarihi dokusu karşısında eşsiz romantik mısralar yazmıştır… "Dönülmez akşamın ufkundayız… Vakit çok geç. Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç."
1965 - 1970 Yılları Üniversite'de Okuduğum, İstanbul'a Sevdalandığım Neşeli Yıllardı. Eski Türk filmlerinde eski İstanbul'dan görüntüler vardır… Yangınlarla ahşap eski İstanbul yanıverdi. Betonarme konutlar yükseliverdi. Eski bir sevda şarkısında yaşar hatıralar. Çocukluğum Yurdumdur. Anılardır… Yaşlılara saygı eski hürmet ne güzeldi. Çok şey kaybolup gitti…
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol