Açıklamada;
"Bizi açlıkla yoksullukla işsizlikle yola getirmeye ve hiç kimsenin hiçbirşeye itiraz edemediği ülke yaratmaya çalışıyor. Bizler tıpkı 1919da dişimizle tırnağımızla kanımızla nasıl bağımsızlığımızı savunduysak bugün de özgürlüklerimizi savunmaya hazırız.
En önemli özgürlüklerimizden biri olan haber alma özgürlüğümüzü temsil eden cumhuriyet gazetesini susturamayacaklar.
Hakkı yenilenler mağdur edilenler öteki diye suçlananlar hor görülenler elbette ki Cumhuriyet gazetesine sahip çıkacaklar. Ve bizler bugün bu meydanda cumhuriyet gazetesine sahip çıkarak cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetimize sahip çıkarak eşit ve adil bir ülkeye sahip çıkıyoruz.
Bu ülkeye ihanetin bir bedeli olduğu gibi özgürlükleri savunmanın bu ülkenin aydınlık yarınlara kavuşması için mücadele etmenin de bir bedeli olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin Atatürkçüleri ve devrimcileri yıllarca bu bedeli kanlarıyla ve canlarıyla ödediler. Eğer bugün bağımsızlık ve özgürlük için bu bedeli ödeme sırası bize geldiyse kanımızla canımızla bu bedeli ödemeye hazır olduğumuzu bilmeleri gerekir. Bu topraklarda kimse zulm ile abad olmadı ve bundan sonra asla zulum kazanamayacaktır. Bir gün mutlaka susturulup yok edilip ezilmeye çalışılanlar ayağa kalkacak ve milyonlar özgürlük türküsünü hep bir ağızdan söyleyecektir.
31 Ekim 2016 sabahı cumhuriyet gazetesine yapılan saldırıda bizim için özgürlüğümüze bağımsızlığımıza ve vatanımıza yapılmıştır. Cumhuriyet gazetesi bundan önce karanlıkları aydınlattığı gibi bundan sonrada aydınlatmaya devam edecek ve bizler her zamankinden fazla cumhuriyet gazetesine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
CHP'den "Cumhuriyet Gazetesi" açıklaması
Geçtiğimiz gün 17:00 'de Lüleburgaz İşbankası önündeki meydanda CHP mensubu partililer tarafından Cumhuriyet gazetesine yapılan baskınla ilgili basın açıklaması yapıldı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol