CHP İlçe Başkanı Aydın, Çevre Kirliliği ve Kuraklık Üzerinden İktidara Yüklendi!

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Osman Aydın, yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti iktidarını Trakya'nın çevre ve tarım politikalarını yanlış yönetmekle suçladı. Başkan Aydın, bölgenin uzun yıllardır plansız sanayileşmenin ağır bedelini ödediğini ve bu durumun su kaynaklarını tehlike altına aldığını dile getirdi. Aydın, iktidarın hatalı sanayi ve çevre politikaları sonucu Ergene Nehri ve Ergene Ovası'nın göz göre göre kirletilerek ağır tahribata uğradığını ifade etti.

 

Arıtma tesislerinin çalıştırılmadığını ve denetimlerin yetersiz kaldığını belirten Aydın, bu süreçte binlerce üreticinin emeğinin heba olduğunu söyledi. Verimsizleşen topraklar nedeniyle köylünün yoksullaştığını ve binlerce insanın göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Aydın, bu göçün sorumlusu olarak AK Parti iktidarını gösterdi.

Açıklamanın ana eleştiri noktalarından biri, Trakya için stratejik öneme sahip Çakmak Barajı Projesi oldu. Aydın, projeyi "Trakya’nın GAP’ı" olarak nitelendirdi ve yıllardır tamamlanamamasını büyük bir kayıp olarak değerlendirdi. Barajın zamanında bitirilmesi halinde yeni bir tarımsal kalkınma döneminin başlayacağını, çiftçinin Meriç Nehri'nin suyuna güvenle ulaşacağını, üretimin artacağını ve bölge ekonomisinin güçleneceğini savundu. Aydın, "Bugün göçü değil, geri dönüşü konuşuyor olurduk" ifadesiyle projenin gecikmesinin yarattığı zarara dikkat çekti.

MERİÇ SUYUNUN OSB'LERE YÖNLENDİRİLMESİ İDDİASI

Başkan Aydın, iktidarın şimdi de Çakmak Barajı’nın temel su kaynağı olan Meriç Nehri’nin suyunu, Çerkezköy ve çevresindeki plansız organize sanayi bölgelerine (OSB) yönlendirmeye çalıştığını iddia etti. Bu girişimi, "Trakya’nın can damarını kesmek", "tarımsal üretimi bitirmek" ve "bölgenin geleceğine vurulmuş en büyük darbe" olarak nitelendirdi.

ÇİFTÇİ KOOPERATİFİNE MÜDAHALE İDDİASI

Aydın, ayrıca yıllar önce çiftçiler tarafından kurulan Çakmak Tarımsal Sulama Kooperatifi'nin bugün "BİRLİK" adı altında çiftçinin elinden alınmak istendiğini ileri sürdü. Kooperatif çiftçinin kontrolünde olduğu sürece Meriç suyunun sanayiye aktarılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Aydın, "Bu nedenle üreticinin örgütlülüğünü dağıtmaya çalışıyorlar" diyerek iddialarını sonlandırdı. CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Osman Aydın, yaptığı kapsamlı açıklama ile AK Parti iktidarının plansız sanayileşme politikaları ve çevresel denetim eksiklikleri nedeniyle Trakya'nın su kaynaklarının tehlike altında olduğunu ve tarımsal üretimin zarar gördüğünü savunarak, özellikle Çakmak Barajı'nın gecikmesi ve Meriç suyunun sanayiye aktarılma girişimlerine karşı sert eleştiriler yöneltti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol