ÇANAKKALE VE ESKİŞEHİR TEMİZLİK AÇISINDAN ÖRNEK KENTLERDİR

19.11.2012 Günü Pınarhisar'daydım. Pınarhisar Fen İşleri Md. Hasan İbrahim Yılmaz: "Çanakkale'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği bölgesel eğitim seminerine katıldım. Marmara Bölgesi'nden il ve ilçelerdeki belediyelerin teknik elemanları katıldı. İmar ile ilgili konular konuşuldu" dedi. Selahattin Demiraco: "Çanakkale Çan Lisesi'nde öğretmenlik yaptım. 1973 - 74 öğretim yılıydı. Çanakkale'yi, Çan'ı çok severim. Çanakkale gözlemlerinizi anlatır mısınız?" Hasan İbrahim Yılmaz: "Nüfusu 104 bin. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çanakkale'ye büyük bir canlılık getirmiştir. Truva Atı sahilde sergileniyor. BRAD PİTT güzel bir TRUVA filminde oynamıştı. Aynalı Çarşıyı gezdik. (Çanakkale içinde Aynalı Çarşı… Ana ben gidiyom düşmana karşı…) Rüzgâr Güllerini çok miktarda gördüm. Elektrik enerjisi sağlıyor.
Her taraf, yollar, caddeler pırıl pırıldı. Gelibolu - Lapseki feribotları, otobüsler pırıl pırıldı. Ulaşımda sıkıntı yaşanmıyor.
Eskişehir de çok güzeldir. Temizlik açısından Eskişehir, Çanakkale kentleri örnek şehirlerdir.
Japon turistlerle karşılaştık. İki otobüsle Çanakkale'nin tarihi yerlerini geziyorlardı. Trakyamızda en güzel tarihi, turistik kentler arasında Edirne de vardır…
Gelibolu'daki benzin istasyonunda Hayvanat Bahçesini gezdik. Midilli atı, deve, Sibirya kurdu, köpekler, güvercinler" dedi.
Selahattin Demiraco: "Pınarhisar Kapalı Pazaryeri yapımı ne     durumdadır?"
Hasan İbrahim YILMAZ: "Kapalı Pazaryeri altı bin m2'den oluşmaktadır. İki bin m2'lik üç adet halden oluşan pazaryerinin yüksekliği 6,5 ile 8,5 metre arasında değişmektedir. Pazaryeri inşaatı bittikten sonra bu tesis kapalı pazaryeri, fuar, spor alanı, iftar yemekleri, düğünler için çok amaçlı olarak kullanılacaktır. Kapalı pazaryeri tamamlandıktan sonra iki yüz esnafımız yararlanacaktır" dedi. Trakya'yı Söyleşilerle Anlatmayı Seviyorum…
"Hasan İbrahim Yılmaz kardeşim dedeler nereden gelmişler?" Hasan İbrahim YILMAZ: "1951 yılında annem ve babam Bulgaristan Varna Şehri Balçık Kasabası'ndan Türkiye'ye gelmişler. İstanbul Boğazı'nda Bebek Semti'ne yerleşmişler. (Bebek semti çok güzeldir) Bebek'te Bebek Belediye Gazinosu, Maksim Gazinosu, Aşiyan Gazinosu vardı. Artık bu güzel gazinolar yok. Çok büyük solistler, sanatçılar sahne alırdı. Sevim Tuna, Müzeyyen Senar, Gönül Yazar, Zeki Müren, Behiye Aksoy gibi…" Teşekkürler.
Trakya'da Balkan Muhacirleri Yaşıyor.. Trakya'nın pek çok ilçesini, beldesini gezdim. Önadım ve Kırklar Haber Gazeteleri'nde yazdım. Trakya'nın, Anadolu'nun iyi kalpli, çalışkan insanlarına saygımız büyüktür.
Her Cumartesi yazı günümdür. Gezi yazılarımda Trakyam vardır.. Havalar soğuyor. Yazı yazarken TRT Name'den şarkılar dinlemek hoşuma gidiyor. Safiye Ayla'dan, Zeki Müren'den, eski solistlerden Türk Sanat Müziği'nin seçme eserleri insanın ruhunu okşuyor. Müziksiz, şarkısız yaşanmıyor…
Yeni şarkılarda gönülden sevda namelerini bulmak zordur kardeşim.
Kentlerin çevre düzeni, temizliğinde halkın ve belediyenin birlikte hareket etmesi çok önemlidir. Temiz bir çevrede yaşamak için elele vermeliyiz…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol