Hayatin büyük kavgasinda çalismak zorunda olanlar vardir. Yasamin sert rüzgarlarina tutunabilmek için çalismaliyiz. Çalismak erdemdir.. Hayati severken düslerimiz vardir. Issizligi yenebilmek için pekçok iste çalismis insanlar vardir.
Dünyada romanlari en çok okunan Amerikali yazar Jack London ve sevilen romanci Maksim Gorki macerali hayatlarini romanlarina kurguyla beraber tasimislardir. SEVDIÄzIM SAIR YAHYA KEMAL’IN ÖÄzRENCISI AHMET HAMDI TANPINAR IYI BIR SAIR VE YAZARDIR. A.H.Tanpinar’in Huzur romani ile ilgili olarak Zaman Gazetesinde uzun bir yazi okudum.. Dogu ile bati arasindaki kültür köprüsünü olusturan bir yazardir. Yazarlar huzurlu bir toplumun olusabilmesi için kültüre ve sanata büyük önem verirler. Maden ocagina inip madencilerle beraber bir iki ay yasayan gazeteciler olmustur.
ÇALISMAYA DAIR: “VE HAYATI ÇALISMAK YOLUYLA SEVMEK HAYATIN EN DERIN SIRRINA ERMEK DEMEKTIR?...
PEKI ASK ILE ÇALISMAK NEDIR?
KUMASI YÜREÄzINIZDEN ÇEKILMIS IPLIKLERLE DOKUMAKTIR, SEVDIÄzINIZ GIYECEKMISCESINE. EVI MUHABBETLE INSA ETMEKTIR, SEVDIÄzINIZ OTURACAKMISCASINA.” HALIL CIBRAN. Yazar bu güzel sözlerle dogunun siirsel romantik duyarliliginin sesi olmustur. HALIL CIBRAN (1883-1931) Sair, filozof, ressam. Birçok ermis ve peygamber yetistirmis bir toprakta, Lübnan’da dogdu. Çaginin dahisi olarak kabul edilen bu güzel duygulu insanin yazilari aksam rüzgarlari gibi..
23.01.2009 Cuma günü ögrenciler karne aldi. Milli Egitim Bakanligi’nin yeni programiyla çocugunuzun notlarini internetten ögrenebiliyorsunuz. Kirklareli Atatürk Lisesi Md. Muavini Rahmetli Halit Yesilbas anlatmisti. “Bir veli geldi. Bana söyle dedi; “Çocugumun birinci dönem notlari çok iyi idi. Ama sinifta kaldi. Birinci dönem karnesi çok iyi olunca tatile çikmistik. Bu nasil is?” Meger oglu çamasir su ile notlarini degistirmis. Dayak yememek için karnede düzeltmeler yapmis” dedi.
Okul bahçeleri neselidir. Ögrenciler zil çaldigi an uçarak bahçeye kosarlar. Ilkögretim çocuklari yerinde duramazlar. Stresi en hareketli bir sekilde atarlar. Bir siirim: “Sari seritli sapkalarimiz vardi/ Saçlarimiz üç dalga/ Basimizda sari seritli sapka/ Yüregimizde gizli bir sevda/ Dilimizde sevda sarkilari/ Aksamüstleri sevdali sokaklardayiz/ Saçlarimiz üç dalga/ Serinleriz Gerdanli’da/ Gençlik günleri esir-i sevda”/ Selahattin Demiraco.
Bir fizik yazilisina katilmadik. Bir kenar mahallede pisti oynuyoruz. Bazilari tavla, blum oynuyorlar. Aksamüstü okulun muavinleri kahveyi basti. En önde Basmuavin Cografyaci Kara Emin vardi. Isimlerimizi aldi. “Yarin bana ugruyorsunuz” dedi. Yanina gittigimizde sert bir tokatla beraber agir bir azar isitmistik.
Bazen kis günesi gibiyizdir. Hayatin umutsuz dalgalariyla bogusup karaya çikmak isterken bogulur gibi oluruz. Sesimizi kimse duymaz.
Geçen günler akan bir nehir gibidir. “Ayni suda bir kez yikanilir” diyen filozof kimdi? “Dünyayi etkileyen ünlü filozoflar Freud ve Karl Marks yahudiydi” diyen yazilari gazetelerde okuyoruz. Çok genç yasta vefat etmis Milli Egitim Bakani Mustafa Necati yaptigi reformlarla, yeniliklerle egitim camiasinda anilir oldu.
24 Ocak 1993 günü arabasina konan bomba ile katledilen gazeteci ve yazar Ugur Mumcu’nun Sakincali Piyade romani çok güzeldir. Gerçek anlamda arastirmaci bir yazardi. Türkiye’nin pek çok ilinde Ugur Mumcu sokagi, caddesi, parki, basin sehiti heykeli vardir. Ruhu sad olsun...
ÖLÜME DAIR: “DÜSLERE GÜVENIN ÇÜNKÜ ONLARDA SAKLIDIR EBEDIYETIN KAPISI” HALIL CIBRAN. DÜSSÜZ, HAYALSIZ, SEVGISIZ YASANMAZKI...
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol