"Burası bizim kadar onların da evi"

Toplamda hedefledikleri öğrenci sayısı olan 20,000'i yakalayan, yaz boyunca kargaşası yapılan taşımacılık ile ilgili sıkıntıyı çözen, Kayalı kampusu ile 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılında tanışacak olan ve her yıl üzerine koyarak büyümesini hem sayısal hem yapısal hem de idari anlamda arttıran Kırklareli Üniversitesi pazartesi itibari ile yabancı uyruklu 700 öğrencinin kayıt işlemlerine Rektör Mustafa Aykaç'ın burası bizim kadar onlarında evi, bizler aynı tarihin ortaklarıyız." Sözleri ile başladı

2007 yılında kurulan ve hızla sınırlarını aşan, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yeni Kampusun de derslerine başlayacak olan Kırklareli Üniversitesi'nde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Kırklareli Üniversitesi Çalışmalarına tüm hızı ile 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılında aksaksız bir şekilde eğitim vermeye ve Kırklareli'ni örnek bir üniversite şehri haline getirme hedefinden vazgeçmeden her geçen gün yere biraz daha sağlam basarak ilerlemeye devam ediyor.
YÖK'ten Kırklareli Üniversitesinin talebi 6609 öğrenciydi, 4897 öğrenci kaydını 2 - 6 Eylül tarihleri arasında günlük 1000 öğrenci kaydederek bitiren Kırklareli Üniversitesi  Ek yerleştirmeler ile 6609 öğrenci hedefine ulaşacaklarından da emin.
Kırklareli Üniversitesinin 2013 - 2014 eğitim yılında nüfusu 20,000. Kırklareli merkez ilçede nüfusu ise 12,000. 2 - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen kayır işlemleri ile yurt içi kayıtlarını ek yerleştirmelere kadar sonlandıran Kırklareli Üniversitesi dış ülkelerden gelen 700 kadar yabancı uyruklu öğrenciye cevirdi. Pazartesi gününden itibaren başlayan kayıt işlemlerinin hafta sonuna kadar bitirileceği belirtildi.
Kırklareli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mükerrem Erol yapılan kayıtlardan gayet memnun olduklarını ifade ettiği açıklamasında, " 2013-2014 eğitim öğretim yılında 4 bin 200 yeni öğrenci kaydı yapıldı. Yeni öğretim yılında hedefimiz 19 bin öğrenciydi. Şu ana kadar 16 bin 700 toplam öğrenci sayısına ulaştık. Ek kontenjandan gelen öğrencilerimizle beraber hedef olan öğrenci sayımıza ulaşmayı planlıyoruz. Arkamızda bıraktığımız kayıt haftasında Türkiye içinden Üniversitemize kayıtları yaptık. Bu hafta ile birlikte de Yabancı uyruklu 700 kadar öğrencimizin kayıtlarını gerçekleştireceğiz. Tam olarak 700 kişinin tamamının geleceğini zannetmiyoruz. Yine de hepsine hoş geldiniz            diyoruz."
Kayıtlarını pazartesi günü ile birlikte yaptıran Özbek, Türkmen ve diğer yabancı ülkelerden gelen yüzlerce öğrenci Kırklareli'nin çeşitli caddelerinde hem şehri tanıma hem de okuyacakları kampusu görmek için yoğun bir caba içerisindeydiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol