Burada bir köy var yakında; Demircihalil

İlimiz merkezine bir taş atımı (10 km.) uzakta, şehrin adeta arka bahçesi sayılacak pozisyonda, Istranca Dağı silsilesinin kıyısında şirin köyümüz Demircihalil. Aslında Kayseri'nin türkülere konu olan; Gesi Bağları, Erkilet Bağları ne ise Kırklareli için Demircihalil odur. Tabi ki ehlinin elinde... Hem köy  hem şehir havası bir arada, şehrin sıkıntılı ortamından sıyrılıp rahatlatıcı nefes alınacak yer.
Seçimden itibaren başarılı çalışmalarına yakından şahit olduğumuz Zahit Demirtaş muhtara düzenledikleri yağmur duası etkinliği vesilesiyle bir kez daha uğradığımızda herşey harika görünüyordu. İlk günlerden itibaren ellerinde kazma kürek çalışmaya koyularak yönetimdeki arkadaşlarıyla, köylüsüyle birlikte köy meydanını şehir merkezindeki parklardan farksız hale getirmişler. Her yer pırıl pırıl, kaldırım taşlarını bile boyamışlar 'bayrak rengidir' diyerek kırmızı beyaza. 'En Temiz Köy' olma konusunda hayli iddialı. Yeşillikler içindeki köyünü daha da yeşil hale getirmek için köy meydanına bitişik küçük bir boş alanı ağaçlandırma sahası yapmış. Allah yürü ya kulum demiş bir kere. Daha önce yapımına vesile olduğu eski dolmuş durağının yerine hatır vesilesiyle getirtebildiği; bir çok yerde örneğini bildiğimiz metal durak eski durağın yan beton duvarları arasına ölçülmüş gibi oturunca masraftan kurtulmuş.
Bir özel teşekkür de gazetemiz sahibesi Öznur Tüzün hanımefendiye gönderiyor. Salon inşa edilirken özellikle sıvasını yaptırma konusunda, ve diğer işlerinde çok yardımını gördük diyor. Şimdi öncelikle salonun iç düzenlemesini bitirmek için bir yerlerden yardım koparabilme derdinde. Köyün çok amaçlı salonunun yapımına vesile olan eski muhtarın da hakkını teslim ediyor sözlerinin arasında.
İleriye yönelik kalıcı bir hizmet olarak, köyünün boş okulunu turizm amaçlı işletmeye açmak yönünde planları var. Ama önce aşması gereken zorlu ve 'garip' bir engel var. Kırklareli merkeze bağlı köylerde okullar 'bedelsiz olarak' köy tüzel kişiliğine devredilmişken; onun köyü de dahil beş köyde her ne hikmetse kadastro çalışmaları sırasında okullar 'maliye hazinesi' adına tapulandırılmış. Üstelik onun köyünde; okul bahçesinin 'çocuk parkı' haline getirilen kısmı okuldan ayrı olarak tapulandırılmış. Hem derdini anlatabilecek bir merci, hem kendilerine yardımcı olacak yetkililer arıyor. Daha önce aday olup seçimi kazanamadığı göz önüne alınınca aslında onun değil köyünün neler kaybettiği anlaşılıyor. Zahit muhtar ve heyetinin şahsında tüm muhtarlarımıza başarılı ve örnek çalışmalar dileriz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol