Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda Bulgaristan ile Türkiye arasında ortak gerçekleştirilen Bilişim teknolojileri kullanımı odaklı Sınır Ötesi eğitim ve öğretim stratejileri konulu toplantı gerçekleştirildi. Dün saat 14.30'da başlayan toplantıda Bulgaristan'dan gelen konuklar Türkiye'deki temsilcilerle bir araya geldi. Proje kapsamında bilgilendirme ve fikir paylaşımının da yapıldığı toplantıda; projenin amaçları, hedef gruplar ve proje faaliyetleri ele alındı
Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Bilişim teknolojileri kullanımı odaklı sınır ötesi eğitim stratejileri adlı proje ile ilgili paylaşımlar gerçekleşti. Bulgaristan'dan gelen temsilciler ile proje için çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesi adına fikir paylaşımı ve çalışmalar hakkında bilgilendirilme yapıldı. 89.013.16 euro bütçeli projenin 12 ay süreceği ifade edildi.
Amaçlar vurgulandı
Projenin lider ortağı Kladara, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu ve Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje için gerçekleştirilen projede amaçlar vurgulandı. Bilişim teknolojileri kullanımı odaklı sınır ötesi eğitim ve öğretim stratejileri adı projede amaçlar şöyle sıralandı:
Mesleki eğitimin sınır ötesi bölgelerdeki iş gücüne hareketlilik adaptasyon ve hazırlık sağlamasını desteklemek, işverenlerin ihtiyaçlarını ve insan kaynakları özelliklerini araştırmak ve analiz etmek, sınır ötesi bölgelerdeki muhtemel gelecek eğitim müfredatları için araştırma yapmak, Burgaz ve Kırklareli'de gerçekleştirilecek geniş katılımlı konferanslar aracılığı ile araştırma sonuçlarını paylaşmak, iki bölge insan kaynakları ile ilgili detaylı veri toplamak, mesleki eğitim alanında kurulacak E öğrenme platformu ile öğrencilere yardım etmek.
Dün Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda, hedef gruplar da ifade edildi. Aktif çalışma çağındaki insan kaynakları, yerel yönetimler, KOBİler, çiftçiler, üniversite ve mesleki liseler, öğrenciler bu gruplar arasında yer aldığı belirtildi. Proje faaliyetleriyle ilgili yapılan açıklamalarda ise gerçekleştirilecek faaliyetler sıralandı. Gerçekleştirilecek faaliyetler arasında; insan kaynakları özelliklerini ve ekonomi sektörünün ihtiyaçlarını belirlemek çin araştırma ve analiz çalışmaları, işveren temsilcileri ve vatandaşlar ile yüz yüze röportajlar yapılması, hedef kitle grupları ile görüşmeler yapılması, toplu bölgesel insan kaynakları gelişimi için stratejiler geliştirmek, e-öğrenme platformu oluşturulması yer aldı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol