Bugün Bir Saat Yarın Bir Hayat

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası sebebiyle farkındalık oluşturmak için bilgi verici bir stant kuruldu

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Demet Aydoğdu Kanser Haftası dolayısıyla farkındalık artırmak için kurulan stantta vatandaşlara Meme kanseri, Rahim Ağzı kanseri, Bağırsak kanseri ve Melanom (Deri kanseri) gibi bazı kanser türleri hakkında bilgiler veriyor ve halkı bilinçlendirme adına önemli bir adım atılıyor. Oldukça ilgili olan vatandaşlardan bazı kişiler: "Kanser Haftasında oldukça anlamlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Çünkü kanser hastalığı önceden müdahale edilmesi gereken hastalıkların başında geliyor. Bu anlamlı günde insanları son derece özverili bir şekilde dinleyerek, yapılması gerekenleri söylüyorlar. Ben inanıyorum ki çoğu kişi bugün burada kanser hastalıkları hakkında farkındalık sahibi olacaklar. Bu tür uygulamaları destekliyoruz" diyerek farkındalık gününde görüşlerini bildirdiler.
Saat 10.00'da kurulan stantta 12.00'a kadar halka Kanser Haftası'nda söz konusu hastalıkla ilgili olarak farkındalık yaratmak için bilgi verildi.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol