Bu işte bir "TERSLİK" var!

2014-2015 sezonu öncesinde yapılan açıklamalar, transferler bu sezon Kırklarelispor'un bir üst lige tırmanacağı yönündeydi. Lig öncesi herkesin konuşmalarında diline pelesenk ettiği "Bu sezon bizim sezonumuz olacak. Kırklarelispor bir üst lige yükselecek" şeklindeydi. 2014-2015 sezon öncesi kamp döneminde oynanan hazırlık maçlarında alınan iyi sonuçların ardından, bu sözler birkez daha tekrarlandı. Gelin görün ki, ne ortada bir iddia var ne de bu iddiayı destekleyen bir sonuç…

Bu sezon yaptığı transferler ve atılımlarla 2. Lig takımları arasında en iyi seviyeye gelen, kaliteli transferi bir araya toplayarak, hedefini belli eden Kırklarelispor, yaptıklarıyla çelişince taraftar isyan bayrağını çekti. Yapılan bu kadar kaliteli transferlerin değerlendirilememesi taraftarı ayaklandırdı. Kırklarelispor taraftarı, lig başında yapılan yorumlara, açıklamalara dikkat çekerek, takımın bu akıbetinin ne olacağını sorgulamaya başladı. Lig öncesinde her açıklamada bir üst lige çıkılmasını hedeflenen açıklamaları destekleyen bir kadro kuruldu fakat kadro değerlendirilemiyor. Bu durum taraftarın her açıdan "Vizyonumuz dar" demesine sebep oluyor. 2014-2015 sezonu öncesinde yapılan açıklamalar, transferler bu sezon Kırklarelispor'un bir üst lige tırmanacağı yönündeydi. Lig öncesi herkesin konuşmalarında diline pelesenk ettiği "Bu sezon bizim sezonumuz olacak. Kırklarelispor bir üst lige yükselecek" şeklindeydi. 2014-2015 sezon öncesi kamp döneminde oynanan hazırlık maçlarında alınan iyi sonuçların ardından, bu sözler birkez daha tekrarlandı. Gelin görün ki, ne ortada bir iddia var ne de bu iddiayı destekleyen bir sonuç. Hal böyle olunca, takımın bulunduğu durum herkesi fazlasıyla düşündürmeye başladı.
Peki ne oldu? Kırklarelispor'da geçen sezonla bu sezon arasında ne gibi farklılıklar var? Gelin bu soruların cevaplarına hep birlikte bakalım;
" Geçen sezon takımın geçmişten gelen borçları üzerinde yüktü ve birçok şeyi kısıtlıyordu. Bu sezon hiçbir borcu olmadan, ligde mücadele ediyor.
" Geçen sezon takıma çok fazla transfer yapılmış, transferlerin takıma uyum süreci öne sürülerek, yaşanan sıkıntıların geride bırakılacağını ifade edilmiş ve bu sezon "Az ve Öz transfer" politikasıyla yola çıkılarak adımlar atılmıştı.
" Uzun süredir maddi güçlüklerden dolayı takip altında tutulmasına rağmen takıma transfer edilemeyen futbolcular, bu sezon borçların bitmesiyle birlikte takıma transfer edilmiş, yapılan transferlerin hepsinde kaliteli isimler seçilmiştir. Şöyle ki; Türkiye'nin en büyük takımlarından Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor'da mücadele etmiş, o takımların formasını giymiş isimler, Kırklarelispor'a getirilmiş ve gövde gösterisi yapılarak hedefler daha lig başlamadan konuşmuştu.
" Gerek yönetimden, gerek teknik heyetten yapılan her açıklamada, PTT 1. Lig işaret edilmiş ve "O sezon, bu sezon" denilmişti. Kırklarelispor'un, lig öncesi yaptığı hazırlıklar sürekli 1. Lig'i işaret eder güçteydi.
" Yaklaşık 3 sezondur evinden uzak mücadele eden Kırklarelispor'un, top koşturduğu Kırklareli Atatürk Stadyumu'nun tribün temelleri atılmış ve bu durum gidişatın düzelebileceğine işaret edilmişti.
Bu saydığımız tüm nedenler, aslında Kırklarelispor'un bu sezon bir üst lige çıkma iddiasının ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyordu. Hal böyle olunca taraftar "Teknik heyet mi dar görüşlü" demeye başladı. Çünkü ortada büyük bir yatırım, büyük bir inanç var fakat başarı yok. Kırklarelispor yönetimi ve teknik heyeti sezon öncesinde verdikleri demeçlerdeki tablonun tam tersini uygulayarak, Kırklarelispor'u son sıraya yerleştirdi. (Burak Çama)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol