"Biz Japonya olarak arkamızdan gelen yeni nesillere atom bombası yıkılan Hiroşima'yı gösteriyoruz ki, güçlü ve tarihini bilerek yetişsinler diye. Türkiye'nin böyle bir şey başına gelmedi ama gençlerine ve çocuklarına Çanakkale'yi anlatabilirler"
Kırklareli İl Müftülüğünün 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anma etkinliği "100.Yılında Çanakkale Savaşları ve Şehitlerimiz" başlığı altında, Salı günü saat 20:30'da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy, SGK İl Müdürü Tahsin Halcı, Kırklareli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Taner Özgüven ve Çeşitli STK temsilcileri ve yüzlerce Kırklarelili geceye katılım gösterdiler.
Kırklareli İl Müftülüğünün Düzenlediği ve Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın açılış konuşmasını yaptığı ve sayısız kitabın altına imzasını atan Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Raşit Gündoğdu'nun konferanssı ile renklenen gecede Ali Akgün Hocanın Kuran'ı Kerim Tilaveti kulakların pasını sildi.
18 Mart 2015 tarihinde 100.zafer yılını kutlayan Çanakkale Şehitlerini anma etkinliklerinin ilki olarak akıllarda kalan konferansın katılımı ise oldukça kalabalıktı
Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak yaptığı konuşmasın, "Çanakkale kendilerini yenilmez sananların yenildiği yerdir Çanakkale. Çanakkale kendisine hasta adam denilen yorgun memleketin kurtlar sofrasında paylaşılmış olan ama yeniden dirilen, yeniden dirilişin, yeniden uyanışın zaferidir Çanakkale."sözleri ile başladı.
Bayrak, "253 bin şehidin vatan için, millet için, mukaddes değerler için, inayi kelimetullah için kanını akıtıp ezanını susturmadığı, bayrağını indirmediği, namusunu çiğnetmediği bir yerdir Çanakkale."cümleleri ile tarihin unutulmazları arasına ismini yazdıran zamanın Osmanlı çocuklarına, emanetiniz güvenli ellerde diyerek selam gönderdi.
Tarihimizle ne kadar övünülse az olacağını işaret eden İsmail Bayrak konuşmasının devamında hem Çanakkale'nin adını tarihin altın sayfasına taşıyan binlerce şehide dua ile selam ederken, hemde bu mukaddes günde katılımları ile kendilerini yalnız bırakmayan dinleyicilere, "Ama Çanakkale azmin, iradenin, cesaretin topu tüfeği, silahı yendiği yerin adıdır ayrıca Çanakkale. Biz orda yatan 253 bin şehidimizi gençliğimize, geleceğimize muhakkak anlatmak aşılamak zorundayız.
Anlatmadığımız takdir de onlar yine gelecekler halimiz öle olacak belki.
Geçmişimizle övüneceğiz çünkü biz hiç kimseye atom bombası atmadık, soykırım yapmadık, bebek katili değiliz bizim tarihimiz tertemiz tarih bu duygularla beraber programımıza dahil olduğunuz için teşekkür ederim."sözleri ile teşekkür etti.
Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Raşit Gündoğdu ise "100.Yılında Çanakkale Savaşları ve Şehitlerimiz" konulu konferansa, "Bazı savaşlar vardır ki savaş yapılır ölen olur, öldüren olur, şehit olur, gazi olur ve biter. Ama bazı savaşlarda vardır ki insanlık olduğu müddetçe o savaşlarda hep onlarla birlikte anlatılır gider.
Çanakkale'yi anlatmanız lazım sizin az önce bahsetmiştim bazı savaşlar olur biter sadece tarih kitaplarında yer alır. Bazı savaşlarda vardır ki savaş bitse bile ilelebet devam eder. İşte Çanakkale böyle bir yer." Diyerek başladı.
"Biz Japonya olarak arkamızdan gelen yeni nesillere atom bombası yıkılan Hiroşima'yı gösteriyoruzki, güçlü ve tarihini bilerek yetişsinler diye. Türkiye'nin böyle bir şey başına gelmedi ama gençlerine ve çocuklarına Çanakkale'yi anlatabilirler" sözleri ile Japon bir eğitimcinin sözlerini dinleyicisine aktaran Gündoğdu konuşmasına son verdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol