Atatürk Ilkögretim Okulu'nda Boeing tarafindan yaptirilan Bilisim Teknolojileri Sinifi'nin açilisi yapildi. Vali Vekili Ismail Gündüz, Kirklareli'ne yeni atanan Il Milli Egitim Müdürü Aydin Yalçin, Boeing Türkiye Baskani Greg Pepin, Okul Müdürü Mustafa Akyüz, ögretmen ve ögrencilerin katildigi sinif açilisi öncesi okul bahçesinde kisa bir tören düzenlendi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasi ile baslayan törende konusan Atatürk Ilkögretim Okulu Müdürü Mustafa Akyüz, sinifin kurulmasini saglayan firma yetkililerine tesekkür etti.
Akyüz, "Boeing Firmasi'nin Bilisim Teknolojileri Kurma Kampanyasi'ndan 2009 yilinin Nisan ayinda haberimiz olunca bir girisimde bulunduk. Istegimiz uygun görülünce de çalismalara basladik. Kurulumu 2009 yili Eylül ayinda baslayip Ekim ayinda yapimi tamamlandi. Firmanin izni ile bu tarihten itibaren kullanmaya basladik. Egitimde teknolojinin ve teknolojiyi kullanmanin önemini bilmeyen yoktur. Bu nedenle bizleri kampanyadan haberdar edenlere, bizlere inanan Boeing Firmasi'nin yetkililerine, kurulum asamasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bilgi Teknolojileri Sinifi'nin ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz tarafindan amacina uygun olarak kullanilacagini biliyor hepinize saygilarimi sunuyorum" dedi.
Pepin'den anlamli hikaye…
Ardindan konusan Boeing Türkiye Baskani Greg Pepin, bozuk Türkçesi için ögrencilerden özür dileyerek basladigi konusmasinda ögrencilere küçük islerle büyük farklar yaratilabilecegine iliskin bir hikaye anlatti. Pepin, söyle konustu;
"Bugün bizim için çok büyük bir gün. Çünkü bu okula destek veriyoruz. Biz Türkiye'de oturuyor, Türkiye'de yasiyoruz. Bu nedenle buraya katkimiz olsun istedik. 28 sehirde 72'den fazla egitim projesini destekledik. Bu tür projeleri desteklemeye devam edecegiz.
Sizlere burada kisa bir hikaye anlatmak istiyorum. Bir adam varmis. Bir gün sahilde yürürken bir denizyildizi görür. Denizyildizini alir ve geri denize birakir. Baska bir gün yine sahilde yürürken yine bir denizyildizi görür. Onu da alip denize birakir. Sonra baska bir adam gelir ve sahilde bulduklari denizyildizlarini denize geri birakan adama ne yaptigini sorar. Adam denizyildizlarinin sahilde günes yüzünden ölecegini o nedenle geri denize biraktigini söylerler. Merak eden adam derki; ama sahilde binlerce var, ne fark eder? Adam sahildeki bir denizyildizini daha eline alir ve denize birakir. Sonra söyle der; Onun için fark eder…
Boeign için bu fark eder. Atatürk Ilkögretim Okulu için bu fark eder. Yeni Bilisim Teknolojileri Sinifi'nin hayirli olmasini diliyorum." Pepin'in konusmasinin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Aydin Yalçin, Boeign Türkiye Baskani Grek Pepin'e bir silt verdi. Daha sonra Atatürk Ilkögretim Okulu Halk Oyunlari Ekibi tarafindan kisa bir gösteri sunuldu. Buradaki programin ardindan sinifin açilisina geçildi. Atatürk Ilkögretim Okulu Ek Hizmet Binasi'ndaki sinifin açilisini Vali Vekili Ismail Gündüz ve Boeing Türkiye Baskani Grek Pepin, okulun ögrencilerine yaptirdi. Kurdelenin kesilmesinin ardindan toplam 22 bilgisayar, akilli tahta ve bir projeksiyon cihazi ve tüm sinifi destekleyen kesintisiz güç kaynagindan olusan sinif gezildi.
Burada Pepin'in yanina gelen Atatürk Ilkögretim Okulu'ndan iki ögrenci Boeing'in Izmir'deki dünyanin dördüncü uzay kampi olan Uzay Kampi Türkiye'ye katildiklarini belirterek kendilerine tesekkür etti. Çesitli ikramlarinda yapildigi açilista okul ögretmenleri de açilisa katilan Pepin ile hatira fotografi çektirdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol