"Bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz"

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü resmi internet sitesinde, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası kapsamında bir basın açıklaması yayınlandı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında yapılan Engelliler Haftası kapsamında, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü resmi internet sitesinde bir basın bildirisi yayınlandı. Bildiride, şu ifadelere yer verildi; "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir haftayı idrak etmekteyiz.
21. yüzyılda toplumların gelişmişlikleri artık insana verdikleri önemle belirlenmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin her alandan herkes gibi özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her tür imkân sunulmaya çalışılmaktadır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek en temel amacımızdır.
Özellikle son yıllarda eğitimden istihdama, sosyal yardımlardan bakım hizmetlerine kadar neredeyse her alanda reform niteliğinde yasal düzenlemelerle, engelli bireylerin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldıran ülkemizde hizmetlerimizi sunmaya devam etmekteyiz."
"Farkındalığı her geçen gün artıracağız"
"Sunduğumuz hizmetler çerçevesinde İlimiz genelinde 1250 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verdik. Engelli vatandaşlarımız bu kartlarla ulaşımdan müze ziyaretlerine kadar geniş bir yelpazeden ücretsiz veya indirimli hizmet alabilmektedirler.
İl Müdürlüğümüzün Engelli Evde Bakım Hizmetlerinden yararlanan 1749 engelli vatandaşımızın bakıcısına aylık olarak düzenli bir biçimde yardım yapmaktayız.
Kırklareli Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolü kapsamında Genç Şefkat Projemizi hayata geçirdik. Kırklareli Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında; Kırklareli Üniversitesi Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencilerinin Müdürlüğümüzden evde bakım yardımı alan 65 yaş üstü 150 engelli ve ailesi ile iletişimleri sağlanarak engelli için evde öz bakım uygulamalarının yapılması, yatak yaralarının giderilmesi, akılcı ilaç kullanımı, ağız ve diş bakımının yapılması planlanmaktadır
Proje kapsamında ayrıca evde bakım yardımı alan 1749 engelli ve ailesine ev ziyaretlerinde bulunulması da. Proje sürecinde Kırklareli Üniversitesi Yaşlı Bakımı Bölümü'nün 65 yaş üstü engelli ve ailelerine Hemşirelik Bölümü'nün ise 65 yaş altı engelli ve ailelerine ev ziyaretlerini yapması beklenmektedir.
Ev ziyaretlerinin her iki bölüm için 3'er kişi halinde 10'ar grupla yapılması düşünülmektedir. Proje sonucunda ise engellilerimizin yaşam kalitelerinin arttırılması, bakıcılarının engelli bakımı konusunda daha donanımlı hale getirilmesi, verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi ile öğrencilerin stajyer/profesyonel çalışma yoluyla sorumluluk bilinci ve toplumsal hassasiyet kazanmaları hedeflenmektedir.
Ulusal Erişilebilirlik çalışmalarımız meyvelerini vermeye başlamıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz bölgemizdeki ilk erişilebilir sağlık merkezi olmuştur. Ulusal Erişilebilirlik Destek Projemiz kapsamında İlimizde pilot okul olarak seçilen Lüleburgaz Ortaokulu Bakanlığımız tarafından sağlanan 65.000 TL lık finansman ile erişilebilir hale dönüştürülmüştür.2015-2016 döneminde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonumuzca kamu kurum ve kuruluşlarına ait 86 hizmet binasının denetimi tamamlanmıştır."
"Engelli,
engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde
bütünleşmesi gerekiyor"
"Engellere yönelik sorunların tespitinde gerekse de çözümü için ortaya konacak çalışmalarda toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak aklın ürünü çözümler oluşturulması gereklidir.
Söz konusu çözümlerin en iyi düzeyde uygulanması için de toplumsal yaklaşım ve katılım hayati önemdedir. Bu nedenle İlimizde engelliler alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları ile eşgüdüm ve koordineli olarak çalışmaktayız. Hayatın içinde bir ve bütünüz. Engelli, engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir. Bu itibarla engelli bireylerin istihdamının desteklenmesinde Bakanlığımız öncülüğünde yapılan mevzuat çalışmaları tamamlanarak 40.000 engellinin ülke genelinde kamuda istihdamı sağlanmıştır.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile getirilen memuriyete alım sistemi ve bu sene arttırılan Korumalı İşyerleri ile kota desteğinin genişletilmesi uygulamaları bu konudaki en önemli örneklerdir.
Engelli bireylerimiz okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda yani hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz.
Sivil toplum kuruluşlarımız ve gençlerimizin katkılarıyla daha çok yol alacağımıza yürekten inanıyorum. Bu anlamlı haftanın toplumsal duyarlılığı, sorumluluğu arttırması temennisiyle saygılarımı sunarım."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol