Bisiklet ve Motosiklet Akademisi Işıklandırıldı

Lüleburgaz Sevgi Mahallesi Coşkun Sokak'ta 10 bin m2'lik alanda yapımı devam eden Lüleburgaz Motosiklet ve Bisiklet Akademisi (LYMBA) ilk kez ışıklandırıldı.

Açılış için gün sayan LYMBA'nın ışıl ışıl görüntüsü çevre sakinleri tarafından beğeni topladı. Lüleburgaz Belediyesince özellikle bisiklet ve motosiklet kullanımını teşvik edilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için yapımı kararlaştırılan akademinin inşaatının yakın zamanda bitirilerek açılışının yapılması planlanıyor. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi, halkımızın bisiklet ve motosiklet kullanımını teşvik edecek. Bu kapsamda şehrin yaşadığı trafik sorunu için bir makro önlem olarak düşünülen bu akademi ile hem çevresel sürdürülebilirlik ilkesi göz önüne alınmış olacak hem de halkımızın daha temiz ve bilinçli ulaşım araçlarını tercih etmesi sağlanmış olacak. 2016 yılı içinde tamamlanacak olan tesis ile kentimizde bisiklet kullanımının yaygınlaşması, insanlarımızın bisiklet ile spor yapmaları hedefleniyor.
Ulusal ve uluslararası sporcular konaklayabilecek
Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisinde, bisiklet ve motosiklet kullanma alanları ile ulusal ve uluslararası bisikletçilerin veya motosikletçilerin konaklayabileceği alanlar yer alacak. Tesisin içinde banyosu, mutfağı, yatakhanesi, çamaşırhanesi, kafeteryası olan konukevi evi, eğitim odaları ve tamir atölyeleri bulunacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol