Kimilerinin bisiklet dedesi, kimilerinin de spor dedesi Ismail Tirpanci tüm gazetecilerin basin bayramini kutladi. Ardindan da Kirklareli için çok elzem bir istekte bulundu. "Bisiklet yolu."
76 Yasindaki Ismail agabeyi 30 yila yaklasan bir zamandir tanirim. Kardesi Milli hakem Ülkü agabeyi ve bir dönem mesai arkadasim olan Cem'i Ismail agabeyden daha önce tanidim.
Ismail Tirpanci'nin Zonguldak kömür isletmelerinden emekli oldugu günden itibaren dostlugumuz devam etmektedir. Gönüllü bir spor elçisi olan Tirpanci herkes için spor Federasyonu Baskani, Gençlergücüspor'un futbol antrenörü olup birçok spor bransinda da antrenörlük yapmaktadir. Binlerce Kirklareliliye gönüllü olarak spor yaptiran Tirpanci'yi, her spor aktivitesininin içinde bulmaniz mümkün… Çocuklarin spor dedesi Tirpanci sürekli bisikletle gezdigi için zamanin Il Emniyet Müdürü Resat Altay ona "Bisiklet dede " ünvan"ini vermis.
Önceki gün yolumu kesip, tüm gazetecilerin Basin Bayramini kutlayan Ismail agabey beni kulüp binasinda misafir etti. Büyük küçük binlerce insanin bisiklet kullandigini, oto sürücülerinin bu bisikletli insanlari ciddiye almadiklari için birçok kazanin meydana geldigini söyleyerek;
"Kirklareli'nde bisiklet yolu yok. Böyle olunca insanlar bisikletleriyle ters yollara girmek durumunda kaliyorlar. Birçok sürücü de bisikleti tasittan saymiyor, önemsemiyor ve kazalar meydana geliyor. Bisikletimle Vilayet meydanina dogru giderken Trafik polisi kardeslerim,
"Ismail amca ters yoldan gidiyorsun" diye beni uyariyorlar. Bende " Bisiklet yolu nerede?" dedigimde " Haklisin abi" diyorlar…
Geçen hafta Ticaret lisesinin önünden asagi sola dönmek için sol kolumu açarak dönme isareti verdim. Arkamdan gelen sürücü dönme isaretimi dikkate almadi ve bana çarpti. Saniyorum iyi bir bisiklet sürücüsü olmasam agir yaralanabilir, belki de ölebilirdim. Sepetimde yogurt, tavuk ve ekmek vardi. Hepsi yola saçildi. Dizim ve ayagim incindi. Basima geldigi ve canim yandigi için degil, sürücünün önemsememesi beni çok üzdü. Acaba altimda bir araba olsaydi bana gelip arkadan çarpar miydi?..
Belediye Baskani Cavit beyin sehri güzellestirme adina çabalarini takdirle izliyorum. Ancak Kirklareli'nde mutlaka bisiklet yolu yapilmasini da istiyorum. Bu Kirklareli için büyük önem arz eden bir konu. Ilçemiz Lüleburgaz'da bile bisiklet yollari varken Kirklareli'nde olmamasi bence çok üzücü. Baskanimizin bu konuya acil çözüm getirecegine inaniyorum"
Kirklareli'nin gönüllü spor adami, örnek insan 76 yasinda olmasina ragmen, hala 20 yasinda bir gencin enerjisiyle spor yapiyor ve yaptiriyor. Her türlü spor aktivitesine maddi manevi destek veriyor.
Yeri gelmisken, agabeyim Yakup Kadri Ceylan'in Spor Il Müdürlügü yaptigi 1980 yilinda Ismail Tirpanci ile ilgili kendisinden dinledigim bir aniyi da sizlerle paylasmak istiyorum.
Spor Il Müdürlügü Spor salonunda bulunan Güresçilerin antreman yaptigi bölümde parkeler parçalanmis, antreman yapmak imkânsiz hale gelmis, salonun yeniden parke dösenmesi lazim ama mevcut ödenek bunu karsilamaya yetmiyor. Il Müdürü Yakup Kadri Ceylan bu sorunu çözüp sporculara kazandirmak istiyor. Aklina sporun gönüllü adami Ismail Tirpanci geliyor (Bu arada Ismail Tirpanci mobilya ve marangozluk islerini iyi derece de yapiyor), Tirpanci ile güres salonu hakkinda görüsüyor; " Ismail agabey Güresçilerin salonu kullanilmaz durumda. Kurumun bu is için 99 bin lirasi var ama yaptirdigim kesif neticesinde salonun onarilmasi için 400 bin lira gerekli. Sen sporu ve sporcuyu seven, destekleyen ve ayni zamanda marangozluk islerini iyi derece de yapan bir agabeyimizsin. Söyle bakalim bu parayla salonu güresçilerimize nasil kazandirabiliriz? " diyor. Ismail Tirpanci; "Sen bu parayla kerestesini ve vernigini almaya çalis, gerisine karisma" diyor. Salona parke yapilacak olan keresteler 99 lira tutuyor, vernik almaya para kalmiyor. Parkeler için kullanilacak olan Vernikte Nalburluk yapan Orhan Buzol tarafindan salona hediye veriliyor.
Tirpanci keresteleri atölyesinde tek tek keserek parke yapiyor, parkeleri salona bizzat kendi elleriyle dösüyor, Buzol'un hediye ettigi vernikle parkeleri vernikleyip piril piril bir salon meydana getiriyor ve 400 bin liraya yapilacak olan salon Tirpanci sayesinde 99 bin liraya sporculara kazandiriliyor.
Sanirim bu olay "Çoban isterse, tekeden süt çikarir " atasözüne tam bir örnek.
Spor ve sporcu menfaati adina Ismail Tirpanci hakkinda sahit oldugum o kadar çok anim var ki, bu anilarimi toplasam inanin kitap olur…
Belediye Baskanimiz Cavit Çaglayan'in bu talebi dikkate alacagina inaniyor, Ismail Tirpanci'nin hepimize örnek olmasini, onun gibi gönül adamlarinin çogalmasini diliyorum.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol