Birinin canının yanması mı bekleniyor?

Kırklareli'nde, Eğitim çıtasının yükselmesinde direkt olarak pay sahibi olan öğrenci velileri, Okul önlerinde yaşanılan trafik sıkışması ve yük indirip bindiren kamyonların kaldırımları kapatarak öğrencileri yola doğru çıkmasını tetiklemesine öfkeli. "Yetkililer, neredesiniz?" diye seslerin yükseldiği yer ise Kırklareli'nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip olan, Atatürk Ortaokulu…

Kırklareli; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Aile birlikleri, eğitimciler, Öğrenci velileri ve tüm İlköğretim - Ortaöğretim - liselerde eğitim gören öğrenciler, el ele, Türkiye Ortalamasının üzerinde ki eğitim çıtasına çıkarılırken, okul önlerinde ki tablo tehlikeli bir tabloyu gözler önüne seriyor.

 Kırklareli'nde ki bir çok ilköğretim okulu önlerinde ki araç sıkışmaları ve yük indirip, bindiren kamyonların vurdum duymaz tavırları, önlemler alınmazsa; yaşanabilecek kazalara davetiye çıkartıyor.
Oysa; Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünün, 2013 yılını trafik yılı olarak ilan edilmesinin ardından okullardaki öğrenciler ve kamusal alanın içinde etkileşim içinde bulunan tüm kesimlere hitap eden insanlara yönelik yaptığı trafik eğitimleri 2013 yılı itibari ile daha önceki dönemlerdeki sayısal verileri % 70 kadar aşağılara çekmeyi başarmıştı.
Kırklareli Merkez ilçenin en kalabalık Okulu olan ve yeni eğitim sistemi 4+4+4 ile; Atatürk İlköğretim ve Atatürk Ortaokulu olarak iki ana binada eğitime merhaba diyen eğitim yuvası İl Emniyet Müdürlüğünün Trafiğe yaptığı olumlu katkılarına rağmen yinede okul önü ve çevresinde ki görüntüleri ile "AMAN DİKKAT" dedirtiyor.
Atatürk İlköğretim ve Ortaöğretim Okul aile birliğinde bulunan bir çok öğrenci velisi ve çevre apartmanlarda oturan Karacaibrahim Mahallesi sakinleri, İstanbul'un bir mahallesi kadar bile nüfus yoğunluğuna sahip olmayan Kırklareli'nde; bu tür olumsuz görüntülerin bir an önce giderilmesini, "Halkın sesi" olarak Kırklareli Merkez ve Merkeze bağlı tüm ilçeler dahil olmak üzere nabzını tutan Önadım Medya Grubunun Karaumur caddesinde ki yeni tesislerine gelerek bizzat talep ettiler.
Haber Muhabirlerimizin, Sabah erken saatlerden itibaren yaptığı detaylı tespitlerde objektifimize takılan bir çok kare fotoğraf, Öğrencilerin söyledikleri Korku dolu cümleler; Atatürk ilköğretim okulunun öğrencilerinin, sabah okul girişleri, öğlen okul çıkışı ve akşam üzere son zili sırasında ciddi anlamda bir trafik tehdidi ile karşı karşıya kaldığını gözler önüne serdi.
"Okula giden çocuklarımız, trafiğin sıkışması ile kaldırımlarda ve yaya geçitlerinde bile tehlike altındalar. Yolların çift taraflı park eden araçlar nedeni ile yolu geçip karşıya geçmekte ve evlere dağılmalarında ciddi sıkıntılar mevcut. Okulumuzun üst tarafında bulunan kaldırımın ise yük indiren kargo kamyonu ile haftanın bir çok günü kapatılması bizleri dahil olmak üzere tüm öğrencileri de ölüm ile burun buruna yaşamak ile baş başa bırakıyor. Korkuyoruz." Sözleri ile, Haber muhabirlerine özetledikleri yolda yaşanabilecek olası bir sıkıntının korkusu ile devamlı tetikte beklediklerini de dile getiren, tedirgin öğrenci velileri konunun bir an önce düzeltilmesini talep ettiler.  
Özellikle kargo yükü indirip bindiren araçların okulun bazı kesimlerinde yol ve kaldırımı tamamen kapattığını ve bunun öğrencileri yola doğru çıkmaya zorladığını dile  getiren; Atatürk İlköğretim Okulu okul aile birliği üyeleri yaşanabilecek bir kaza sonrasında bunun faturasını kimsenin ödeyemeyeceğini dile getirerek, yetkilileri ve tüm sağduyulu Kırklarelili vatandaşları bu konuda çözüm üretmeye davet ettiler.  
Tehlikenin ortasında yarım dönemi geride bırakan, Milenyum çağının, Kırklareli adına zeki öğrencileri ise, "Diğer okul önlerinde ve çevrelerinde alınan trafik önlemleri bizim okulumuz için alınmıyor." Diyerek anne ve Babalarının dile getirdikleri durumu doğruladılar. "Geçtiğimiz gün kaldırımı kapatan bir kamyon nedeni ile arkadaşımıza neredeyse araba çarpıyordu." "Öğle ve akşam çıkışlarında, Okul servislerinin gelmesi ile yoldan karşıya geçmek yaya geçidinden bile imkansız hale geliyor." "Burada ilköğretim 1 ve 2'nci sınıflara giden arkadaşlarımız var." gibi cümleleri ise yetkililere çağrı niteliğindeydi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. müdür hocam oraya yapılacak bir köprü iki tane evlatçığın canından dahamı değerli ?