Bir Umut Pehlivanköy

Teknoloji ve İnternetin baş döndürücü gelişimi ile
beraber hayat kalitemizi de etkilemektedir. Bu gelişimlerin bir kısmını bugün öngörebildiğimiz, bir kısmı ise henüz keşfedilmemiş, hayal bile edemeyeceğimiz bir şekilde
gelişmeye devam edecektir. Şuan ki gelişmeler ve gelecek teknolojiler bilgisayar ve internet teknolojileri üzerinde devam edeceği bir gerçektir.

Geçmişten günümüze kadar hâkim olan eğitim sistemi ve öğretim modelleri günümüzün şartlarının çok altında olduğu için zorunlu stratejiler geliştirmenin önünü açıyor. Yeni teknolojiler, iyileştirilmiş internet alanları, sanal gerçeklik gibi hayatın çok kesitinde gelişmeler hızla ilerlemektedir.
Teknolojinin nimetinden faydalanmak ve geleceğe yönelik nitelikli insan yetiştirmenin artık sıradan yöntem ve stratejilerle olamayacağını biliyoruz.
21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni nesil bireylerin yetiştirilmesi için disiplinler arası etkileşimin önemi artmaktadır.
Analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerilerin önemi tüm dünya tarafında farkına varılıp bu yolda eğitim sistemlerinde değişimler yapmışlardır. Erken yaşta “Kodlama Eğitimi” robotik çalışmalar, maker hareketi gibi birçok beceriyi erken yaşta çocuklara aşılamak için eğitim sistemlerini şekillendirmişlerdir.

Kodlama Eğitimi Neden Önemli?
Ezber, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerileri aşılamayı planlanmaktadır. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir. Çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerilerini kazanarak, farklı alanlarda da sorunlarla karşılaşma durumunda yaratıcı düşünme, problem çözebilmeleri kolaylaşacaktır.
Bu sebeple Pehlivanköy Atatürk İlköğretim Okuluna bir Kodlama ve Robotik Atölyesi kurulması planlanmaktadır. Bu atölye çocuklarımızın bilişimden ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmalarını, bilişimsel araçların (örneğin yazılım) yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir uygulamadır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol