Bir Kütüphane, Bin Umut!

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, 24 Ekim 2025 Cuma günü düzenlenen törenle yeni kütüphane ve destek birimi hizmete açıldı. Proje, hükümlü bireylerin rehabilitasyonu, eğitimi ve topluma yeniden kazandırılması yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kütüphane ve Destek Birimi Bir Arada

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen proje kapsamında yalnızca bir kütüphane değil, aynı zamanda kıyafet ve temizlik malzemelerinin yer aldığı destek birimi de oluşturuldu. Böylece hem eğitim hem de temel ihtiyaçlara yönelik bütüncül bir destek alanı kuruldu.

Kütüphanede farklı yaş ve ilgi gruplarına hitap eden kitaplar yer alırken, destek biriminde hükümlü bireylerin topluma uyum sürecine katkı sağlayacak materyaller hazırlandı.

Açılış töreninde yapılan konuşmalarda, projenin yalnızca bir kütüphane açılışı olmadığının, aynı zamanda “adaletin eğitici ve iyileştirici yönünü” yansıtan bir girişim olduğunun altı çizildi.

Konuşmalarda, “Kitaplar sadece bilgi taşımaz; merak duygusunu, eleştirel düşünceyi ve sorumluluk bilincini geliştirir. İnsanın vicdanını olgunlaştırır ve topluma faydalı bir birey olma yolunda en güçlü arkadaştır.” ifadeleri dikkat çekti.

Üç Temel Hedef Belirlendi

Projenin üç ana hedefi bulunduğu belirtildi:

Çocuk ve genç hükümlülerin eğitimine, kişisel gelişimlerine ve kültürel etkileşimlerine katkı sağlamak,

Öz güven kazanmalarını destekleyerek topluma yeniden katılımlarını kolaylaştırmak,

Kamu güvenliğini güçlendirmek amacıyla bağımlılıkla mücadeleye yönelik farkındalık çalışmalarını artırmak.

Bu kapsamda yürütülen faaliyetlerin, hükümlü bireylerin sosyal yaşama yeniden güvenle dönmelerini hedeflediği ifade edildi.

Kurumlardan Güçlü İş Birliği

Proje; Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kırklareli İl Müftülüğü, Kızılay ve Yeşilay iş birliğiyle hayata geçirildi. Kurumların insani, manevi ve toplumsal dayanışma ilkeleri doğrultusunda projeye katkı sunduğu belirtildi.

Protokolden Yoğun Katılım

Açılış törenine Kırklareli Valisi Uğur Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Levent Taşkoparan, Kırklareli İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Doğan, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Denetimli Serbestlik Müdürü Can Özdemir, İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kızılay Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç, Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Aslı Karakahya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen ile il protokolü üyeleri katıldı.

Kurdele kesiminin ardından kütüphane gezilerek kitap koleksiyonu incelendi. Vali Turan, Başsavcı Taşkoparan ve Başkan Bulut, raflardaki kitapları inceledi ve projede emeği geçen kurum temsilcilerine teşekkür etti.

Törenin ardından kıyafet ve temizlik malzemelerinin yer aldığı destek bölümü de ziyaret edildi. Vali Uğur Turan, burada yaptığı değerlendirmede, projenin hükümlü bireyler için yeni bir başlangıç imkânı sunduğunu vurgulayarak, “Bu proje hükümlülere umut olacak.” dedi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, bu tür sosyal projelerle adaletin insani yönünü öne çıkararak, topluma kazandırma çalışmalarına devam etmeyi hedefliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol