KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer, düzenlenen girişimcilik eğitimleri sonucunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını vermek üzere dün ilimizdeydi. Kırklareli Üniversitesi ile İş-Kur İl Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen Girişimcilik Kurslarına 25 kursiyer katılım gösterdi.
Toplamda 70 saat süren girişimcilik kurslarının eğitimini ise Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun verdi. Sona eren eğitimlerin ardından sertifika töreni ise Teknik Bilimler MYO konferans salonunda yapıldı.
Düzenlenen sertifika töreninde KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İş-Kur İl Müdürü Hasan Aksoy, KOSGEB Özel Kalem ve Teknoloji Yenilik İşleri Daire Başkanı Murat Arıkan katıldı. Törenin başlangıcında Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç yaptığı konuşmasında, "Biz Kırklareli Üniversitesi olarak bu ile geldiğimizden beri örgün eğitime katılan öğrencilerimizle ilgilenerek, öğrenci memnuniyetini ön planda tutarak eğitim öğretim faaliyetimizi sürdürmeye çalışıyoruz. İlimizle ilgili, bölgemizle ilgili halkımızla birlikte yapabileceğimiz işlerden de geride durmuyoruz. Halkımızla el ele vermeye çok önem veriyoruz. Halkla beraber yapılabilecek bütün faaliyetler için çok istekliyiz. Girişimcilik eğitimleri başından itibaren büyük bir istekle ve ısrarla sürdürülüyor.
Kırklareli'nden de çok katılımcı var. Özellikle bayanların girişimcilik eğitimi konusunda çok istekli olduklarını görüyoruz. Bu da ayrıca memnuniyet veriyor. Diğer adayların girişimcilik eğitimine katılarak gerçek girişimciler olmaları, devletin sağlamış olduğu desteklerden, teşviklerden haberdar olmaları ve onlardan yararlanmaları, yani öğrendiklerini, kavradıklarını hayata geçirmeleri bizim çok büyük arzumuz. Nerede bir işe başlamış girişimci adayımızı görsek bu bizi çok sevindiriyor. Bu sayının artmasını istiyoruz. Üniversitemizdeki öğretim üyelerimiz ve buradaki adaylar bir işbirliği içerisinde ve candan bir ilişki içerisinde bu eğitimleri sürdürüyorlar.
Öğretim üyelerimiz de katkı sağlamaya devam edecekler. Bizim öğretim üyelerimiz öğrencilerine kendilerini adamış insanlar. Her hocamız eğitime öğretime kendilerini adamalılardır" dedi. Açıklamasında tecrübelerin arttığını dile getiren Aykaç, yapılan eğitimlere katkı sağlayan ve gayret gösteren eğitimcilere teşekkür etti.
KOSGEB'e ayrıca teşekkürlerini sunan Aykaç, "Bu konuda bundan sonra da çok büyük hamleler kat edeceklerdir. Bu programları çok da zenginleştirdiler. Teşvikleri ve destekleri daha da artıracaklardır. Ülkemize daha fazla refah, daha fazla katkı sağlamış olacağız" dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç'ın konuşmalarının ardından KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer konuşmasını yapmak için sahneye çıktı. Gelen misafirlere hoş geldiniz diyen Biçer, "Bugün çok anlamlı bir tören için buradayız. Girişimcilik son yıllarda dünyanın gündeminde olan bir kavram. Biz KOSGEB olarak girişimciliği önemsiyoruz. KOSGEB Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı bir kamu kurumudur. Tümüyle KOBİ dediğimiz işletmeleri desteklemeyi, onları yurtdışına ihracatçı yapmayı sağlayan ve hizmet eden bir kamu kuruluşudur.
Bizim 7 tane ana destek türümüz var. Girişimcilik Destek Programı bunlardan sadece bir tanesi. Yani girişimcilik ile başladıktan sonra, işletmenizi büyüttükçe, biçime soktukça KOSGEB hep yanınızda olacak. İnşallah biz arzu ediyoruz ki bir firmalar zinciriniz olsun. Hedefinizi büyük tutun.
Bizim girişimcilik destek programımız 4,5 yıldır gündemde. Tabii ki sadece KOSGEB iş yapmıyor. Üniversitemiz, İş-Kur'umuz, Belediyeler, Ticaret Sanayi Odaları ile birlikte düzenlediğimiz programlar bunlar. Neden önemsiyoruz? Çünkü programa katılan insan önce kendi sınırlarını görüyor, öğreniyor. Bir iş kurmaya niyetlenmiş insan ben bu işi yapabilir miyim diye kendisine soru soruyor. Gönül arz ediyor ki her girişimci adayımız işletmesini kursun, bizlerden de desteğini alsın" dedi.
Yaptıkları destekleri rakamsal olarak anlatan KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer, "Bildiğiniz gibi bizim 100 bin TL desteğimiz var. 30 bin TL'sı hibe şeklinde, 70 bin TL'sı da geri iade şeklinde ama faizsiz. Yani ödüyorsunuz. İlk iki yıl geri ödemesiz, sonraki iki yıl da faizsiz şekilde ödüyorsunuz. Bu devletimizin hakikaten Türk insanına sağladığı büyük katkılardan bir tanesi. Sadece kendinizi kalkındırmakla yetinmeyeceksiniz, hem de yanınızda çalıştırdığınız insanlara, onların ailesine katkıda bulunacaksınız" açıklamasını yaptı.
Yapılan konuşmalar sonrasında KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İş-Kur Müdürü Hasan Aksoy tarafından girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Program sertifika töreninin ardından sona erdi. Sertifika töreni sonrası Girişimcilik Eğitimleri hakkında gazetecilere açıklamada bulunan KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer, girişimcilik eğitimlerini önemsediklerini belirterek, "Girişimcilik eğitimleri bizim KOBİ dediğimiz işletmelerin temelidir. Girişimcilik Eğitimleri olmadan girişimcilik desteklerini de veremiyoruz. Adaylarımızın mutlaka sertifika sahibi olması gerekiyor. Türkiye çapında şu anda 300 binin üzerinde vatandaşımızı girişimcilik eğitiminden geçirdik. Bunların yaklaşık 20 bin kadarı işletme sahibi oldular. Bizden 300 milyonun üzerinde bir destek aldılar. Kırklareli'nde tabii müdürlüğümüz yeni. 2,5 senedir aktif. Müdürlüğümüz henüz yeni olduğu için daha yolun başında diyebiliriz. Dolayısıyla burada da bir heyecan olduğunu gördük. Burada üniversite, KOSGEB, İş-Kur desteği işbirliği ile belediyelerle, ticaret sanayi odaları ile yürüyen girişimcilik kurslarımız var. Biz vatandaşlarımızı olabildiğince bu kurslarımızı tamamlamaya teşvik ediyoruz. İnsanın kendi sınırlarını tanımasına yönelik bir mekanizma sağlıyor kurslarımız" açıklamasını yaptı. Biçer, "Girişimcilik şu an rol itibariyle çok gerilerde olmasına rağmen dünyada daha yeni bir terim. İnsanların bir fikri olup da bunu teşebbüse döndürmek gerçekten bir cesaret işi. Çünkü burada bir kaynak harcıyorsunuz. Bu kaynağın heba olması riski de var. Ve bunun başarılı olup olmayacağını da bilemiyorsunuz. Bunları üst üste koyduğunuzda girişimci aslında çok büyük risk alarak işe başlıyor. Yani girişimcilik ile bir işe başlarsanız, küçük bir işletmeyi birkaç sene içerisinde, orta ölçekli işletmeye hatta orta vadelerde ihracatçı konuma getirmeniz de çok mümkün. Ama daha sabit işlerde bu işlerin getirisi yıllarca aynı oluyor. Bu yüzden girişimciliğin cazip olmasının temel sebebi bir taraftan risk alıyorsunuz, bir taraftan getirisinin çok yüksek olması. Biz insanımızın girişimciliğe yönelmesi bazında KOSGEB olarak destek oluyoruz" dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol