BITMEZ ÖMRÜN ÇILESI LACIVERT BIR AKSAM GÖZLERINDE siirim:/ Güz yapragindaki renk cümbüsü/ Sessiz fotograflar/ Kar saçli kadin/ Yorgun ve düsünceli/ Lacivert bir aksam gözlerinde/ Bir dag yaslanmis eteklerine/ Yoksul acili yillar/ Güneste kurutulmus kagit gibi/ Bitmez ömrün çilesi./ Selahattin Demiraco. Yanar Tozlu patika Yollar siir kitabim. Yasli kadinlar, ihtiyarlar sefkate muhtaçtirlar.. Insan yaslansada ruhu genç kaliyor.. Babam Tercüman gazetesini okurdu. Meshur güresçilerimizin pehlivan tefrikalari, ask romanlari, köse yazilari, spor sayfasi ilgimi çekerdi. Gazetelerde roman tefrikalari güzel olur. Gazetede her gün bir siirde olabilir. Tasra sairlerini severim.. Siirdeki ahenk, çosku, derin duygular, komposizyon, hayallerin misra misra dizelere dökülmesi.. Siirde bir harf hatasi bile hos olmuyor. Fazil Hüsnü Daglarca ömür boyu çok farkli güzel siirler yazdi. Edebiyatimizin köse tasi oldu. Onun siire saygisi çok büyüktür.. Ruhu sad olsun.
TRT2’de 26.02.2009 gecesi Sair ve Yazar Haydar Ergülen uzun dervis sakali, gülümsemesi ile siirle ilgili sorulara güzel cevaplar verdi. Radikal’deki yazilarini takip ediyordum... Bence sair Haydar Ergülen yakin zamanin en yakici romantigidir.. Onun siirleri insana huzur verir.. Aslinda siir de budur. Kimsenin farketmedigi konulari en derin sekilde siir yazmak zordur.. Beni etkileyen bir sairdir..
Yerel Seçimlerle ilgili haberleri gazetelerden, aksam haberlerinden takip ediyoruz.. Kahvelerde bu konuda degisik yorumlar olabiliyor. Dünyanin en güzel halki olan milletimize selam olsun..
Yarinlarimizdan hep tedirgin olduk.. Hayatla mücadele eden insanoglu yorgun düstü. Issizlik kapida diyorlar. 1929 krizi sonrasi Atatürk planli kalkinmaya, sanayilesmeye büyük önem verdi... Devletçilik önem kazandi. Türk zenginlerimiz yok denecek kadar azdi. Vehbi Koç’un hayatinin anlatildigi “Imparator” romanini Erol Toy yazmisti.. Vehbi Koç örnek bir sanayiciydi.. Ruhu sad olsun. Devlet fabrika kuran girisimcilere gerekli destegi vermelidir. Kirklareli merkezi, bazi ilçelerimiz agir sanayilesmeye ihtiyaci vardir. Enerji alaninda yatirimlar sarttir. Iran nükleer santral enerji alaninda çok büyük adimlar atiyor. Dis siyasette denge ve dostluk politikasi önemlidir. Atatürk’ün dis politikasi; kültüre ve sanatçiya önem vermesi, her alanda ileri adimlar atmasi sömürge ülkelerin önderlerine örnek olusturmustur.
Bugün küresel krize karsi ne yapabiliriz? Ne gibi önlemler alabiliriz? Seçimlerden sonra ne olacak? IMF ile anlasmaya varilacak mi?
Türkiye kendi madenlerini en iyi sekilde degerlendirebilse ne güzel olur.. Türk petrolleri Trakya’da petrol, dogalgaz ariyor... Bor madenimiz çok degerlidir. Istrancalarda, demir, bakir, altin, mermer vs. madenleri var..
Trakya’nin tarihi ve kültürel, turistik güzel bir dokusu var. Gerekli yatirimlar yapilmalidir. Anadolu Turizm ve Otelcilik okulu yeni bir binaya acil ihtiyaci vardir. Türkiye Ticaret ve Odalar Birligi lisesine kapali salon yapilarak sportif faaliyetlerine büyük katkida bulunulmus. Yatili Anadolu Ögretmen lisesinin de böyle bir spor salonuna ihtiyaci var. Ayrica okula pansiyon da yapilirsa çok iyi olur. Okul, ögretmen, ögrenci, egitim çok önemli kavramlardir. Kitap okuyan, kitap alabilen toplumlar ileri, gelismis ülkelerdir. Biz neden geri kaldik? Bu konular uzun yillar tartisilmisti.. Osmanli Devleti Sanayi Devrimini, Aydinlanma devrimini neden yapamadi? Osmanli neden Almanya’nin emperyalist emellerine alet oldu? Mondros ve Sevr Anlasmalariyla parçalanip açik isgale ugradi.. Istiklal Savasi veren halkimiz bu büyük kanli savasi Atatürk ve silah arkadaslariyla beraber büyük direnisten sonra kazandi.
Sayisiz devletler kurmus bir halkin çocuklariyiz. Yenilik ve reformlarla gelisip kalkinabiliriz... Devlet kuruluslarinin özellestirilmesinin sonuçlari çok tartisiliyor...
selahattindemiraco@gazetetrakya.com
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol