BİR KIRKLARELİ SEVDALISI VOLKAN ALTUN’LA SÖYLEŞİ

05.03.2015 günü Kırklareli Denizbank Müdürü Volkan Altun’la Kırklareli'ye olan sevgimizi konuştuk.
VOLKAN ALTUN: " Kırklareli'nde ondört banka şubesi var. Kırklareli'nde doğup büyümüş tek banka müdürüyüm. Memleketime olan sevgim büyük bir aşk düzeyindedir. Buralı olmaktan gurur duyuyorum. Memleketimin insanlarına hizmet etmekten çok mutluyum."dedi.
"Dedeler nereden gelmişler?"
VOLKAN ALTUN: "1951 yılında Bulgaristan SUHİNDOL taraflarından Kırklareli'ne gelmişiz. Siz de kitaplarınızla yarınlara kalacak eserler bırakıyorsunuz. Ziraat Bankası’ndan sonra çiftçimize en büyük destek olan bankayız. Tarıma yaptığımız büyük yatırımlarla üreticimize tanıdığımız önemli avantajlarla özel sektör bankalar arasında Türkiye'de ilk sıradayız. Tarıma sağladığımız finansal desteği sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Kültür varlıklarına sahip çıkıyoruz. 03.03.2015 günü Tarıma değer katanlara Bilgiç Royal Hotel’de sabah kahvaltısı verdik." dedi. Teşekkürler.
"Denizbank projelerinden örnekler: Denizbank üretici kart ile gübreni şimdi al, üç ay sonra faizsiz öde" "Gecikmiş Bağ-Kur borçların için Denizbank Bağ-Kur kredisi kullan. Fırsatı kaçırma"
Not: ( Üretici kart kampanyası 31 Mayıs 2014 tarihine kadar geçerlidir.)
Bankaların çiftçilere olan desteği önemlidir. Köyden kente olan göçlerle orman köylerinde okulların kapanmasıyla orman köylüsü kente, kasabaya göç etmek zorunda kaldı.
Bazı orman köylerinde yaşlılar kaldı. Ova köylerinde tarımla uğraşan çiftçilerimiz var. Trakya çiftçisinin yaşaması önemlidir. Tarımda, eğitimde, kültür ve sanat alanında bankaların katkısı önemlidir.
Kırklareli ve Trakya'nın Anadolu'muzun derin bir tarihi kültürel dokusu vardır... Müzelere bir uğrarsanız ne dediğimi daha iyi anlarsınız. Kadınlara, yaşlılara, çocuklara, insanlara saygıyla davranmak gelenekseldir. Bu güzel kültür devam etmelidir.
Cehaletten gelen öfkelerine hâkim olmama durumları yüzünden maço erkekler tarafından dövülen, öldürülen kadınlar üzüntümüzdür.
Kadınlar onurumuzdur. Güçlü ekonomisi, kültürü, tarihi, olan toplumlar ayakta kalacaklardır. Kırklareli Trakya kültüründe 93 Harbinde (1877) Balkan Savaşında Balkanlardan gelen göçmenlerin büyük bir katkısı olmuştur. "Âşık Ali Tanburacı 27 Ocak 1982 günü akşamı Kırklareli'nde seksen üç yaşında aramızdan ayrıldı. Birçok Rumeli türkülerini derleyen ve kendi beste, türküleri de bulunan Âşık Ali Tanburacı zengin bir halk müziği repertuarına sahipti. 1899 (Rumi 1315) yılında Kırklareli'nde doğdu."
Torunu ciltçi, eski gazeteci ve şair Rasim Savaş Ergüven’in dedesi Âşık Ali Tanburacı’yla tanışmak isterdim. Kültürel değerlerimize sahip çıkanlara selam olsun… Öldükten sonra değil şimdi sahip çıkalım.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Teşekkürler Hocam Kırklareli'mizin evliya çelebisisiniz..