BİR KASIM ÇORLU'NUN KURTULUŞ GÜNÜDÜR

31.10.2013 Günü Çorludaydım. Eski öğrencimiz Lazer Optik'in sahibi HALUK YANIK:
"Geçen gün Kırklareli'ne geldik. Kırklareli Belediyeden emekli Fen İşlerinde çalışan İsmail Cücecük'i oğlu Kemal Cücecik'in orada gördük. Babamın arkadaşıdır. Kırklareli gelişiyor. Kırklareli Atatürk Lise merdivenleri çok güzel olmuş babamla beraber Kırklareli'yi gezdik. Güzelim Kırklareli köftesinden yedik." Çorlu'yu konuşalım. Cumhuriyet Bayramına halkın katılımı coşkuluydu." Haluk YANIK: "Çorlu'da Cumhuriyet Bayramı da coşkulu geçti. Çocukluğumuzda ki gibiydi. Çorlu'nun nüfusu artıyor. Trafik sorunu var. Belediye otoparkı olursa iyi olur. Otoparka bir gir bir çık beş lira alıyorlar. Kırklareli köftesinin eski lezzetini çok severiz. Hacı Orhan ağabeyin İnci Pasajındaki dükkânında, pek çok yerde Kırklareli köftesini yedik." Dedi. Eski öğrencilerimize Trakya'daki iyi kalpli dost ve arkadaşlarıma selam olsun…
Mali Müşavir İbrahim Aydın: Cumhuriyet Bayramını Saray'ın Göçerler de kutladık. Bayramlar Çocuklarındır." Dedi. 1 KASIM 1922 Çorlu'nun Düşmandan Kurtuluş Günüdür. Yunan işgal günleri Anadolu'da, Trakya'da Türk Halkı için Zulmün, İşkencenin, Kötülüğün Egemen olduğu yıllardır. Tarihten ibret almalıyız…
Avukat Haşim Korkmaz'ın orada Refah Güngör ile sohbetten notlar: "Babaeski'ye Uzunköprü Ergene nehrinde yakalanan yayın balığı gelirdi. Şeytan derede oltayla, küçük serpmelerle, elle balık yakalayanlar vardı. Bulgaristan tarafındaki Istıranca dereleri de tertemiz akıyor. Eski tertemiz dereler mazide kaldı. 1 Eylül Denizlerde balığın avlanmaya başladığı gündür. Hitlerin orduları  1 Eylül Günü Polonya'yı işgal etti. Varşova Paktı ülkeleri 1 Eylül Gününü Dünya Barış Günü olarak kabul etti." dedi. Dünyada Barışın Olduğu Günleri Özlüyoruz. Savaşlar her türlü kötülüğün olduğu mutsuz günlerdi. Barış içinde Yaşamak Umutsuz bir rüyaydı. Avukatlar İş Merkezinde baroda sohbet ettik. Muratlı avukat Görkem Varol: "Muratlıya geldiğinde Muratlı Adliye karşısında hukuk büromuza uğrarsanız sevinirim. Babam kırk yıllık avukattır." Dedi.
Çorlu Nüfus Saffet İran: "Geçenlerde Makedonya ya gittik. Selanik'ten Makedonya sınırına giriyorsun. Soldan Pirlepe, Manastır, Ohrid kentleri var. Sağdan gidersen Üsküp'e çıkarsın. Manastır'da Atatürk'ün okuduğu Liseyi gördük. Fotoğraflar çektik. İnternetten bakalım. Sizinkiler Pirlepe göçmeni Bizimkiler Deliorman Debriç Bölgesinden gelmişler. Ohrid Gölü ve çevresi, Ohrid şehri çok güzeldir. Dünya Mirası çerçevesinde korunma altına alınmış bu güzelim yerler" dedi. Yaşama tutunmaya çalışan gönüllerdeniz. Trakya'da Balkan Göçmenleri Yaşar… Elektrik mühendisi Ömer Doğan'a uğradım. Dostlara arada uğrarım. Sohbet ederiz. Jeofizik Mühendisi Edirneli arkadaşım Nail Kıras'ta Efendi bir kardeşimizdir. Dostluk, arkadaşlık önemli kavramlardır. Çorlu'da Memduh Şevket Esendal sahnesinde tiyatro grupları eserlerini sergiliyorlar.
Çorlu'ya gelirken pek çok sanayi, fabrika size merhaba der gibidir. Çorlu Çerkezköy arasında, eski küçük İstanbul gibi olma yolunda ilerliyor. Çok göç alan bir yerleşimdir. Eski Çorlu günlerinde herkes birbirini tanırdı. Çorlu'daki deri fabrikaları ergene nehrini kirletiyordu. Ergene Hayat Dönecek projesi hayata yavaş yavaş geçiyor. Yerel Seçim Heyecanı Ortalığı Sardı. Her partinin aday adaylarını siyasi açıklamalarını yerel gazetelerde okuyoruz. Trakya tarih boyunca Avrupa'ya açılan bir büyük kapıydı… İnsanlık Büyük Bir Ailedir… Sevgiyle yaşayınız…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol