Belediye’nin zorlu engeli

Rektörlük Kültür Merkezi’nin kullanım hakkını geri almak isteyen Kırklareli Belediyesi, ‘manidar’ olarak nitelendirilen bir adım attığı öne sürüldü. Kültür Merkezi’nin girişinin ‘su patlağı’ bahanesiyle kazılarak geçişe kapatıldığı iddia edildi. 2014 yılında Vali Konağı önünde yaşanan heykel krizi için ilimize gelen CHP Milletvekili Muharrem İnce, dönemin Valisi Mustafa Yaman’a kızmış ve “Yarın arıza yapar, konağa su gelmez, belediye başkanı da tamir edemez” cümlesine imza atmıştı. Kültür Merkezi’nin girişinin boydan boya kazılması akıllara yine bu cümleyi getirdi ve manidarlık kuvvetlendi.

Kırklareli Üniversitesi’nin yakın zamana kadar rektörlük binası olarak kullandığı ve halen kullanım yetkisine sahip olduğu Kültür Merkezi’nin kendi himayesine devredilmesini isteyen Kırklareli Belediye Başkanlığı, bürokratik ve hukuksal mücadelesinde farklı bir yola girdi. Edinilen bilgilere göre Belediye Başkanlığı “Su patlağı var” iddiasıyla Kültür Merkezi’nin girişini kazarak geniş çaplı geçişe kapattı. “Biz ne bir su birikintisi, ne de bir ıslaklık gördük” diyen bazı yetkililer, bu çalışmayı binayı rektörlüğün kullanmasını engelleme yönünde bir yıldırma politikası olarak nitelediler.
Bilindiği üzere mevcut bina zamanında Kırklareli Belediyesi tarafından yapılmış, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmişti. Bakanlık da kullanım hakkını 2007 yılında Kırklareli Üniversitesi’ne vermişti. Kayalı Yerleşkesi’ne yeni rektörlük binası yapıldıktan sonra buranın kullanım hakkını yeniden devralmak isteyen Kırklareli Belediyesi, bununla ilgili bürokratik girişimlerde bulunmuştu. Konunun çözüme kavuşması noktasında hamlelerine devam eden Belediye Başkanlığı, hukuksal yollara başvurduğunu da açıklamıştı. Halen yargının incelemesinde olan sürece Kırklareli Belediyesi tarafından manidar bir müdahale geldi.
Rektörlük Kültür Merkezi’nin girişi boydan boya kazılarak geçişe kapatıldı. “Su patlağı arızası” iddiasıyla başlayan çalışmayı yerinde görüntüleyen muhabirlerimiz, buna yönelik bir emareye rastlamadı. Gazetemizin yayına hazırlandığı akşam saatlerinde kazı bölgesindeki çalışma 2 personel eşliğinde ağır bir şekilde devam ediyordu.
Kırklareli Üniversitesi’nden bazı yetkililer bunun, binanın kullanım hakkını geri almak isteyen Belediye Başkanlığı tarafından bilerek yapılan bir engel olduğunu öne sürdüler. Kullanım hakkı konusunda yetkili merciin Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu hatırlatan yetkililer, oldukça manidar olan bu kazı çalışmasının kaç gün kalacağını bilmediklerini ifade ettiler.
Hukuk nezdinde çözüme kavuşması beklenen bu konuda, Belediye Başkanlığı’nın iddia edildiği gibi manidar bir niyetle bu çalışmayı yaptığı doğruysa, hukuka ve devlete saygı kavramına karşı ortaya çıkan çelişki nasıl giderilecek? Kamuoyu kazılan yerin ne zaman kapanacağını ve sürecin nasıl ilerleyeceğini merak ediyor.
Belediye Başkanlığı’nın, 2014 yılında Vali Konağı önünde yapmak istediği heykel için ortaya çıkan krizde, toplumu yönlendirerek kitlesel protesto yöntemiyle haklı çıkmaya çalışması, şu anda rektörlük kültür merkezinin önünün kazılmasının manidarlığını kuvvetlendiriyor.
2014 yılında protestoya katılmak için Kırklareli’ye gelen CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, dönemin Valisi Mustafa Yaman’ı tavrından dolayı eleştirmiş ve “Allah korusun yarın arıza yapar, konağa su gelmez. Belediye Başkanı da tamir edemez” gibi bir cümle sarfetmişti. Rektörlük binasıyla ilgili yaşanan krizde de Muharrem İnce’nin parmağı olup olmadığı bilinmiyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Vekil İnce Yalova'ya baksın 03 Mayıs 2018 Perşembe 13:40:17

    Vekil İnce evela Yalova'ya baksın. Yahut belediye çeşmelerden doğru dürüst vatandaşların içmesi için sağlıklı su akıtabiliyor mu ona baksın. Sonra gitsin husumetli olduklarının vanasını mı kapatır gıcıklık mı yapar onu yapsın. Hoş belediyecilik hizmetleri için gıcıklık yapma tavsiyesini Vekil İnce'nin siyasetine de yakıştıramadım ya. O onun kusuru olsun.