Belediye Başkanlığında 2013 yılı itibari ile 5275 sayılı "Cezaların ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun"105. inci maddesi gereği 20 kişiye kamu hizmeti görevi yaptırıldı, 6 kişinin ise kamu hizmet görevi devam etmekte.
5275 sayılı kanun çerçevesinde kamu hizmeti yapan vatandaşlar mesleklerine göre değerlendirilip, Belediye Başkanlığı bünyesindeki çeşitli birimlerde kamu hizmetlerini tamamlıyorlar.
5275 sayılı Kanun doğrultusunda hükümlülerin cezalarının bir bölümünü kamu hizmeti yaparak tamamladığını kaydeden Başkan Çağlayan: "5275 sayılı Cezaların ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, hükümlülerin cezalarının bir bölümünü kamu hizmeti yaparak tamamlamalarını sağlamaktadır.
Yine kanun kapsamında Kırklareli Belediyesi olarak Adalet Bakanlığı Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile protokol imzalayarak her hükümlü için belli bir program çerçevesinde hükümlülerin kamu hizmeti görevlerini yapmalarına olanak sağlamış olduk. Belediyecilik şehrin sadece yol, kaldırım, kanalizasyon vb. hizmetlerinin karşılanması ile sınırlı değildir. Şehrin ve şehirde yaşayan insanların sosyal ihtiyaçlarının da karşılanmasını belediyeciliğin öncelikli görevleri arasında görüyoruz. Bundan hareket ile bu güne kadar 20 hükümlünün mesleklerine ve yeteneklerine göre kamu hizmetini belediyemizde yapmasına olanak sağladığımız gibi, halen 6 kişinin de belediyemizin çeşitli birimlerinde kamu hizmeti görevi yapmasına olanak sağlamış bulunmaktayız."dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol