Yaz aylarinin gelmesi hava sicakliklarinin artmasi ile yine geçen yillarda oldugu gibi Kirklareli Merkez Ilçedeki bos alanlarda ve ev çevrelerinde kene görülüyor. Kene isiriklarini önlemek ve köklerini kurutmak için son derece müskülpesent bir sekilde çalisan Kirklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, kene görülen yerlerden aldigi ihbar ile olaya aninda müdahale ederek, ilaçlama çalismasi ile en büyük somut adimi atiyor.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Selçuk Tanta önderliginde zor ve bir o kadar da mesakkatli bir sekilde yürütülen kene ilaçlama çalismalari, rutin araliklarla sürüyor. Müdürlügü gelen ihbarlar dogrultusunda sulu ilaçlama sistemi ile yapilan çalismalar da kenelerin kökten kaldirilmasi için yasadiklari alanlar son derece titiz bir sekilde ilaçlaniyor.
Özellikle ülkemizde son yillarda Kirim Kongo Kanamali Atesi(KKKA) hastaligina neden olan kene isirmalarinin ilimizde yasanmamasi için titiz bir sekilde yapilan ilaçlamalarda belediye ekipleri, vatandaslarin istekleri dogrultusunda kenenin yasam alanlarina ölümcül ilaci sikiyor. 18 Haziran Persembe günü ögleden sonra Belediye’ye gelen kene ihbarlarini degerlendiren Park ve Bahçeler Müdürlügü Personelleri’nden Tunay Ipek ve Cevat Pakel ilk olarak Yayla Mahallesi, Ugurlu Sokak, No:8 adresindeki Adiye Eyer isimli vatandasin evinin çevresinde ilaçlama çalismasinda bulundu.
Kenelerin yasam alanlari olan odunluk, kümes ve benzeri yerlere ilaçlama yapan ekip, ilaçlama ile birlikte vatandaslari bilgilendirerek çalismalarini tamamladilar. Ev çevresinin ilaçlanmasinin ardindan Müdür Selçuk Tanta’nin yönlendirmesi sonucu ilaçlama ekibi Sungurbey Camii karsisinda yer alan kahvehane çevresindeki agaçlarda kenelerin yasamalarina ve üremelerine karsi ilaçlama çalismasi yaptilar. Yapilan ilaçlamalarda vatandaslarin da yönlendirmelerini degerlendiren ekip, burada kene görülen yerleri hizli bir sekilde ilaçlayarak oradan Kirklareli Orman Isletme Müdürlügü’ne geçtiler.
Orman Isletme Müdürlügü’ne istirak ettikten sonra Isletme Müdürlügü çevresindeki lojmanlar, sosyal tesisler ve bahçelerdeki kene olasiligi olan yerlere yapilan ilaçlamar vatandaslarin ve isletme personelinin de takdirini topladi. Orman Isletme çevresindeki büyük bir alanin ilaçlanmasinin ardindan ilaçlama islemi sona erdi. Kenelere yasam alanlari birakmamak için ilaçlama çalismalarini aksatmadan yaptiklarini belirten ekip, keneden kaynaklanacak bir ölümün yasanmasini istemediklerini, Belediye olarak da elinden geleni yaptiklarini belirttiler. Ilaçlamanin yapildigi her alanda yetkili kisi tarafindan da imzalanan dilekçeler ile çalismalari teyit ettiklerini dile getiren Park ve Bahçeler Personeli, böylelikle bilinçli bir ilaçlama yaptiklarinin altini çizdiler.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol