Belediye Bakanlıktan çöp kamyonu ve yol süpürme aracı talep edecek

Kırklareli Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Perşembe günü saat 14.00'te Paşa Cafe'de gerçekleştirdi. Toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 2 adet çöp kamyonu ve 1 adet vakumlu yol süpürme aracı talebi ile ilgili konu görüşüldü. 

Kırklareli Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı 3 Mart Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleştirildi.
Gündemin ilk maddesinde, Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan ve başarılı olarak destek almaya hak kazanan “Sürdürülebilir Şehirler ve İklim Değişikliği” başlıklı teknik destek talebinin uygulanmasına ve uygulama aşamasında kurumu temsile, ilzama ve destek kapsamındaki belgeleri imzalama yetkisinin Belediye Başkanı’na verilmesi görüşüldü.
Diğer maddede ise Kırklareli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanlığı’nın 08.02.2022 tarihli yazısı ile talep ettiği, belediye sınırlarında faaliyet gösteren açık ve kapalı otoparklarda 2022 yılında uygulanacak ücret tarifesi ile ilgili konu görüşe sunuldu. Madde, Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Gündemin diğer maddelerinde vatandaşların talepleri ilgili konular görüşüldü, komisyona havale edildi, önceki toplantılarda komisyona havale edilmiş olan maddelerin komisyon kararları oylamaya sunuldu.
Gündemin altıncı maddesinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 2 adet çöp kamyonu ve 1 adet vakumlu yol süpürme aracı talebi ile ilgili konu görüşüldü. Kırklareli Belediye Başkanı, bu talebin belediye meclis kararıyla da desteklenmesi için konunun gündeme geldiğini beyan etti. Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısının devamında vatandaşlar, resmi kurum ve kuruluşlar ile belediye başkanlığına ait konuların görüşülmesine devam edildi. Nisan ayı toplantısının 5 Nisan tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol