İğneada Beğendik Köyü’nde yapılmak istenen Trakya Termik Elektrik Santrali Çed Raporu Bilgilendirme Toplantısı için Vize ilçesinden katılımcı sayısı oldukça yüksekti.
Vize’den katılmak isteyen kişiler için Vize Belediyesi ve Vize Tema öncülüğünde organize edilerek Belediye önderliğinde otobüs tutuldu. “Termik Santral İstemiyoruz” diyen binlerce kişi Beğendik Köyü’nde toplandı. Toplantıya Kırklareli, Lüleburgaz, Babaeski, çevre il ve ilçelerden çok sayıda sivil toplum örgütü, çevredeki tüm belediye başkanları, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, Edirne ve Kırklareli Baroları Avukatları,İl Genel Meclis Üyeleri, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Silivri Çevre Derneği, Büyükçekmece Çevre Güzelleştirme Vakfı Üyeleri, Bulgaristan Yeşil Balkanlar Derneği Üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililileri, Dayko Vakfı ve vatandaşlar katıldı.
EMBA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından dün saat 13.00'te Beğendik köyünde düzenlenmek istenen ÇED raporu bilgilendirme toplantısı katılıcılar tarafından tepki gösterilmesi sonucu başlayamadan sona erdi. EMBA Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mete Bülgün; 'Bu yasal bir toplantı, bilgilendirme toplantısı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün organize ettiği bir toplantı. Bu toplantıda halkın tepkileri değerlendirilecek ve tepkiler dikkate alınarak ÇED raporu yeniden düzenlenecek.' şeklinde konuştu. Toplantının yapılacağı köy kahvehanesinin kapalı olması ve kalabalığın tepkisi nedeni ile bakanlık yetkilileri ve şirket görevlileri toplantıyı gerçekleştiremeden köyden ayrılmak zorunda kaldı. Yapılan protestoyla Beğendik'e termik santral kurulması bir anlamda ertelenmiş oldu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol