Başkan, halkına müjde üstüne müjde verdi!

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde hayat, Başkan Serdar Türker sayesinde son hızıyla akıyor. Nitekim beldeye kazandırdıkları ile büyük alkış toplayan Belediye Başkanı Serdar Türker, beldenin kültürel hayatına büyük katkı sağlayacak olan yeni kütüphane binasından, yol ve meydan düzenleme çalışmalarına kadar birçok konuda halkına müjdeler verdi
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, beldede yürüttüğü sosyal, kültürel ve sportif alandaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Türker, son olarak Kaynarca halkına, yürütülen çalışmalar hakkında müjdeli haberler verdi.
Kütüphane binası çok yakında hizmete giriyor!
Yapımına bir süre önce başlanan ve beldeye kültürel anlamda büyük katkı sağlaması beklenen yeni kütüphane binasının inşaatı hız kesmeden sürüyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin katkıları ve Başkan ve ekibinin yoğun çalışmaları neticesinde önemli yol alınan projenin sonuçlanmasına çok kısa bir süre kaldı. Nitekim kütüphane binası hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Başkan Türker, kütüphaneyi çok kısa bir süre içinde Kaynarca halkı ile buluşturacağını müjdeledi. Türker konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kütüphane inşaatı hızla devam ediyor. 20 gün sonra değerli halkımızın hizmetine hazır olacak. Son derece modern teknolojik cihazlar ve binlerce kitap ile bölgenin en güzel kütüphanesini Kaynarca’da değerli halkımız ile buluşturacağız. Emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyoruz.”
Resmi açılış Ekim ayında!
Kaynarca’da bir süredir devam eden Cumhuriyet Meydanı ve yol düzenleme çalışmalarında da sona yaklaşılıyor. Başkan Türker ve ekibinin büyük bir azim ve kararlılıkla hareket ederek kısa sürede önemli yol kat ettiği çalışmalar neticesinde belde yepyeni bir yüze kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde yol ve meydan düzenleme çalışmaları hakkında konuşan Başkan Türker, tıpkı kütüphane binası gibi, yol çalışmalarının da kısa sürede tamamlanarak, yepyeni bir yüze kavuşan Cumhuriyet Meydanı ve yenilenen yolların çok kısa bir süre sonra Kaynarca halkının hizmetine sunulacağı müjdesini verdi. Türker konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Kısa süre içerisinde hayata geçirdiğimiz Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi, Temel Eğitim Okulu Bölgesi Meydan ve yol düzenlemesi, Kaynarca Halk Kütüphanesi projelerimizin resmi açılış törenleri Ekim ayında yapılacak. Açılışa çok değerli sürpriz isimler katılacak.
Kaynarcamız’ın kalkınması için, halkımızın mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz.
Halkımıza hayırlı olsun.”
Bir müjde de Kültür Evi hakkında!
Beldenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının yanı sıra, tanıtımına büyük önem veren Belediye Başkanı Serdar Türker, bu doğrultuda beldenin tarihi ve kültürel varlıklarına sahip çıkarak bu alanda da çalışmalar yürütmeyi ihmal etmiyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde bu doğrultuda bir açıklama yapan Başkan Türker, çok yakında Kaynarca’da 2500 sene öncesini yansıtan Kültür Evi ve çevre düzenlemesi ile ilgili çok farklı bir projenin hayata geçeceğini müjdeledi. İran İstanbul Başkonsolosluğu’nun bu konuda çalışma onayı verdiğini belirten Türker, konu hakkında şu bilgileri aktardı: “Tarih ve Medeniyet Şehri Kaynarcamız için yaptığımız girişimler netice vermeye devam ediyor. İran İstanbul Başkonsolosluğu, kültürel çalışma onayını verdi. Yakında Kaynarca’da 2500 sene öncesini yansıtan Kültür Evi ve çevre düzenlemesi ile çok farklı bir proje hayata geçiyor. Proje üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz.
2500 yıl önce Kaynarca’da konaklayan Pers İmparatoru Darius Milattan Önce 513 yılında İskit seferine çıktığında ‘Tearos dünyanın en güzel suyuna sahip’ demişti. (Tearos, Kaynarca’nın yunan mitolojisindeki ismi) Bugün İran İstanbul Başkonsolosu Tvasvoli ile görüştük. Tarihe ışık tutacak bir proje yakında Kaynarca’da hayat bulacak.
Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Kaynarcamız için çalışmaya devam edeceğiz.”
Başkan, öğrencileri mutlu etti
Diğer yandan eğitime de desteğini esirgemeyen Başkan Türker, Yeni Eğitim-Öğretim Yılı’nın başladığı günde Kaynarcalı öğrencileri sevindirdi. Okulun ilk gününde öğrencileri ziyaret ederek başarılar dileyen Başkan, onlara ilk günün armağanı olarak kırtasiye malzemesi hediye etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Türker, okulun ilk gününde şöyle konuştu: “Okulların açılış gününde sevgili öğrencilerimizle birlikteyiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim. Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize Belediye olarak kırtasiye malzemesi desteği verdik. 9 köyün çocuğu taşımalı sistemle Kaynarca’ya geliyor ayrıca Kaynarcalı çocuklarımız ile birlikte 300 öğrenci eğitim alıyor. Bugün tüm çocuklarımızı sevindirdik. Her zaman okulumuzun ve çocuklarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol