Baskan; Nadiye Sen Akar

Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP) Kirklareli Kadin Kollari 2. Olagan Kongresi dün büyük bir katilimla gerçeklestirildi. Kirklareli Halk Egitim Merkezi ve ASO Müdürlügü salonunda düzenlenen kongrede, 2 ayri listenin baskanlik yarisina girmesi büyük bir heyecan yaratti. Yapilan seçim neticesinde AKP Kirklareli Kadin Kollari Baskani Papatya Erkut, görevini Nadiye Sen Akar’a devretti.

Saat 14.00’de baslayan kongreye AKP Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, AKP Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, AKP Merkez Kadin Kollari Baskan Yardimcisi ve Seçim Islerinden Sorumlu Baskan Yardimcisi Meral Kirisçioglu, Il Baskani Ahmet Ibrikçi, Ilçe Baskani Ertan Özbek, Gençlik Kollari Baskani Ilker Kayrak, Il Genel Meclis Baskani Sadik Aykanat, AKP Il Genel Meclis üyeleri ve çok sayida parti mensubu katilim gösterdi.

Kongre ilk olarak Divan Baskanligi’nin kurulmasi ile basladi. Oy birligi ile Divan Baskanligi’na AKP Merkez Kadin Kollari Baskan Yardimcisi Meral Kirisçioglu, Baskan Yardimciligi’na Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Katip üyelige ise Tomris Turan, Tülay Tuncer Peker ve Ceyda Yilmaz seçildi.

Kongrenin açilis konusmasini AKP Il Baskani Ahmet Ibrikçi gerçeklestirdi. Ibrikçi sunlari kaydetti; “Ülkemizin yogun gündemi arasinda zaman ayirip toplantimiza istirakleri ile bizleri onurlandiran siz saygideger milletvekillerini; tüm teskilatlarim adina en kalbi duygularla selamlarimi sunuyorum.

Türkiye kadina siyasi haklarini verme konusunda baslarda gelmektedir. Türkiye'deki kadinlar, seçme ve seçilme hakkina pek çok ülkedeki hemcinslerinden önce sahip oldular.

Biz bayan arkadaslarimizla omuz omuza çalismaktan memnunuz, bundan sonrada hepimiz partimizin menfaati için gayretle çalisacagiz. Çalismalarimiza büyük bir hizla devam edip ilimizde de halkimizin bu hizmetlerden mahrum kalmamasini tüm teskilatlarimiz ile birlikte saglayacagiz.

Bugüne kadar kadin kollarimizin yaptigi bütün çalismalar için tesekkür ediyor, adaylara basarilar diliyorum. Seçilen arkadaslarimizla yolumuza devam edecegiz. Partimiz içinde küskünlüklere, kirginliklara yer yoktur ve bundan sonrada olmayacaktir. Hepinizin bu hisleri tasidiginiza yürekten inaniyorum.

Kongremizin hayirlara vesile olmasini diliyor, sahsini ve teskilatla""' adma hepinizi saygi ve muhabbetle selamliyorum.”

Daha sonra kürsüye AKP Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam davet edildi. Sariçam konusmasinda sunlari söyledi; “Bugün çok farkli bir kesime hitap ediyorum. Sizleri böyle gördügümde hangi asamalari katederek nerelere geldigimizi çok daha iyi animsiyorum. 2 genel, 1 yerel seçimi beraber yaptik. Insanlara omuz omuza davamizi aktardik. Vatandastan destek istedik.

Her zaman söylüyoruz; Degisik partiler için enerjilerini harcayan insanlar, inandiklari partiler göreve geldiklerinde büyük bir hayal kirikligi yasadilar. Çünkü o siyasi partiler alinan emanete sahip çikamadilar. Çok sükür AKP’liler böyle bir durumla karsilasmadi. Türkiye’yi saglam temellerle yükselten, dünyaya açilan bir ülke olarak, 2001’den 2007’ye tasidik.

Böylece insanlarimiz kendilerine yapilan hizmeti takdirle karsiladilar. AKP’nin 6 yillik icraatlari döneminde birçok faaliyet gerçeklestirildi. Türkiye’nin karanlik halinden, dünya üzerindeki hakettigi yere getirilmesi için çok hizli bir süreç yasandi.

Iktidar oldugumuz günden itibaren bir takim yakistirmalarda bulunarak itibarimizi düsürme gayretine girdiler. Ama insanlarimiz kimin içinde vatan aski, kimin içinde koltuk aski var, bunun ayrimini çok güzel yapti. Bugün AKP’nin milletle olan bu kaynasmasindan korkanlar, AKP’nin üzerine iftira atmaya devam ediyorlar. Ama insanlarimiz bu iftiralara sadece gülüp geçiyor. Çünkü bu asilsiz söylemler AKP’nin parlayan yildizina gölge dahi düsürememektedir. 70 milyon insanimiz bize oy versin, vermesin ayni hizmeti götürme gayesinde oldugumuzu, bu tutumumuzdan asla vazgeçmeyecegimizi her zaman belirttik. 2002 yilindan bugüne kadar bundan asla taviz vermedik.

AKP Il Kadin Kollari hiçbir konuda ayrim yapmadan insanlarimizi esit sekilde kucakladi. Biz istiyoruz ki; Önümüzdeki yerel seçimlerde de kantlerimize, beldelerimize, ilçelerimize bir kadin eli degsin. Bugün bu kongreye katilim göstermeyenler, bir gün gerçegi anlayacaklardir. Iste o zaman Türkiye’yi tutabilene ask olsun!”

Parti’nin Genel Merkezi tarafindan hazirlanan sinevizyon gösterisinin ardindan, AKP Kirklareli Kadin Kollari Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Genç, 2007 yili Faaliyet Raporu’nu katilimcilarla paylasti. Daha sonra AKP Merkez Kadin Kollari Baskan Yardimcisi ve Seçim Islerinden Sorumlu Meral Kirisçioglu, Baskanlik için iki ayri aday listenin oldugunu duyurdu. Buna göre AKP Kadin Kollari Baskanligi için Papatya Erkut’un adayliginin yani sira, Veteriner Hekim Nadiye Sen Akar da Baskan adayi oldugunu kaydetti.

AKP Kadin Kollari Baskani Papatya Erkut yaptigi konusmasinda 7 yildir Kirklareli’nde hizmet verdigini belirterek, bu konuda destek olan herkese ve parti teskilatina tesekkürlerini sundu. Erkut; “Son karar yine siz degerli delegelerimizin olacaktir. Simdiden karariniz mübarek olsun. Kaybeden olmayacak, kazanan AKP olacaktir” dedi.

Aday konusmasini yapmak üzere kürsüye gelen Nadiye Sen Akar ise sunlari kaydetti;

“Bilindigi gibi AKP Il Kadin Kollari Baskanligi için Nadiye Sen Akar olarak adayim. 1977 dogumlu olup yedi yildir Kirklareli il merkezinde veteriner hekim olarak serbest görev yapmaktayim. 2006 yilinda il yönetimi saflarinda AKP ailesine katildim.

Teskilatimin ve halkimdan gelen taleplerin Kirklareli’nde yeni bir kadin kollari teskilati yapilandirmasina ihtiyaç duyuldugunu gördüm. Böyle bir yapilandirmanin içinde görev alip almamam konusunda teklif sunuldugunda ise seve seve kabul ettim. Siz degerli delegelerin de destekleriyle seçildigim takdirde görevimi layiki ile yerine getirecegime, sizlere layik olacagima inancim tamdir.

Bu inanç dogrultusunda sizlerin huzuruna çok güçlü bir kadro ile çikmis bulunuyoruz. Basarmak için önce inanmak gerekir. Bizler ekibimizi hazirlarken ülkeden yola çikmis neferler olarak partimizin Türkiye’de ve dünyada kosar adimlarla ilerlemesine seyirci kalamazdik. Partilerin temeli, güçlü teskilatlara dayanir. Seçimlerde o partinin teskilat yapisinin ne kadar güçlü oldugunu, aldigi oylar belirtir ki, bu oylar partilerin hayat kaynagidir. Saygideger halkimiz, 22 Temmuz seçimlerinde bunun en büyük örnegini %47 gibi bir çogunlukla partimize vermistir. Kadin kollari teskilatinin seçimlerdeki rolü malumunuzdur. Biz kadinlar olarak görevimizin seçimlerde ev ev, kapi kapi dolasip partimizin tanitilmasi ilkesi oldugu esastir. Ne mutlu ki biz AKP’li kadinlar olarak partimizin genel anlayisinda kadinlarin sadece brosür dagitan degil, gerektigi yerde, gerektigi zaman demokrasi ve çagdaslasmada esit hak ve özgürlüklere de sahibiz.

Biz hanimlar olarak bunu AKP çatisi altinda gerek yönetimlerde ve de gerekse TBMM’de diger bütün partilerden çok daha fazlasiyla buluyoruz. Siz saygin delegelerin oylari ile görevin bize verilmesi durumunda, görevimizi verilen sorumluluk bilinciyle yapacagimiza huzurunuzda söz veriyoruz. Bizler partimizin neferiyiz. Hepinizi en kalbi duygularimla selamliyorum. Her sey Türkiye için”

Akar’in da konusmasinin ardindan seçime geçildi. Toplam 237 delege seçimlerde oyunu kullandi. Büyük bir heyecan içerisinde geçen seçimlerin sonucunda, 91’e karsi 144 oyla Nadiye Sen Akar, AKP Kirklareli Kadin kollari Il Baskanligi’na seçildi.

Seçim sonucunu ögrenmesinin ardindan, ilk olarak eski Kadin Kollari Baskani Papatya Erkut ile kucaklasan Akar’in mutlulugu gözlerinden okunuyordu. Papatya Erkut duygularini söyle aktardi; “Kaybettigimize inanmiyorum. Teskilatimiz içerisinde çalismalarimiza devam edecegiz ve Nadiye Sen Akar’in her zaman destekçisi olacagiz. Kendisine basarilar diliyorum.”

Akar ise; “Artik daha saglam adimlarla yolumuza devam edecegiz” diyerek, sevincini tüm delegelerle paylasti. Böylece AKP Kirklareli Kadin Kollari 2. Olagan Kongresi, parti içerisindeki bu kan degisimi ile sona erdi.

Iste Nadiye Sen Akar ile birlikte seçilen yeni yönetim;

Asil Üyeler

Sükriye Mert, Hazel Yolgiden, Figen Yapici, Aysel Canan, Zeynep Sagun, Emren Erol, Oya Bulat, Sebahat Özcan, Esra Cengiz, Bahar Koçmar, Nagihan Öztürk, Nilüfer Meray, Turan, Emine Düz, Nuran Arabacilar, Pinar Keskin, Güler Yildiz, Sevda Ökten Gülsever, Meral Misirli, Nilda Dal, Özlem Demir, Buket Piroglu, Serpil Kayan, Seval Çoban, Hamdiye Akkayan, Nihal Ilhanli, Seval Musluoglu, Aynur Özdemir, Nihal Çitak, Fevziye Gökçe

Büyük Kongre Delegeleri

Asil üyeler

Nadiye Sen Akar, Sevilay Can, Ayfer Dal, Nazmiye Balik

Yedek Üyeler

Sükriye Mert, Fatma Erden, Nesrin Topgül, Pinar Yörükçüoglu

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol