Başkan Karakoç sanayi işletmelerine seslendi

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı son birleşimi dün gerçekleştirildi. Aydın Karakoç Başkanlığında saat 11.00’de toplanan Mecliste bir konuşma yapan Karakoç, meclisin adeta çığlığı oldu. Topraklarımızı ve suyumuzu kirleten sanayicilere seslenen Kararkoç şunları kaydetti; “Bu çığlığı Ankara’daki bakanlarımız, duyuyorlar. Onlar da bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Sanayicilerimiz de duysunlar.  Sanayicilerimiz tesislerini kurarken, ÇED raporlarında tüm arıtmaları, harfiyen uygulayacaklarını taahhüdünde bulunuyorlar. 

Ancak maalesef çevre örgütlerinin yaptıkları incelemelerde bazı fabrikaların, arıtma tesislerinin uygun olarak çalışmadığı, derelerimizin bu yüzden kirlendiği, sularımızda ağır metallerin yer aldığı bilim adamlarının yaptığı incelemeler sonucunda ortaya çıktı. Sanayi bu ülke için gerekli. Bu meclisimizden yükselen bir çığlıktır; Lütfen, arıtma tesislerinizi ÇED raporlarına uygun bir şekilde çalıştırınız. Bu halkın suyunu kirletmeye, bu halkın toprağını kirletmeye hakkınız yok.”
Eylül ayı toplantıları sona erdi
Eylül ayının son birleşimi geçen birleşime ait tutanak özetinin okunması ile başladı. Ardından gündemin ikinci maddesi kapsamında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kırklareli İl Özel İdaresi’ne hibe edilen 1.000.000,00 TL. ödenekle alınacak 1 adet 43597-K490 ürün kodlu Mercedes Benz Arocs 2032K (Beyaz) Şasi üzerine 13+1,5 m3 lük Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Toplama Kamyonuna, İl Özel İdarenin ileride doğacak borçlarından dolayı hiçbir surette haciz ve bloke konulamayacağına, trafikten men edilemeyeceğine dair İl Genel Meclis Kararının alınmasına ihtiyaç duyulduğu, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 7'nci maddesindeki" İl Özel İdaresinin Proje Karşılığı borçlanma yoluyla elde edilen gelirleri, vergi, resim ve harçları, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları haczedilemez." hükmü gereğince; Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen ödenekle edinilecek yukarıdaki özelliklere sahip 1 adet Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Toplama Kamyonunun haczedilemeyeceğine ilişkin alınacak karar teklifi görüşüldü. Teklif, İdareden geldiği şekliyle kabul edildi.
Gündemin 3. maddesi kapsamında; “İl Özel İdaresinin 06/09/2019 tarih ve 9849 sayılı yazısı ile Çocuk Trafik Eğitim Parklarının amacı; okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmaktır. İlimiz genelinde çocukların trafik eğitimi için İl merkezinde trafik eğitim parkı yapılması ihtiyacı bulunmaktadır. Buna göre çocuk trafik eğitim parkı yapılması için İl merkezinde ulaşımı kolay mülkiyeti kamuya ait olan yerlerin araştırılması, gerekiyorsa kamulaştırılması ve "Çocuk Trafik Eğitim Parkı Yapılması İşi'"nin 2019 yılı yatırım programına alınması, yapımı için ödenek aktarılması teklifinin görüşülmesi” masaya yatırıldı. Bu madde de İdare’den geldiği şekliyle kabul edildi.
Gündemin bir sonraki maddesi kapsamında; İl Özel İdaresinin 06/09/2019 tarih ve 9850 sayılı yazısı ile Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Kırklareli İli Vize İlçesi, Evren Mahallesinde kain 160 ada, 37 parsel, sayılı 677 m2 yüzölçümlü bahçeli "İki Katlı Kargir Özel İdare Binası ve Lojmanı" vasıflı taşınmazın ikinci katının Şube Hizmetlerinde (Eğitim Hizmetleri ve yardımı, Yenidoğan Yardımı, Giyim Dağıtımı, Gıda Dağıtımı vb. hususlarda) kullanılmak üzere hasılat payı alınmaksızın bedelsiz olarak 49 (kırk dokuz) yıl süreli irtifak hakkının veya kullanma izninin Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğüne verilmesi teklifi görüşüldü. Konu oy birliği ile İç İşleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 5. maddesinde ise; İl Özel İdaresinin 05/09/2019 tarih ve 9789 sayılı yazısı ile Kırklareli İli Merkez İlçesi, Çukurpınar Köyü, 109 ada 73 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Tarım ve Hayvancılık Tesisi Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi görüşüldü.
Yine Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi, Tatarköy Köyü, 3395 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve "İmalathane Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi de Meclise sunuldu. Ayrıca gündemin 7. maddesinde görüşülen, Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi, Karaağaç Köyü, 1267 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Konut Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi ile birlikte gündemin bu üç maddesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
İl Genel Meclisinin 05/08/2019 tarih ve 261 sayılı kararına istinaden; 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği hazırlanan 2020 Yılı Yatırım Programı taslağının ilgili komisyonlar tarafından hazırlanan raporlarının görüşülmesi kapsamında, Meclis üyesi Ufuk İn’in okuduğu tek rapor, meclis tarafından kabul edildi.
Gündemin 9. maddesinde ise; Demirköy İlçesi, Balaban Köyünün tüm kanalizasyonlarının toplandığı Velika deresi kenarında bulunan fosseptik çukurunun işlevini kaybettiği, 20 m. yakınında bulunan Balaban Köyünün eski içme suyunun tamamen kirlendiği ve derenin de kirlendiği konularının araştırılması hakkında "Altyapı Hizmetleri Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis üyeleri komisyona teşekkür ederek, rapor doğrultusunda oy verdiler.
Gündemin bir sonraki maddesi kapsamında; Kırklareli İl Özel İdaresi mülkünde olan Gültaç ÖZBAY Kültür ve Sanat Evinin, tüzel kişiliklere sahip derneklerden talep geldiğinde, şiir, müzik, söyleşi, sergi gibi etkinliklerde kullanılması, oturum başına 50,00 TL. alınması suretiyle ve etkinlik sonunda sorumlularca temiz halde bırakılmak koşuluyla verilmesi hakkında "Turizm Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Raporda oturumların “bedelsiz” yapılması teklif edildi ve bu teklif oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 12. maddesinde; Bölgemizde bulunan çeltik tarlalarının sulama kaynaklarının araştırılması hakkında "Çevre ve Sağlık Komisyonu" ile "Tarım ve Hayvancılık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporlar okundu. Raporlar oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin son maddesi kapsamında; İl Genel Meclisinin 04/09/2019 tarih ve 304 sayılı kararına istinaden, İlimiz, Demirköy İlçesi, Sarpdere Köyü yakınlarında bulunan "Dupnisa Mağarası"na 2019-2020 (15 Mayıs-15 Kasım) tarihleri arasında ziyarete gelenlerden alınacak mağara giriş ücretlerinin tespit edilmesi hakkında "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşüldü. Raporda söz konusu ücretler Öğrenci: 3TL, Tam: 6 TL olarak belirlendi. Eylül ayı birleşimleri dilek ve temenniler ile kapandı. İl Genel Meclisi bir dahaki toplantısını 1 Ekim Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol