Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Aralıkta gerçekleştirdiği Trakya turu kapsamında Pınarhisar - Lüleburgaz ve Kırklareli ziyaretleri ile diplomaside zirve yapan Kırklareli, 19 Aralıkta gerçekleşmesi muhtemel Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti ile de 2013 yılını taçlandıracak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanların bugüne kadar önem sırasına göre belirlenen protokoldeki yerlerini, "Bütün bakanlarım eşit öneme sahip.
Yanlış algılamaya neden oluyor" diyerek alfabetik düzene sokması ile başlayan yeni dönemde Kırklareli'nin 61. Türkiye Hükümeti'nin kabinesinden misafirlerinin eksik olmadığı Kırklareli Cumhurbaşkanını bekliyor.
Özellikle 2013 yılı ile birlikte; Kırklarelili vatandaşlara "Hemşerilerim" diyerek seslenen, 57'nci Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Kırklareli'ne gerçekleştirdiği toplanmada 5 ziyaretin yanında Kırklarelili ile ilk kez buluşan yada uzun zaman sonra Kırklareli'ne gelen; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımı Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ile Milletvekilleri; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentok, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de Kırklareli'nin 2013 yılında ki Başbakan Erdoğan'ın etrafında ki isimler olarak Kırklareli'ne ziyaretler gerçekleştirdiler.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
19 Aralıkta Kırklareli ye geliyor
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in 1983 yılında yaptığı ziyaretten sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı ağırlayacak olan Kırklareli şimdiden daha 19 Aralık Perşembe günü Kırklareli'ne gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün heyecanını yaşmaya başladı. Yıl sonuna kadar 81 şehrin tamamına gitmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugüne kadar 75 şehri ziyaret etti. 28 Ağustos 2007 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, görev süresi boyunca bütün Türkiye'yi dolaşma hedefine varmak üzere. Yıl sonuna kadar 81 şehrin tamamına gitmeyi planlayan Gül, bugüne kadar 75 şehri ziyaret etti. Sadece Bartın, Zonguldak, Kütahya, Kırklareli, Tekirdağ ve Kilis kaldı. Gül'ün yurtiçi kadar yurtdışı seyahat performansı da parmak ısırtıyor. Bugüne kadar 64 ülkeyi dolaşan ve bunların birçoğuna birden fazla giden Gül, kendisinden önceki bütün cumhurbaşkanlarını geride bıraktı. 7 yıldan fazla görev yapan Ahmet Necdet Sezer, 37 ülkeye, 54 ziyaret gerçekleştirmişti. Gül'den sonra en fazla ülke gezen cumhurbaşkanı, 57 ülkeyle Süleyman Demirel. 29 ülke gezen Özal'ın ise, 40 yurtdışı seyahati var.
1983-1991 yılları arasında İslam Kalkınma Bankası'nda ekonomi uzmanı olarak çalışan Gül, 1991 yılında Refah Partisi'nden 19. Dönem Kayseri Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1993'te Refah Partisi'nde genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Abdullah Gül, 1995'te yapılan genel seçimlerde, ikinci kez Refah Partisi 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu üyelikleri de yapan Abdullah Gül, 28 Haziran 1996'da kurulan RP-DYP Koalisyon hükümetinde Devlet Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Refah Partisi'nin 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasından önce kurulan Fazilet Partisi'ne geçen Abdullah Gül, 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden 21. Dönem Kayseri Milletvekili olarak tekrar parlâmentoya girdi. Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi 1996 yılında Refah-Yol hükümeti döneminde devlet bakanlığı yaptığı dönemde,18. Asliye Hukuk Mahkemesi 1 milyar 652 milyon (1.652 YTL = 1500$) lira %50 faiziyle birlikte geri ödeme kararı verdi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliğini de yürüten Abdullah Gül, 8 Mart 2000 tarihinde, partide "yenilikçi kanat" olarak adlandırılan milletvekillerinin desteğini alarak, genel başkanlığa adaylığını koydu. 14 Mayıs 2000 tarihinde yapılan Fazilet Partisi 1. Olağan Kongresi'nde 521 oy alarak, 633 oy alan Recai Kutan'ın gerisinde kaldı. Fazilet Partisi'nin 22 Haziran 2001'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra bir süre bağımsız kalan Gül, 14 Ağustos 2001'de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) Kurucular Kurulu üyesi olarak partinin kuruluşunda aktif rol aldı. Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Gül, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak yeniden seçildi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı olması nedeniyle 16 Kasım 2002'de 58. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. Türkiye'nin 58. Hükümeti, Başbakan Abdullah Gül tarafından, 18 Kasım 2002'de kuruldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9 Mart 2003 Siirt Milletvekili Yenileme Seçimi'nde meclise girmesinden sonra, Abdullah Gül başkanlığındaki 58. Hükümet, 11 Mart'ta istifa etti. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, 14 Mart 2003'te kurulan 59. Hükümet'te (2. AK Parti Hükümeti), Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 3 Ekim 2005'te başlayan Avrupa Birliği müzakereleri için birçok yetkisini Baş Müzakereci Ali Babacan'a devretti. Abdullah Gül 28 Ağustos 2007'den bu yana Türkiye cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmektedir. 26.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu ile görev süresi 7 yıl olarak netlik kazanmış olup, bu görevini 28 Ağustos 2014'e kadar sürdürecektir. Ayrıca Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi kararı ile 2. dönem için de 5 yıl olmak üzere aday olabilecektir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol