Kırklareli Devlet Hastanesinin 6 Aralık'ta gerçekleşecek olan temel atma törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan, 7 Aralık'ta yapacağı sanayi atıkları ile kirlenen Ergene Nehri'nin temizlenmesi için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a Şafak Eylem Planı kapsamında Ergene Harekatı ile Ergene Nehri'nin sanayi atıklarına arındırılması için talimat vermişti.
Erdoğan'ın 'Ergene'yi Haliç gibi temizleyin' talimatının ardından 2 bakanlık zaman geçirmeden çalışmalara başladı. 2 bakanlık tarafından Ergene'nin temizlenmesi için hazırlanan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı devreye sokuldu.
Bu kapsamda fabrikaları ıslah, OSB adı altında 7 bölgeye toplayarak burada arıtılan sanayi atıklarının yerin altında borularla derin deşarj yöntemiyle Marmara Denizi'ne akıtılması kararlaştırıldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 7 ıslah organizeyi, organize sanayi bölgesi olarak ilan etti. Önümüzdeki aylarda ise arıtma tesisi ve tek noktadan Marmara Denizi'ne akıtılacak derin deşarjın ihalesi yapılacak. 7 Aralık 2013 tarihinde Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli turuna çıkacak olan Başbakan Erdoğan için Ergene Nehri'nin son durumu hakkında Bakanlar Eroğlu ve Bayraktar ile koordinatör vali Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, özel bir brifing alacak.
Başbakan Erdoğan'ın, Ergene Konusunda attığı adımlarını dikkatlice izleyen ve, "Sayın Başbakanımızın Ergene'nin son durumunu yakından göreceğini öğrendik. Bu kapsamda Ergene'nin durumunu daha iyi göz önüne sermek için çalışmalar yapılacağından eminiz. Sayın Başbakanımızın Ergene konusunda duyarlılığını biliyoruz. Biz Trakya'da yaşayan vatandaşlar olarak Ergene'nin eski günlerde olduğu gibi etrafına hayat saçmasını istiyoruz. 1980'den önce hayvanlarımız Ergene'de sulanırdı. Nehirde çocukken yüzerdik, tarlalarımı bu nehirden sulardık. Balıklarımızı bu dereden tutardık. Fabrika atıkları ile birlikte nehrimiz zifte döndü. Şimdi bırakın balık tutmayı yanına bile yanaşamıyoruz. Artık köylülerimiz kansere yakalanıyor" diyerek Başbakan'ı beklemeye koyulan Kırklarelili vatandaşın ise bu süreçte Erdoğan'a olan güveni tam.
Tayyip ERDOĞAN Kırklareli halkının önyargısını kırarsa eğer dünyayı fetheder.Bu kadar zor işi.Bunca hizmetsizliğe rağmen halk hala chp diyorsa işi çok zor Başbakanın.Bence hiç birşey yapmasınlar burayakıymet bilinmez.