Dün ilimizde, KLÜ ögrencilerine seslenen Åzahinler Holding sahibi Kemal Åzahin, basariyi elde etmenin tasi kaldirmaktan geçtigini, her tasi kaldirmanin sonunda ortaya binanin çikacagini ifade etti ve oturarak hiçbir sey elde edilemeyecegini söyledi. 2. Kariyer Günleri'nin son gününde Kirklareli'ne gelen Åzahin'i dinlemeye; Vali Mustafa Yaman, Milletvekili Åzenol Gürsan ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç da geldi.
Kirklareli Üniversitesi'nin 2. Kariyer Günleri etkinligi, dün önemli bir konusmacinin misafir edilmesiyle sona erdi. Åzahinler Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Baskani Kemal Åzahin, "Global Dünyada Girisimcilik ve Management" konulu panel için Kirklareli'ndeydi. Saat 16:00'daki konusmaya basta Vali Mustafa Yaman olmak üzere; Kirklareli Milletvekili Åzenol Gürsan, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Il Milli Egitim Müdürü Ibrahim Korkmaz, Demirköy Belediye Baskani Muhsin Yavuz, Åzahinler Holding Genel Müdürleri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.
Açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kemal Åzahin'i üniversitede agirlamaktan mutluluk duyduklarini aktararak; "Ülkemizde büyük bir basari hikayesini yazmis olan bu ülkede yasayan her insanin gögsünü kabartan bir ismi konuk ediyoruz. Üniversitemiz adina çok sevinçliyim. Kendisine sükranlarimi sunuyorum" dedi.
Åzahin'in tecrübesini canli olarak ögrencilere sunacagini ifade eden Aykaç; "Bu önemli firsati yeterince degerlendirebilecegimizi düsünüyorum. Ögrencilerimiz için çok ufuk açici olacaktir. Genç arkadaslarimiz hayata gözlerini dikmis durumdalar. Basari merdivenlerini tirmanmaya hazirlaniyorlar. Merak ettikleri, endise etkileri hususlar var. Bunlari hocalar araciligiyla gidermeye çalismanin yaninda, hayatin içinden bizzat merdivenleri tirmanmis kisilerden ögrenmeleri de güzel bir firsattir. Girisimciler bu ülkenin önemli sahsiyetleridir. Bir ülkeyi temsil etmede kültür insani ve devlet adami kadar hatta çok daha fazla performansa sahip temsil kabiliyeti olan insanlardir. Dünyada ülkeler ekonomik basarilarina göre degerlendirmeye tabi tutuluyor. O bakimdan da is hayatinda basari saglamis sahsiyetleri buraya davet ederek tecrübelerinden faydalanmak bizim içi bulunmaz bir firsat. Bu aktivite teorik bilgilerle bütünlesecek" diye konustu. Daha sonra Åzahinler Holding tanitim filmi izlendi ve sahneye Kemal Åzahin geldi. Kisaca özgeçmisinden ve bugünlere nasil ulastigindan bahseden Åzahin, esprili anlatimiyla da katilimcilara keyifli bir sunum yaratti.
Kemal Åzahin, rektör Aykaç'in girisimcilige çok önem veren heyecanli birisi oldugunu aktararak; "Kendisiyle sohbet etme imkanimiz oldu. Kendi dalinda o da bir girisimci. Girisimcilik bir tasi yerinden oynamaktir. Bugün burada bütün ögrencilerin olmadigini görüyoruz. Kimisi Istanbul'a gitmis, kimisi de belki gelmemeyi tercih etmis olabilir. Ama sizler buradasiniz. Önemli olan da budur. Yani büyük kitleler degil, mesaji alan ve icraata dönüstüren çok az sayida insandir. Dünyanin kaderini degistiren kitleler degil, az sayidaki insanlardir. O yüzden sanslisiniz. Ben de sansliyim burada sizlerleyim" dedi.
Alman düsünür Gothe'nin; "Insanlarin davranislarini oldugu gibi kabul ederseniz o insanlar oldugu gibi kalir" sözünü hatirlatan sahin, her insanin içinde bir potansiyel bulundugunu, bunu ortaya çikarabilmenin büyük önem arz ettigini kaydetti. Åzahin; "Her sartta basarili olabilirsiniz, mutlaka bir opsiyon vardir" ifadesinde bulundu.
Sunumunu holdingle ilgili görsellerle sürdüren Kemal Åzahin, temel ilkelerini, "Müsteri ve Pazar odakli yapilanma, Çalisanlarin egitim ve motivasyonu ile En yeni teknolojileri kullanma" olarak açikladi. Åzahin; "Insan ve teknoloji kavramlarini birlikte kullaniyorum. Çünkü teknoloji insanoglu için çok önemli bir araçtir ve insanlarin karsilikli iletisimlerini daha da artirmak için yeni imkanlar sunar. Basari veya basarisizlik tesadüf degildir" açiklamasini yapti.
Basariyi elde etmek için önce bir tasi kaldirmak gerektigini söyleyen Åzahin; "Sonra bir tasi daha, bir tasi daha…Sonra o bina olur. Yani istediginiz seyi icraata geçirmeniz, yola koymaniz lazim. Bu isin baslangicidir. Bu vizyondur. Is sizin karakterinize uyuyor mu bunu analiz etmeli, isi severek yapmalisiniz. Tasi kaldirmaniz lazim. Oturarak hiçbir sey olmaz" seklinde konustu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol