Barajlarimizdaki doluluk orani artti

2007 yilinda yasadigimiz kurakli ile birlikte Türkiye genelindeki barajlarda düsen su orani ilimizdeki barajlarada yansimisti.
Kis mevsiminde yagan son yagislar ile birlikte barajlarda Su seviyeleri yükselirken, bazi barajlarda su seviyesi halen istenilen orana çikamadi. Trakya Bölgesinde bulunan 8 barajda su miktari geçen yilin en kurak dönemi olan Eylül ayina göre 95.15 milyon metreküp artti.
DSI 11. Bölge Müdürlügü Yetkilileri tarafindan yapilan arastirmaya göre, toplam 584 milyon metreküp depolama hacmine sahip olan Süloglu, Altinyazi, Kadiköy, Yeni Karpuzlu, Sultanköy, Karademir, Kirklareli ve Kirklareli Kayaliköy Barajlarinda 294 milyon metreküp su bulunuyor.
Yetkililer barajlarda geçen yilin en kurak ayi Eylül ayinda barajalrda 199 milyon metreküp su bulundugunu bunun yagan yagmur ve kar sonucunda Ocak ayi itibariye 95 milyon metreküp artarak 294 milyon metreküp'e çiktigini söylediler.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol