Barajlar geçen yili ikiye katladi

Son 30 yilin en yagisli yaz mevsimini geçiren ülkemizde, yagmurlar zaman zaman su baskinlarina yol açarken, barajlar neredeyse tamamen doldu. Kirklareli de bu yagislardan fazlasiyla yararlanirken, ilimizdeki 3 barajda da su miktari kapasiteye yaklasti.

Devlet Su Isleri (DSI) Kirklareli Åzube Müdürlügü’nden, barajlarin doluluk oranlariyla ilgili yapilan açiklama yüreklere “su” serpti. Geçtigimiz yil su seviyesinin oldukça düstügü barajlar bu yaz mevsiminde neredeyse tamamen dolu.

Kirklareli Baraji’nin 113 milyon metreküplük kapasitesinin 106 milyon metrekübünün dolu oldugu açiklanirken, bu oranin doluluk seviyesini %94’e çikardigi bildirildi. Ilimizin en büyük kapasiteli baraji Kayaliköy’de de durum farkli degil. 149 milyon metreküplük hacminin 136 milyon metrekübü dolu olan Kayaliköy’de uzun zamandir ilk kez bu kadar fazla su bulundugu kaydedildi. Ilimizin en küçük baraji olan Armagan da bu yilki yagislardan fazlasiyla faydalandi. 51 milyon metreküplük hacme sahip barajda su an 46 milyon metreküp su bulundugu kaydedildi.

Öte yandan barajlarin geçtigimiz yilin ayni dönemlerinde ortalama %35-45 arasi doluluk oranina sahip oldugu ve bu yil seviyenin tam iki katina çiktigi bildirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol